zbyt często, a szkoda... Są nieziemsko miękkie, puszyste i pyszne. W końcu przepis dopracowany na amen! Wychodzą takie jak jakie zawsze chciałam, aby wyszły. Więc gorąco zachęcam! 500 g sera białego 500 g mąki pszennej 4 żółtka do100 g cukru cukier waniliowy 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka spirytusu 220 ml śmietan
Malinowe Pocałunkiczekolady . Podaje składniki które ja używałam i jak widać sernik wyszedł idealny . Składniki : Na spód: Paczka herbatników maślanych lub czekoladowych 50 g margaryny roztopionej Masa serowa: 800 g sera białej z wiaderka lub 3 krotnie zmielonego Duża śmietana 18 % 3 jajka 3/4 szkl. drobnego cukru (można dodać więcej nie lubię zbyt słodkich serników) Tabliczka
Wypieki Ulidelikatna w smaku idealnie pasowała nam do ciacha więc zrobiliśmy sernik Składniki na spód: - 220 g herbatników - 4 łyżki kakao - 100 g masła Składniki na sernik: - 750 g sera białego - 250 g mascarpone - 80 g cukru pudru - 5 jajek - 2 łyżki budyniu waniliowego - 4 łyżeczki ekstraktu z wanilii - 150 g borówki suszonej amerykańskiej Dodatkowo do dekoracji - 35 g białej czekolady(...)pył. Następnie dodajemy kakao i mieszamy. Na koniec dodajemy roztopione masło. Gotowe ciasto przekładamy na tortownicę, ubijamy, robimy małe boki i wkładamy do lodówki. W międzyczasie robimy sernik. Najpierw ser miksujemy z serkiem mascarpone, potem dodajemy ekstrakt z wanilii, budyń, cukier puder i na koniec po 1 jajku. Do masy serowej dodajemy część borówek a reszt e dajemy na wierzch
Kuchenne Wariacjeciasta to polecam je przygotować, znikną w mig . Serniczki podałam na miseczce od MICHI, a miłośników rękodzieła zapraszam na Ich stronę KLIK :) Składniki : 200 g sera białego pół tłustego ( jedna kostka ) 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mąki tortowej 1 duże jajko kilka łyżek oleju do smażenia
Sama słodycz i szczypta chilimascarpone, wydawałoby się, że będzie bardzo słodki...ale nie jest, jest idealny... ....delikatny i lekko czekoladowy z nutą wanilii... Składniki na blaszkę 22cm Masa czekoladowa: - 500g sera białego z wiaderka - 100g cukru pudru - 1 duże jajko - 1 duża łyżka kakao - 1 duża płaska łyżka maki ziemniaczanej Masa biała: - 250g serka Mascarpone - 250ml śmietanki 30% - 80g cukru pudru
Wypieki Reneśmietaną zimową porą, a latem z sosami owocowymi. Pieczony w szerszej blaszce staje się dość cienki, ale wygląda jak serowy batonik. Składniki: – 1 kg sera białego mielonego, u mnie Piątnica – 3 łyżki mąki ziemniaczanej – 1/2 szklanki cukru – 1 mała puszka masy kajmakowej czekoladowej – 1 cukier waniliowy – 5 jajek
To co kochamnadchodzący teraz sezon komunijny albo np. imprezowe słodkości. Zdecydowanie trafia do moich ulubionych ciach – TOP 10! Konieczne spróbujcie i potem dajcie w komentarzach znać jak smakowało! SKŁADNIKI: * ser biały 3 x mielony – 750 g * śmietana kremówka 36% – 200 ml * cukier puder – ok. 180-200 g * czekolada biała – 100 g * wiórki kokosowe – 50 g * biszkopty okragłe(...)nasączyć odrobiną słodkiej kawy albo herbaty. Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach zimnej wody, mieszamy, podgrzewamy, ale nie gotujemy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy do zmielonego sera, mieszamy, 1 łyżkę dodajemy do ciepłej żelatyny, a następnie całość wlewamy do masy – wszystko razem dokładnie miksujemy. Wrzucamy posiekaną na kawałki ( mają być większe ) czekoladę oraz wiórki kokosowe i jeszcze
Ostra na Słodkobrzoskwiniami CIASTO 2 i 2/3 szklanki mąki 2 łyżki kakao margaryna 5 żółtek 3 i pół łyżki cukru 2 i pół łyżeczki proszku do pieczenia MASA 1 kg sera białego 2 budynie śmietankowe margaryna 3 jajka 3/4 szklanki cukru DODATKOWO puszka brzoskwiń 5 białek pół szklanki cukru Wszystkie składniki na ciasto wykładamy na stolnicę i zagniatamy dosyć wolne ciasto
