oczkach tarki,cebulkę zeszklić na oleju ,dodać pieczarki,poddusić ,jak będzie za dużo wody odlać,przyprawić do smaku,jak ostygnie dodać starty ser ,wymieszać Na farsz ruski : - ziemniaki gotowane - ser biały - sól pieprz do smaku - podduszona cebulka Ugotowane ziemniaki utłuc tłuczkiem lub jak ktoś nie ma można zmielić w maszynce do mięsa, jak ostygną dodać ser i cebulkę i przyprawić
Wypieki Renetego wyjście po piwo stanie się przyjemniejsze bo będzie ciepło!!! a oto przepis na śniadanie mistrzów: WIOSENNE ŚNIADANIE MISTRZÓW łatwe 20 minut 1 osoba (Ryś spał :-)) Składniki: * pół kostki sera białego * 3 rzodkiewki * szczypiorek * łyżka śmietany * 2 łyżki masła * 3 kromki chleba ( najlepiej razowego ale ja miałam biały) * troszkę soli Do dzieła Na suchej patelni roztapiamy masło i wrzucamy chleb
sierotka maRysia w kuchniciasto; 450 g mąki 300 ml wrzątku 1 łyżeczka soli 1 łyzka oleju nadzienie: 1 szkl kaszy gryczanej 250 g sera białego sól pieprz 1 jajko Kaszę ugotować w 2 szkl wody z dodatkiem soli. Odstawić na ok pół godziny pod przykryciem. Po wystudzeniu wymieszać z serem i jajkiem, sól i pieprz dodać do smaku. Zagnieść ciasto; Mąkę wymieszać
Gotowanie jest łatwepieczemy 2 biszkopt. Poncz do nasączenia: 2 cytryny syrop z brzoskwiń w puszce Z cytryn wycisnąć sok, dodać do syropu z brzoskwiń i wymieszać. Krem twarożkowy: 700 g sera białego tłustego 600 ml śmietanki 36% 150 g cukru pudru 450 g brzoskwiń z puszki (po odsączeniu) Brzoskwinie pokroić w kostkę. Śmietankę ubić na sztywno. Ser co najmniej dwukrotnie
kulinarnyswiatdomiChyba najpopularniejsze polskie danie :) Składniki na ciasto: 40 dag mąki, 1 jajo, 1 łyżka oleju. Składniki na nadzienie: 8 ziemniaków, 35 dag sera białego, 5 dag smalcu, 2 cebule, sól, pieprz do smaku, 10 dag masła. Wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować – ostudzić. Następnie zmielić w maszynce razem z serem. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na smalcu i dodać
Tradycyjna Kuchniaprzygotowałam na śniadanie znalazłam tutaj , bałam się że się rozpadną ale wszytsko poszło jak należy ;) Składniki (na około 1,5 porcji): 1 jajko (w oryginale jest same białko) 150g sera białego w kostce 50g otrębów żytnich (lub pszennych) firmy Kupiec 1 łyżeczka fruktozy lub innego słodzidła jako dodatek przygotowałam prażone jabłko z cynamonem Sposób przygotowania
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdziś mój ulubiony bo leniwy poranek ;) w lodówce 2 opakowania truskawek więc nie musiałam się za długo zastanawiać nad tym co będę robić na śniadanie ;) Składniki (1 porcja): 200g sera białego (w kostce) 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 białko 7 truskawek 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru fruktoza lub inne słodzidło wg. smaku Sposób przygotowania
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćfarszu dodałam boczek i mocnej je przyprawiłam Pierogi babuni z boczkiem SKŁADNIKI: ciasto: 350 g maki pszennej kubek ciepłej wody łyżka oleju farsz: 4 duże ziemniaki 250g sera białego kilka plasterków boczku 1 cebula sól, pieprz, ostra papryka masełko i prażona cebula Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, jeszcze gorące zmielić razem z serem. Boczek bardzo drobno pokroić
MarciochaKucharzy"Ostatni dzień przed świętami który będę spędzać na uczelni. Szkoda, że nie oznacza to, że będzie to lajtowy dzień. Niestety, aby było miło trzeba
