ser biały - 9461 przepisów (strona:207/631)

CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM 161

maślanką  Ciasto drożdżowe   jest ciastem, które smakuje chyba wszystkim. Długo zachowuje świeżość, pachnie cudownie i  można do niego dodawać dowolne sezonowe owoce. Polecam  je z białym serem.  strucla serowa PRAŻONYMI JABŁKAMI BORÓWKĄ AMERYKAŃSKĄ ŚLIWKAMI Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka ( 250 ml ) 1 szklanka cukru  ( 250 ml ) 200 g masła

potrawyregionalne
Oszukane oponki. Oponki z jogurtem naturalnym 289

Dzisiaj proponuję oponki w wersji lekko odchudzonej, bo bez twarogu a z jogurtem naturalnym. Są lekkie, delikatne i kruchutkie. Powstały, bo akurat nie miałam w domu białego sera a chęć na te złociste, krągłe "pączusie" z dziurką- ogromną. Moim dzieciom ta wersja  dużo bardziej posmakowała. Polecam wypróbować przepis:) Składniki na około 20 sztuk: 10 dkg miękkiego masła

Maślane ciasteczko
pomidory faszerowane pastą rybną 110

Prosta w przygotowaniu i zdrowa przekąska. Takie pomidory można podać na śniadanię, kolację lub jako element zimnej płyty. Składniki: 8 pomidorów  250 g białego sera 100 g bryndzy wędzona makrela łyżka majonezu 2 łyżkii kwaśnej śmietany 1/2 cebuli szczypiorek sól, pieprz Makrelę dokładnie oczyścić ze skóry i ości, mięso rozdrobnić. Cebulę i szczypiorek posiekać. Ser wymieszać z bryndzą, majonez

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ślimaczki serowe z bakaliami 95

mleka 35 g drożdży 80 g cukru 80 g masła szczypta soli na nadzienie: 1,5 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki cukru 250 g sera białego 2 łyżki masła 100 g rodzynek 50 g skórki pomarańczowej 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich Mleko podgrzać, wymieszać z częścią cukru i drożdżami. Mąkę przesiać, dodać rozczyn drożdżowy, resztę cukru, sól

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
drożdżówki z budyniem serowo-czekoladowym 132

ciasto zacznie odchodzić od ręki, odstawić w ciepłe miejsce na 1 godz. W tym czasie przygotować nadzienie. nadzienie: 2,5 szklanki mleka 2 torebki budyniu czekoladowego kostka (lub więcej) białego sera 150 g cukru 50 g masła rodzynki dodatkowo: 1 jajko cukier puder skórka kandyzowana z pomarańczy Na podanej ilości mleka ugotować budyń,zdjąć z ognia. Do gorącego dodać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasto "Wenus" 147

niego galaretek. *blaszka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na piankę: 50 dag białego sera mielonego 200 ml śmietanki  kremówki 1 opakowanie śnieżki 2 galaretki pomarańczowe łyżka cukru pudru dodatkowo: słoiczek dżemu pomarańczowego 1 galaretka cytrynowa 10 g masła 100 g kokosu Białka ubić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasto serowo-kokosowe 103

będzie Wam na pewno smakowało.  * foremka 25*34 cm lub mniejsza Składniki: 200 g cukru pudru 100 g masła 7 jajek 1 torebka budyniu waniliowego 250 g mielonego białego sera 200 g drobnego kokosu puszka brzoskwiń  2 galaretki brzoskwiniowe Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć z cukrem pudrem a następnie z żółtkami. Dodać budyń, kokos i ser, zmiksować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Syrniki - rosyjskie twarogowe placuszki 6851

Syrniki to smażone placuszki z mąki, sera białego i jajek. Podawane z kwaśną śmietaną, miodem lub dżemem. To tradycyjna potrawa kuchni rosyjskiej i ukraińskiej, popularna w krajach Europy Wschodniej, również w Polsce. Jako dziecko jadłam bardzo często takie placuszki robione przez babcie i nie wiedziałam, że są to właśnie syrniki. To pyszne danie robi się bardzo szybko, bo wystarczy

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sernik lekko migdałowy z malinami 408

190st.C przez około 15-20 minut na lekko złoty kolor. Ciasto wyjąć z piekarnika i lekko przestudzić. W tym czasie przygotować masę serową. Masa serowa: 1 kg zmielonego półtłustego białego sera;  100 ml śmietany 30% lub 36%; 5 dużych jajek; 200 g cukru pudru; 2 łyżeczki ekstraktu z migdałów lub kilka kropli aromatu (olejku) migdałowego; 3 łyżki przesianej mąki

In my kitchen
Mazurek z orzeszkami i żurawiną 63

ciasto; 300 g mąki 200 g margaryny 150 g cukru 3 żółtka szczypta soli nadzienie 3 białka 100 g białego sera 2 łyżki śmietany pół szkl cukru mieszanka bakaliowa (orzechy nerkowca, migdały, żurawina) 200 g kilka moreli odrobina lukru do dekoracji Ciasto zagnieść, rozwałkować, wyciąć w kształcie jaja , lub mniejszych jajek. Na brzegach jajek zrobić dekoracyjne szlaczki. Spody podpiec

Gotowanie jest łatwe
Frankfurterki w płaszczyku z buraka naciowego 138

fraknfurterek lub innych dobrych kiełbasek 200 g białego sera 100 g sera feta lub sałatkowego 1 łyżka śmietany 1 jajko 1 łyżeczka suszonych pomidorów szczypta bazylii szczypta chili sól pieprz liście buraka naciowego (po 2 na każdą kiełbaskę) ciasto naleśnikowe 1 jajko pół szl mleka mąka sól pieprz Liście buraka naciowego opłukać, zagotować w garnku wodę i partiami

Gotowanie jest łatwe
Ciasto z serem i borówkami 129

ciasto 2,5 szkl maki 0,5 kostki margaryny 0,5 szkl cukru 2 jajka 2 łyżki śmietany pół łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa 250 g sera białego 0,5 szkl cukru 2 jajka cukier waniliowy 05, szkl mleka 3 łyżki maki ziemniaczanej 250 g borówek amerykańskich Z podanych składników zagnieść ciasto , rozłożyć w formie o rozm ok 25x20

Gotowanie jest łatwe
Tarta z figami, gruszkami i białym serkiem 143

ciasto 1,5 szkl mąki 0,5 szkl cukru 0,5 kostki margaryny cukier waniliowy szczypta proszku do pieczenia 2 żółtka nadzienie 200 g białego sera 0,5 szkl mleka 2 białka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 0,5 szkl cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 2 gruszki 3 figi Zagnieść dość twarde ciasto kruche, wylepić formę do tarty i wstawić

Gotowanie jest łatwe
Naleśniki na maślance z jagodami i twarożkiem 97

maślanki pół szkl mleka 1 jajko cukier do smaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia spora garść jagód mąka olej do smażenia nadzienie 1 kostka białego sera śmietana cukier Jajko rozbełtać z cukrem, dodać maślankę i mleko. następnie proszek do pieczenia i stopniowo dodawać mąkę , ciasto powinno być gęściejsze niż na zwykłe naleśniki, Dodać jagody i wymieszać. Smażyć małe pulchne naleśniki

Gotowanie jest łatwe