Gotuję Testujęzimno ;) Nie trzeba przy nim wiele pracy, większość czasu trzeba czekać, aż warstwy zastygną. Można wtedy korzystać z ulubionej książki ;) Zachęcam ;) Udanej niedzieli! ;) Składniki: 1 litr mleka 600g białego sera twarogowego 250g margaryny łyżka kakao 400g cukru 50g żelatyny cukier waniliowy czerwona galaretka biszkopty Mleko wlewamy do garnka i zagotowujemy razem z żelatyną. Studzimy. Margarynę rozpuszczamy i również studzimy. Galaretkę(...)rozpuszczamy w 400ml wody, studzimy. Do miski wrzucamy ser, cukier i cukier waniliowy. Dodajemy margarynę i mleko z żelatyną. Wszystko blendujemy na gładką masę. Masę dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy kakao i blendujemy, drugą połówkę pozostawiamy białą. Dno tortownicy o średnicy 24cm wykładamy biszkopty, następnie wylewamy ciemną warstwę. Wkładamy do lodówki i czekamy aż zastygnie. Następnie wylewamy
Czerwona Porzeczkacukinii 1 jajko sól 3/4 szkl mąki sól pieprz 120 g sera białego (twaróg) szczypta suszonych pomidorów szczypta bazylii Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i przełożyć na sito na ok godzinę, potem jeszcze wycisnąć. Dodać jajko, mąkę, przyprawy i ser rozgnieciony widelcem. Wymieszać i smażyć placuszki. Podać z jogurtem greckim lub śmietaną
Gotowanie jest łatwemąki 50 g cukru 50 g masła wykonanie kruszonki: Wszystkie składniki łączymy i siekamy na stolnicy do momentu powstania grudek. Odstawiamy do schłodzenia. składniki na masę serową: 250 g sera białego 50 g gęstej śmietany 35 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 jajko dodatkowo: 250 g świeżych truskawek, umytych, osuszonych, bez szypułek i pokrojonych na połówki wykonanie masy serowej
Domowy Smak Jedzeniasię "prawie" sam ;) Robi się coraz cieplej, a takie desery są jak najbardziej pożądane w gorące dni ;) Z podanych składników otrzymacie 6 porcji. Składniki: 0,5 litra mleka 300g białego sera twarogowego 125g margaryny 1,5 łyżeczki kakao 200g cukru 25g żelatyny cukier waniliowy galaretka żelki Mleko wlewamy do garnka i zagotowujemy razem z żelatyną. Studzimy. Margarynę rozpuszczamy i również(...)studzimy. Do miski wrzucamy ser, cukier i cukier waniliowy. Dodajemy margarynę i mleko z żelatyną. Wszystko blendujemy na gładką masę. Masę dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy kakao i blendujemy, drugą połówkę pozostawiamy białą. Na spód szklaneczki wylewamy ciemną warstwę. Wkładamy do lodówki i czekamy aż zastygnie. Następnie wylewamy białą warstwę, wstawiamy do lodówki i czekamy aż stężeje. Pamiętajcie
Czerwona Porzeczkapieczenia formy o wymiarach 33x20cm, wyrównać. Piec w 180 st.C około 35 minut. Upieczony biszkopt wystudzić. Zimne ciasto przekroić na dwa blaty. Składniki na masę: 250 g mielonego sera białego (półtłustego); 4 łyżki cukru pudru; 2 galaretki cytrynowe; 0,5 l śmietany 30%; 1 opakowanie "Śnieżki"; 1 słoik dżemu brzoskwiniowego; Galaretki rozpuścić w 0,5 l gorącej wody, wystudzić
In my kitchenminut w temp. 180 stopni ciasto kruche dżem porzeczkowy pieczemy 30 minut w temp. 180 stopni trzeci blat pieczemy bez dodatków w temp. 180 stopni Masa serowa: 1 kg sera białego zmielonego 1,5 szklanki cukru cukier waniliowy 1/2 kostki masła 1/2 szklanki mleka 2 żółtka 1 jajo 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżki budyniu waniliowego Do dużego garnka
Domowe ciastamigdałowy dzięki czemu zyskał naprawdę ciekawy smak. Zamiast niego możecie dodać 2 kropelki aromatu migdałowego lub zupełnie go pominąć jeśli nie lubicie. op. ciasta filo Nadzienie: 600 g białego sera 5 łyżek cukru pudru 3 jajka łyżka cukru migdałowego 1/2 szkl rodzynków 2 łyżki budyniu śmietankowego 100 g rozpuszczonego masła cukier puder do posypania Ser zmielić dwukrotnie, dodać
Smakołyki Asi