Słodkie PrzyjemnościBłyskawiczne w przygotowaniu i mięciutkie. Rewelacyjne na śniadanie, chociaż powiem szczerze u mnie wytrzymały tylko do ostygnięcia :) Składniki: - 25 dag mąki - 25 dag sera białego - 2 jajka - 2 łyżki cukru - 1 opakowanie cukru waniliowego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki śmietany - szczypta soli - odrobina mleka i cukru Przygotowanie: Ser przekładamy do miski, dodajemy cukry, szczyptę soli oraz jajka. Składniki
Zainspirowana w kuchnimoja rodzina) lubicie serniki polecam Wam mój przepis. Miłego dnia moi drodzy, wracam do mojego sernika póki jeszcze jest Składniki: (na tortownicę 24 cm) 700 g białego sera z wiaderka 125 g margaryny 1 i 1/2 łyżki kaszy manny błyskawicznej (u mnie Młyny Stoisław ) + do obsypania blaszki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka budyniu waniliowego (proszek) 5 jajek klasy M szczypta(...)soli *składniki powinny mieć temperaturę pokojową Przygotowanie: Do jednej miski wbijamy żółtka, do drugiej białka. Do żółtek dodajemy pokrojoną margarynę i cukier. Całość dokładnie miksujemy. Następnie powoli dodajemy ser, powoli miksując. Na koniec dodajemy kaszę manną i budyń waniliowy, krótko miksujemy. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Pianę z białek dodajemy do masy serowej, krótko miksujemy na małych obrotach. Masę przelewamy
Słodkie okruszkisztuk: 70 dag mąki pszennej 300 ml mleka 6 dag drożdży 6,5 dag roztopionego masła 12 dag cukru 2 jaja szczypta soli Nadzienie: 50 dag sera białego 2 żółtka 4 łyżeczki cukru waniliowego 4-6 łyżek cukru 1. Do ciepłego mleka dodajemy drożdże i łyżkę cukru, mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut, aby drożdże ruszyły(...)mlekiem i jaja z cukrem. Wyrabiamy ciasto, jeśli za bardzo się klei do rąk podsypujemy mąką. Wyrobione ciasto pozostawiamy z szczelnie zamkniętej misce aby podwoiło swoją objętość. 3. Ser mieszamy z cukrem, wanilią i żółtkami. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na duży prostokąt, smarujemy masą serową i zwijamy od dłuższego boku, jak roladę. Powstały wałek kroimy na 2-3 cm plastry
Apetyczna babeczkaKremowy serek na bazie jogurtu – zrób to sam ! Uwielbiam wszelkie białe sery, ale patrząc na skład co niektórych w sklepie ochota szybko na nie przechodzi. Kremowy serek na bazie jogurtu zrobiłam z pomocą formy do sera, która szczerze ułatwiła mi całą pracę :) Uwielbiam takie gadżety, które naprawdę ułatwiają pracę i tak jest w tym przypadku. Całość składa się
Kuchnia na wzgórzuskładniki na farsz: ok. 500 g białego sera 2 jabłka ok. 150 g rodzynek cukier do smaku opcjonalnie cynamon do smaku wykonanie: Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę. Dodajemy ser, rodzynki, cynamon oraz cukier. Wszystko mieszamy. składniki na ciasto pierogowe: ok. 560 g mąki orkiszowej lub pszennej 200 ml wody 1 jajko 2 łyżki oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy
Domowy Smak Jedzeniawymieszałam żeby nie było grudek. Przykryłam ściereczką i odstawiłam w ciepłe miejsce na około 30 minut. W czasie gdy pięknie rosły, zajęłam się masą serową. W miseczce roztarłam widelcem biały ser. Wbiłam żółtka i wsypałam cukier. Wymieszałam. To teraz ciasto. Najpierw suche składniki. Do dużej misy przesiałam mąkę. Wsypałam cukier i sól. Wymieszałam. Wlałam rozczyn z drożdży. Wbiłam jaja
potrawyregionalne