palcami, a potem wstawić do zamrażarki na co najmniej 30 minut. Ja kruszonkę robię nawet kilka dni wcześniej. No dobra, zawsze mam zapas kruszonki w zamrażarce :) Dodatkowo: 250 g sera białego cukier do smaku ulubione owoce, u mnie po garści jagód, jeżyn i czerwonej porzeczki 1 łyżka cukru do dosłodzenia czerwonej porzeczki Ser po prostu zmiksowałam z cukrem. Sposób przygotowania
Blondynka GotujeSkładniki -ogórki gruntowe -pomidory -oscypki lub inny ser mocno wędzony -twaróg w kostce -majonez -natka pietruszki -malutki ząbek czosnku -różowa sól himalajska -kolorowy pieprz prosto z młynka -szczypiorek Kawałek białego sera rozetrzyj w misce widelcem.Posól , dosmacz pieprzem. Dodaj pozbawione skórki i pokrojone w małe kawałeczki pomidory. Ogórki- tych ma być najwięcej- umyj i obierz. Pozbaw gniazd nasiennych, zetrzyj
Z Kuchni Do KuchniPrzepyszny ser w sam raz na śniadanie. Składniki 1 kostka sera białego (chudego) 1 łyżka gęstej śmietany 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego Sól ,pieprz Przygotowanie Szczypiorek drobno posiekać. Dokładnie wymieszać z serem ,czosnkiem niedźwiedzim ,śmietaną. Do smaku doprawić solą i pieprzem
R'n'G Kitchenpiekarnika rozgrzanego do 180*C i piec 15min. Biszkopt zdjąć z blachy i ostudzić na kratce (nie zmieniać papieru). Postępować tak do końca. ~750g tłustego, zwartego i gęstego sera białego (użyłam zwykłego twarogu, jeśli nie robicie tortu na ostatnią chwilę, poszukajcie w sklepach mascarpone ;)) ~220g cukru ~łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilii Ser zmiksować przez ok. 2 minuty aby był puszysty
chili & sugarascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na masę serową: ok. 1 kg sera białego zmielonego 1 szklanka cukru 3 żółtka 2 jaja 2 cukry waniliowe 2 budynie waniliowe 2 łyżeczki czubate mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki mleka 100g masła Ser oraz masło, cukry, żółtka
Domowe ciastaminut Temp. pieczenia : 180 C Składniki : Na ciasto: 100 g margaryny szklanka mąki żółtko 2 łyżki kakao i cukru Na masę serową: 50 g masła 750 g sera białego zmielonego może być z kubełka 100 g cukru 4 jajka opakowanie sermixu 125 ml mleka 250 g gotowej masy kajmakowej Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto włożyć do miski
Różne smaki w kuchniminut Temp. pieczenia : 180 C Składniki : Na ciasto: 100 g margaryny szklanka mąki żółtko 2 łyżki kakao i cukru Na masę serową: 50 g masła 750 g sera białego zmielonego może być z kubełka 100 g cukru 4 jajka opakowanie sermixu 125 ml mleka 250 g gotowej masy kajmakowej Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto włożyć do miski
Słodkości i nie tylkoserif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 500g sera białego śmietankowego 450g owoców leśnych (waga zamrożonych) 200g jogurtu naturalnego 100g cukru pudru 1 galaretka owoce leśne 1 łyżeczka żelatyny 150ml gorącej wody Polewa biała czekolada ( użyłam Helio ) Owoce rozmrażamy(...)misce. W wysokim kubku rozpuszczamy galaretkę i łyżeczkę żelatyny w 150ml gorącej wody. Mieszamy do rozpuszczenia, dostawiamy do wystudzenia. Gdy owoce będą rozmrożone, dodajemy do nich jogurt, ser cukier i miksujemy na gładką masę. Dodajemy letnią galaretkę, miksujemy do połączenia i wlewamy masę do formy babkowej. Wstawiamy do lodówki na noc. Do miski wlewamy gorącą wodę, zanurzamy formę na kilka
Gotowanie i blogowaniepierwszej warstwy Składniki na ciasto zagnieść dobrze .1/3 ciasta zamrozić na 30 min .potem wyjąć i rozwałkować ,dać na blaszkę .Druga warstwa ciasta składniki -masa serowa 1./2 kg sera białego zmielić,1 jajko ,1 budyń waniliowy ,,1/2 szklanki cukru pudru ,1/2 kostki margaryny ,lub masła. brzoskwinie w puszce przyrządzanie drugiej warstwy -Zmielony ser dać do miski do tego dodać
Moje Wyrobyserem na słodko z pewnością powinny wam posmakować. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki oleju sól niepełna szklanka ciepłej wody Farsz: 400-500 g sera białego cukier waniliowy cukier puder do smaku Sposób wykonania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto, odstawić na czas przygotowania farszu, by odpoczęło. 2. Ser rozdrobnić widelcem, dodać cukru waniliowego i cukru
Kuchnia domowa Aniproste i pyszne danie na słodko. Ku uciesze najmniejszych ale również i dużych łakomczuchów:) W sezonie można konfiturę zastąpić świeżymi owocami. Zachęcam do wykorzystania tego przepisu. Składniki 500 g sera białego zmielonego 500 g ziemniaków ugotowanych zmielonych duży jogurt naturalny słoik konfitury 1 szklanka mąki pszennej 3 łyżki cukru 1 jajko 2 żółtka Ser, … Czytaj dalej Knedle serowe
gotuj ze mnąmiędzyczasie przygotowujemy farsz. Ciasto wałkujemy i wycinamy placki, nakładamy farsz i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonym wrzątku od wypłynięcia pierożków kilka chwil. Pierożki podałam z bitą śmietaną. Farsz 500g sera białego, 3 łyżeczki czarnuszki, 1 łyżka miodu, pieprz biały, sól do smaku, ubite na sztywno białko z jednego z jajka. Do podania pierożków ubita śmietana z cukrem do smaku
Leśny Zakąteksernik jest dla wszystkich wielbicieli sera, jabłek i bakalii. Jabłka dzięki temu, że są pokrojone w kostkę a nie podsmażone są wyraźnie wyczuwalne w smaku. Składniki: - 1 kg białego sera - 25 g masła - 3 jajka - 1 kg jabłek - garść rodzynek - 1 kieliszek rumu - sok z cytryny - 2 łyżki cukru waniliowego - 120 g cukru pudru - 80 g kaszy manny
Zainspirowana w kuchnichoć bez dodatku cukru i co tu dużo mówić pyszne. Spróbujcie koniecznie. Składniki (porcja dla 3-4 osób): 1 szkl. kaszy manny 3/4 szkl. mleka 250 g sera białego półtłustego (1 kostka) 1 banan 3 jajka Kaszę zalewamy mlekiem i odstawiamy na jakieś 20-30 minut, by je wchłonęła. Następnie dodajemy ser, pokrojonego banana oraz żółtka
Cynamonowe szczęścieśrodowy poranek zapraszam na pyszne krokiety na słodko. Są szybkie do przygotowania, nie wymagają smażenia naleśników. Doskonałe na obiad lub ciepłą kolację. SKŁADNIKI: 1 opakowanie wafli kwadratowych, 400g sera białego, 2 żółtka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka cukru, 1 jajko, 1,5 szklanki bułki tartej, 150g masła do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Ser ugniatam widelcem z żółtkami, cukrem
Tradycyjna kuchnia Kasi