Od razu chcę zaznaczyć, że to nie sernik! :)Jest to ciasto na serowym spodzie- delikatne w smaku, miękkie, z dodatkiem wiśni i słodkim, waniliowym budyniem.Wiśnie mogą być dowolne- świeże, mrożone (należy wcześniej odmrozić i odsączyć) lub z kompotu, można też wykorzystać inne owoce.Część mąki pszennej zastąpiłam mąką orkiszową (dokładnie pół na pół), ale jeśli nie macie/nie lubicie mąki orkiszowej, to śmiało zastąpcie ją pszenną- tak jak w oryginale (przepis z książki 'Tradycyjne ciasto').Uwierzcie mi na słowo... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...