Kremowy serek na bazie jogurtu – zrób to sam ! Uwielbiam wszelkie białe sery, ale patrząc na skład co niektórych w sklepie ochota szybko na nie przechodzi. Kremowy serek na bazie jogurtu zrobiłam z pomocą formy do sera, która szczerze ułatwiła mi całą pracę :) Uwielbiam takie gadżety, które naprawdę ułatwiają pracę i tak jest w tym przypadku. Całość składa się
Kuchnia na wzgórzuskładniki na farsz: ok. 500 g białego sera 2 jabłka ok. 150 g rodzynek cukier do smaku opcjonalnie cynamon do smaku wykonanie: Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę. Dodajemy ser, rodzynki, cynamon oraz cukier. Wszystko mieszamy. składniki na ciasto pierogowe: ok. 560 g mąki orkiszowej lub pszennej 200 ml wody 1 jajko 2 łyżki oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy
Domowy Smak Jedzeniawymieszałam żeby nie było grudek. Przykryłam ściereczką i odstawiłam w ciepłe miejsce na około 30 minut. W czasie gdy pięknie rosły, zajęłam się masą serową. W miseczce roztarłam widelcem biały ser. Wbiłam żółtka i wsypałam cukier. Wymieszałam. To teraz ciasto. Najpierw suche składniki. Do dużej misy przesiałam mąkę. Wsypałam cukier i sól. Wymieszałam. Wlałam rozczyn z drożdży. Wbiłam jaja
potrawyregionalnełodygi selera naciowego 1 łyżeczka suszonego rozmarynu sól pieprz 150 ml wytrawnego białego wina 450 ml bulionu lub rosołu 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów SOS: 500 g twarogu (najlepiej chudego) 250 ml mleka szczypta gałki muszkatołowej DODATKOWO: ok. 1/2 paczki płatów makaronu lasagne ser wędzony w plastrach olej lub oliwa z oliwek do smażenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)całość się zredukowała. Można także zagęścić łyżką mąki rozmieszanej uprzednio w zimnej wodzie. Podczas, gdy mięso z bulionem się dusi, zabieramy się za przygotowanie sosu. Biały ser rozdrabniamy widelcem, dolewamy do niego mleka i przyprawiamy gałką muszkatołową. Nie dodajemy, ani soli, ani pieprzu. Nie podgrzewamy, sos ma zostać w takiej postaci. Włączamy piekarnik na 190 góra
Kuchnia od dwojgaDoskonałym farszem/dodatkiem do naleśników jest ser , ser na słodko . Ser do naleśników może być naprawdę pyszny, nie musi to być serek homogenizowany. Ser bez zbędnych sztucznych dodatków. Przygotowanie go zajmie tylko kilka minut. 250 g sera białego półtłustego, 1 żółtko (jajko przez rozbiciem sparzone), 2 - 3 łyżki gęstej śmietany, 2 – 3 łyżki cukru pudru, 50 g rodzynków, cukier waniliowy
królestwo garówSKŁADNIKI: 250g sera białego 1 opakowanie śledzia w pomidorach firmy Master Fish (znajdziecie w PoloMarket ) 1 cebula sól pieprz WYKONANIE: 1. Cebulę kroimy w drobna kostkę. 2. Rybę i ser rozdrabniamy, dodajemy cebulę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku
Dziś Ja gotujepudrem na puch, stopniowo dodajemy żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Składniki na masę serową: 1 1/12 kg sera białego dwukrotnie zmielonego 5 żółtek 2 jaja 1 szklanka oleju skórka otarta z 1 cytryny ½ szklanki śmietany 2 szklanki cukru pudru 2 budynie śmietankowe cukier waniliowy Ser mieszamy z budyniem
Domowe ciastajajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki szczypta soli olej rzepakowy lub masło klarowane do smażenia Farsz do naleśników: 250 g sera białego twarogowego 1/2 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki mleka 2 - 3 łyżki śmietany 2 - 3 łyżki cukru kokosowego 2 łyżki cukru trzcinowego Jak przygotować naleśniki
Kuchcik gotujewłaśnie z truskawek, ale można ją również zrobić z wiśni, brzoskwiń lub porzeczek. Do przygotowania tego sernika użyłam gęstego mielonego sera twarogowego z wiaderka (4% tłuszczu), jeśli chcecie użyć sera białego w kostce, należy go dwa razy zmielić w maszynce z drobnym sitkiem. Kremowa konsystencja sernika na zimno w dużej mierze zależy właśnie od dobrego zmielenia sera. Jeśli ser będzie
Kuchcik gotujepierogi z serem? :) SKŁADNIKI: Mnie wyszło około 50 pierogów. Ciasto na pierogi: 500 g mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka masła szczypta soli ciepła woda Farsz: 400 g białego sera 1 żółtko słodka śmietanka 50 g rodzynek cukier puder SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ciasto na pierogi: 1. Na stolnicę wysypujemy mąkę, robimy zagłębienie, do którego wbijamy jajko, dodajemy masło i szczyptę soli
W kuchni Katienich osiedliło się na ziemiach zachodnich. Ich zwyczaje i przepisy kulinarne są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Przepis pochodzi z książki "Wrocławska Książka Kucharska". Składniki 1 kg tłustego sera białego 1 łyżka masła 3 łyżeczki suszonej mięty 1 l oliwy 3-4 ząbki czosnku suszona bazylia sól Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
R'n'G Kitchenpianę. Do maku dodajemy żółtka, cukier, orzechy, miód, roztopione masło oraz pianę z białek i wszystko dokładnie mieszamy. Mak wykładamy na surową część ciasta kruchego. Składniki [SER]: 0.5 kg sera białego 100 g masła 200 g cukru pudru 5 jajek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Ser mielimy, a następnie
psgotujemypyszne pierogi z serem – pierogi ruskie , jeżeli ktoś jeszcze takich nie robił to warto spróbować :). Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie około 60 – 70 pierogów na farsz : 500 g białego sera – twarogowego 700 g ugotowanych i wystudzonych ziemniaków 2 cebule (150 g) sól , pieprz masło lub olej do podsmażenia cebuli na ciasto : 450 g mąki pszennej (użyłam poznańskiej
Uwaga Babcia Gotujesoli (jeśli używamy sera feta to nie dodajemy do ciasta soli) MOKRE SKŁADNIKI: 1 jajko 2 łyżki oliwy 100 ml jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany DODATKI: 100 g pokruszonego białego sera (u mnie klasyczny twaróg, lecz może być również odsączony na sicie serek wiejski, feta lub ser kozi) 1 posiekany ząbek czosnku garść pokrojonych ziół (u mnie szpinak, lecz można
Rozpustne gotowanieJako dodatki wykorzystałam świeży twarożek oraz migdały i suszoną żurawinę :) Bez zbędnych słów wstępu - zapraszam :) Składniki : 1 jajko, podzielone na białko i żółtko 1 łyżka mąki pełnoziarnistej 2 łyżki sera białego 1 łyżeczka kakao Dodatkowo: 3-4 łyżki twarożku 3 łyżeczki jogurtu naturalnego migdały suszona żurawina Rozgrzać patelnię. Białko ubić na sztywną pianę. Dodać żółtko i ser, zmiksować, wsypać
Chocolate Muffin Blog