przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm i ponakłuwać widelcem. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i podpiekać 10-15 minut w temperaturze 200 o C. Masa serowa: 1 kg białego sera; 20 dkg cukru pudru; 1,5 szklanki śmietany 30%; 1 budyń waniliowy; 5 jajek; szczypta soli; Ser zemleć dwukrotnie. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i dodać zmielony ser oraz
In my kitchenpozostałym cukrem kryształem, dodać do masy kakaowej i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 20cmx35cm. Wyrównać powierzchnię. Składniki na masę serową: 500 g sera białego (np. z wiaderka); 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku; 100 g cukru pudru; Wykonanie: Wszystkie składniki razem zmiksować i przełożyć do worka, w którym należy obciąć jeden róg (może
In my kitchenlodówki na pół godziny. Następnie wyłożyć na blachę, nakłuć widelcem i podpiec 15 minut w 200 st.C na jasno złoty kolor. Składniki na masę serową: 900g sera białego 10 żółtek 10 łyżek cukru pudru 10 dag płynnego masła 10 łyżek mąki pszennej 8 łyżeczek mąki ziemniaczanej 450 ml mleka 12 białek 1/2 szkl. cukru Wykonanie
In my kitchenmarchewki; 1 płaska łyżeczka soli; 3 łyżeczki cynamonu; 200 ml oleju; 4 jaja; kilka kropli aromatu migdałowego; 100 g rodzynek; Składniki na masę serową: 500 g twarożku śmietankowego lub białego sera; 100 g cukru pudru; 200 g masła; kilka kropli aromatu waniliowego; skórka otarta z 1 cytryny; Opcjonalnie: około 100 g czekolady do dekoracji; Wykonanie: Ciasto: Wymieszać w misce mąkę
In my kitchenpieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec około 30 minut. Upieczony biszkopt przestudzić.Zimny przekroić na pół na dwa blaty. Masa serowa: 1,20 kg zmielonego białego sera; 400 g cukru pudru; 60 g budyniu śmietankowego lub waniliowego (bez cukru); 12 jaj; 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; 300 g margaryny lub masła; Margarynę (masło) utrzeć
In my kitchenkruche ciasto. Ciasto owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki. Chłodzić około 2 godzin. Składniki na masę serową: 6 jaj; 150 g masła roztopionego i schłodzonego; 750 g sera białego mielonego; 1,5 szklanki jogurtu naturalnego; 3 łyżki mąki ziemniaczanej; 0,75 szklanki cukru pudru; 1 cukier waniliowy; Wszystkie składniki zmiksować razem do połączenia. Składniki na masę migdałową
In my kitchenkakao, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec w temperaturze 180 st.C około 25-30 minut. Składniki na sernik: 1,5 kg zmielonego białego sera; 0,5 kg cukru pudru; 12 jaj; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; 300g margaryny lub masła; 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; aromat waniliowy; Margarynę lub masło utrzeć z cukrem, podczas
In my kitchenprzepisu, no bo jak to, tyle wody a tak mało mąki? Nie tak byłam nauczona ;) Ale po usmażeniu pierwszego naleśnika, byłam zachwycona. Wyszły przepyszne! U nas były podane z białym serem i dżemem z czarnej porzeczki. Pycha! 'naleśniki wg przepisu Juli Child' Składniki: - 1 szklanka mąki pszennej - 2/3 szklanki zimnego mleka - 2/3 szklanki zimnej wody - 3 jajka - 3 łyżki rozpuszczonego
CookYourselfPrzyszedł, u mnie, taki dzień, że miałam ochotę na naleśniki. Ale nie takie tradycyjne. Kakaowe. Z białym serem lub konfitura truskawkową. Do wyboru, do koloru. Naleśniki są bardzo smaczne i elastyczne. Nie rozwalają się przy przewracaniu. Polecam. 'kakaowe naleśniki' Składniki: - 3/4 szklanki mąki pszennej - 1/4 szklanki kakao - 1-2 łyżki cukru pudru (płaskie) - 2/3 szklanki zimnego mleka - 2/3 szklanki zimnej
CookYourselfcałej Polsce. Pieczone są przytulone, jedna obok drugiej, puste lub z nadzieniem, koniecznie posypane maślaną kruszonką. Do wypełnienia bułeczek używane są powidła, dżemy, kremy czekoladowe, a także mak lub biały ser. Wszystko zależy od naszych upodobań. Buchty prezentowane dziś na blogu są dziełem mistrzyni wypieków drożdżowych - mojej Mamy :) Najlepsze na świeżo ze szklanką mleka! Ciasto : 500 g mąki
Chocolate Muffin BlogSkładniki: 500 g mąki, 1 szklanka gorącej wody lub mleka, sól Farsz: 700 – 750 g ziemniaków, 1 duża lub 2 mniejsze cebule, 250 g białego sera, łyżeczka masła,sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obrać ugotować i odcedzić. Dodać masło. Rozgnieść na puree. Cebulę podsmażyć na złoty kolor. Ser zmielić lub przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki razem wymieszać. Doprawić solą
kulinarnajamka.blogspot.comłyżki oleju, ok. 1 l mleka, 1 l wody mineralnej, 1 – 2 jajka. Farsz: 800 – 850 g ziemniaków, 1 duża lub 2 mniejsze cebule, 250 g białego sera, łyżeczka masła,sól, pieprz Panierka: 1 – 2 jajka rozmieszane z większą ilością zimnej wody, bułka tarta. Przygotowanie: Ziemniaki obrać ugotować i odcedzić. Dodać masło. Rozgnieść na puree. Cebulę
kulinarnajamka.blogspot.comsoli 3 łyżki oleju 8 łyżek lodowatej wody 60 g łyżki zimnego masła Farsz: 500 g do wyboru lub pomieszanych: młodych liści mniszka lekarskiego, rukoli, szpinaku, jarmużu, botwiny 100g białego sera 100g fety 50 g bryndzy 1-2 ząbki czosnku 1 surowe jajo Farmio + osobno surowe białko i żółtko 6 jaj Farmio ugotowanych na twardo 4 łyżki startego grana padano
Pełny talerz> Sernik chałwowy Miało być lekko i wiosennie. Miał być lekki sernik na zimno... Ale miała też być wiosna. A nie ma. Za to śnieg pada
Pełny talerzPrzedstawiam Wam połączenie słodkiej żurawiny z białym serem i chrzanem. Smaczna przekąska, którą przygotujecie w mgnieniu oka i zaskoczycie swoich gości! :) Składniki: 3 jajka 50g twarogu 1,5 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżeczki chrzanu z żurawiną sól, pieprz szczypiorek do dekoracji Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Każde dzielimy na pół i wyjmujemy żółtka. Blendujemy razem twaróg
Czerwona Porzeczka