łyżka fruktozy lub ksylitolu (najlepiej samemu spróbować i dosłodzić wg. smaku, wszystko uzależnione jest od tego na jakie pomarańcze trafimy) 1 łyżeczka skrobi (czubata) Masa serowa: 500g mielonego sera białego 3 łyżki soku z pomarańczy skórka starta z 1/4 pomarańczy 1 białko 3 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszek) ksylitol firmy Oleofarm wg. smaku (ja dałam
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćroku. Składniki (około 9 placuszków): 2 jajka 3 łyżki mielonych otrębów owsianych firmy Kupiec sól, pieprz, granulowany czosnek wg. smaku 3 łyżki odmrożonego i odsączonego szpinaku 2-3 łyżki sera białego mielonego (użyłam Emilki 0%) olej ryżowy firmy Oleofarm do smażenia szczypta sody Sposób przygotowania: Rozmrożony szpinak studzimy i przyprawiamy wg. smaku do szpinaku dodajemy pozostałe składniki i miksujemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćMoja lodówka jest wypełniona po brzegi serkami wiejskimi oraz serami w kostce, a to dlatego, że w Biedronce do dziś była promocja -20% na sery białe :D Serki wiejskie używam do rozmaitych potraw, placków (słodkich/słonych), sałatek, jako dodatek do sosów, owoców. Dla mnie jest to produkt uniwersalny bez którego nie potrafię się obyć. Tak więc dziś słodka wersja
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćcałości strączki waniliowe. Nie zawiera ona dodatków cukrów, barwników ani konserwantów. Składniki (porcja): 5 łyżek otrębów żytnich z zarodkami Skworcu 0,5 łyżeczki mielonej wanilii Skworcu jajko 180g sera białego chudego 0,5 szklanki mleka Stevja (w pudrze) wg. smaku truskawki jako dodatek Sposób przygotowania: Mleko, otręby, wanilię, mieszamy, a następnie przekładamy na teflonową patelnię lub rondelek
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćspotkam jakiegoś Świętego Mikołaja? DAWAĆ PREZENTY! :D Składniki (6 placków)/bez dodatków około 320kcal/: 2 jajka 15g otrębów żytnich z zarodkami Skworcu 20g mleka 100g chudego sera białego 10g mieszanki prażonych ziaren Euforia Ziarenkowo 0,5 łyżeczki cynamonu jeśli czujecie taką potrzebę to jakieś słodzidło, ja pominęłam bo zjadłam je z powidłami
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćprodukt doskonałej jakości i wartości odżywczej. Moja opinia: Wypróbowałam różne wersje tego produktu. Samą kazeinę zmiksowaną z ciepłą wodą, wtedy konsystencją przypomina budyń, mniam. Zmieszałam też ciepłą miksturę z serem białym, ale najlepszą wersją okazała się kazeina z twarożkiem na zimno. Cudowny deser, który idealnie spisze się na kolację. Smakowo jak najbardziej jestem na TAK! Testowałam karmelowo-mleczną
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćlokalnie", którą wygrałam ostatnio w konkursie "Jakubiak lokalnie" organizowanym na Durszlaku. Jeszcze raz zapraszam Was serdecznie na spróbowanie wyróżnionego przez jury przepisu na mój miodowo-miętowy rogal drożdżowy wypełniony białym serem . Zrobiłam sobie małą przerwę w rozpakowywaniu na przeglądnięcie nowego nabytku... Książka jest pełna wspaniałych przepisów, których wykonanie opisane jest w prosty i przejrzysty sposób. Ja już upatrzyłam sobie
Słodkie okruszkiziaren pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego 1/2 łyżeczki soli 50 ml octu dodatkowo: 1/2 łyżeczki pasty Sambal z papryczek 2 łyżki oliwy lub oleju do podsmażania na sałatkę: kawałek białego sera typu feta garść czarnych oliwek bez pestki kilka dużych ząbków czosnku nie obranych z łupiny kilka ostrych papryczek w całości 1/2 czerwonej cebuli 1/2 czerwonej papryki garść owoców kaparów
Sztuka gotowania w/g Samiryrosą Składniki : Ciasto 2 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia całe jajko 3 łyżki oleju'3 łyżki śmietany pół kostki margaryny Masa serowa 1 kg białego sera 5 żółtek 1 szklanka cukru 2 szklanki mleka 3 łyżki oleju budyń śmietankowy (na pół litra mleka) ewentualnie garść bakalii Piana 5 białek 1/3 szklanki cukru Składniki ciasta zagnieść
Weekendy w domu i ogrodzieMięciutkie, pachnące, przepyszne! Kolejny raz wzięłam udział w akcji: Wypiekanie na śniadanie . Tym razem "na tapecie" były drożdżówki z białym serem. Zdecydowanie coś dla mnie :) Uwielbiam wypiekać słodkie bułeczki drożdżowe, choć mój romans z ciastem drożdżowym zaczął się stosunkowo niedawno, przy okazji drożdżowych grzebieni z dżemem . Drożdżówki są zawsze pyszne, wyjątkowo poręczne do zamrażania "na później" i niezbyt trudne
Grunt to przepis!szczypiorku a koperek. Dziś mam już prawidłowe proporcje cebuli :) i jest pysznie :) Autorce bardzo dziękuję za zgodę na udostępnienie przepisu na blogu :) przepis TU . Składniki: 1 kostka białego sera (200g) 1/2 kostki masła (100g) 1 pęczek rzodkiewki 1/2 pęczka koperku lub szczypiorku 1/2 cebuli sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy masło (najlepiej wyjąć
Kolorowy Przepisownikenergii dodadzą i smakowite są. Jak w mojej lodówce zostają resztki takie że nie wiadomo co z nich zrobić to jakieś placki będą na bank. Tym razem był ser biały i trzeba było go wykorzystać nie piekąc następnego sernika bo te uwielbiam i tak powstały placuszki. Zachęcam do pieczenia. Placuszki otrębowo - ryżowo - serowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemoim domu. Serniczek szybko zniknął z talerza, domownicy nie wierzyli że może być dobry na słonych krakersach, a jednak był wyśmienity. Sernik kawowy na krakersach Składniki: masa kawowa biały ser w kostkach - 1 kg cukier - 3/4 szkl śmietana kremówka - 2 szkl kawa rozpuszczalna - 3 łyżeczki woda gotowana do kawy - 3 łyżeczki żelatyna - 3 łyżeczki woda gotowana do żelatyny
Kuchnia Danusipszennej 3 łyżki gorzkiego kakao 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 g zimnego masła 1 jajko Masa: 500 g białego sera 125 serka waniliowego 1 laska wanilii 1 budyń waniliowy w proszku 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko Rabarbar: 3 łodygi rabarbaru
pieprzny smaczekszeroko jest praktykowane. Począwszy od śniadaniu do którego piję szklankę gorącego mleka z cukrem i łyżeczką siemienia lnianego, skończywszy na kolacji, kiedy to olej lniany najlepiej smakuje jako pasta (biały ser + cebula w kostkę + olej lniany) - jest to tzw pasta dr Budwig, która ma właściwości antynowotworowe. Olej lniany ma dość specyficzny zapach i smak, za którym nie każdy przepada
Kuchenne aromaty