szklanka cukru 3 szklanki mąki (użyłam krupczatki, dzięki niej ciasto wychodzi jeszcze bardziej kruche i chrupiące) jajko 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1kg białego sera,zmielonego 4 jajka 200g masła 1,5 szklanki cukru opakowanie (16g) cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej Margarynę siekamy z mąką, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy jednolite ciasto. Ciasto dzielimy
Czerwona Porzeczkajajka 2 szklanki cukru 1 kostka masła 4 łyżeczki kakao 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka Składniki na masę serową: 60 dag białego sera 4 jajka 1 opakowanie wiórek kokosowych 1/2 szklanki cukru, najlepiej pudru 1/2 kostki masła Wykonanie: Szykujemy ciasto; cukier, masło, mleko i kakao gotujemy, robiąc czekoladę. Odlewamy z tego
Ciasteczkowy Potwórchyba moje obawy były płonne. Cała rodzina była zachwycona delikatnością ciasta. Moje pierwsze w życiu i na pewno nie ostatnie:) Polecam wszystkim strachajłom:) Składniki: 1 szklanka mąki 1 kostka białego sera 1/2 kostki masła 1 jajko 4 łyżki cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia olej do smażenia cukier do obtaczania Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucam do miski i mieszam
Ciasteczkowy Potwórsię obowiązków i pracy na działce. A dodatkowo moja mała nie chce wcale siedzieć w domu. Ale wczoraj upiekłam przepyszne ciasto. Zachęcam do wypróbowania:D Ciasto: 15 dag białego sera 6 łyżek mleka 6 łyżek oleju 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 4 jajka 1 szklanka kwaśnej śmietany
Ciasteczkowy Potwórmasła 1 łyżka miodu olejek migdałowy Masa orzechowa: 35 dag orzechów włoskich 3/4 szklanki cukru 1 łyżka masła 1/2 szklanki mleka 2 białka Masa serowa: 1/2 kg białego sera 20 dag masła 6 jajek 40 dag cukru pudru 10 dag rodzynek 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej Wykonanie: Ze składników zagnieść kruche
Ciasteczkowy Potwórbardzo kruchy spód. Pyszne połączenie, polecam gorąco!!! Składniki: opakowanie kruchych ciastek - 380g 1/2 kostki masła 1 płaska łyżka kakao Masa serowa : 1/2 kostki masła 4 żółtka 2 kostki białego sera- po 200 gram 3/4 szklanki cukru 7 białek Wykonanie: Herbatniki miksuję blenderem, dodaję miękkie masło i kakao, mieszam i wykładam na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia Miękkie masło
Ciasteczkowy Potwórmąki pszennej; 0,5 szklanki mleka kokosowego; 1 szklanka mleka; 2 łyżki oleju; 1 op. cukru waniliowego; szczypta soli; 1 łyżeczka pasty pandanowej; Składniki na nadzienie serowe: 250 g sera białego (najlepiej mielony); 1 op. cukru waniliowego; 1 czubata łyżka cukru pudru; 50 g wiórków kokosowych (drobnych); 1 mały jogurt naturalny; owoce (truskawki, maliny, brzoskwinie,itp.); Wykonanie: Wszystkie składniki
In my kitchenprzełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm i ponakłuwać widelcem. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i podpiekać 10-15 minut w temperaturze 200 o C. Masa serowa: 1 kg białego sera; 20 dkg cukru pudru; 1,5 szklanki śmietany 30%; 1 budyń waniliowy; 5 jajek; szczypta soli; Ser zemleć dwukrotnie. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i dodać zmielony ser oraz
In my kitchenpozostałym cukrem kryształem, dodać do masy kakaowej i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 20cmx35cm. Wyrównać powierzchnię. Składniki na masę serową: 500 g sera białego (np. z wiaderka); 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku; 100 g cukru pudru; Wykonanie: Wszystkie składniki razem zmiksować i przełożyć do worka, w którym należy obciąć jeden róg (może
In my kitchenlodówki na pół godziny. Następnie wyłożyć na blachę, nakłuć widelcem i podpiec 15 minut w 200 st.C na jasno złoty kolor. Składniki na masę serową: 900g sera białego 10 żółtek 10 łyżek cukru pudru 10 dag płynnego masła 10 łyżek mąki pszennej 8 łyżeczek mąki ziemniaczanej 450 ml mleka 12 białek 1/2 szkl. cukru Wykonanie
In my kitchenmarchewki; 1 płaska łyżeczka soli; 3 łyżeczki cynamonu; 200 ml oleju; 4 jaja; kilka kropli aromatu migdałowego; 100 g rodzynek; Składniki na masę serową: 500 g twarożku śmietankowego lub białego sera; 100 g cukru pudru; 200 g masła; kilka kropli aromatu waniliowego; skórka otarta z 1 cytryny; Opcjonalnie: około 100 g czekolady do dekoracji; Wykonanie: Ciasto: Wymieszać w misce mąkę
In my kitchenpieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec około 30 minut. Upieczony biszkopt przestudzić.Zimny przekroić na pół na dwa blaty. Masa serowa: 1,20 kg zmielonego białego sera; 400 g cukru pudru; 60 g budyniu śmietankowego lub waniliowego (bez cukru); 12 jaj; 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; 300 g margaryny lub masła; Margarynę (masło) utrzeć
In my kitchenkruche ciasto. Ciasto owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki. Chłodzić około 2 godzin. Składniki na masę serową: 6 jaj; 150 g masła roztopionego i schłodzonego; 750 g sera białego mielonego; 1,5 szklanki jogurtu naturalnego; 3 łyżki mąki ziemniaczanej; 0,75 szklanki cukru pudru; 1 cukier waniliowy; Wszystkie składniki zmiksować razem do połączenia. Składniki na masę migdałową
In my kitchenkakao, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec w temperaturze 180 st.C około 25-30 minut. Składniki na sernik: 1,5 kg zmielonego białego sera; 0,5 kg cukru pudru; 12 jaj; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; 300g margaryny lub masła; 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; aromat waniliowy; Margarynę lub masło utrzeć z cukrem, podczas
In my kitchen