Składniki: 170 g śledzia w oleju ( puszka ) 150g białego sera ( półtłusty ) natka pietruszki kilka czarnych oliwek sól, pieprz 2 średnie korniszony mała cebula Przygotowanie: Do miseczki przeło żyć śledzia ( razem z olejem ), ser, drobno posiekaną cebulę, pietruszkę, ogórki . Doprawić solą , pieprzem i dwoma łyżkami wody spod ogórków Wszystko dobrze wymieszać. Oliwki przekroić na pół i na końcu w mieszać w pastę. W razie potrzeby jeszcze doprawić... Smacznego ... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...