pierwszej warstwy Składniki na ciasto zagnieść dobrze .1/3 ciasta zamrozić na 30 min .potem wyjąć i rozwałkować ,dać na blaszkę .Druga warstwa ciasta składniki -masa serowa 1./2 kg sera białego zmielić,1 jajko ,1 budyń waniliowy ,,1/2 szklanki cukru pudru ,1/2 kostki margaryny ,lub masła. brzoskwinie w puszce przyrządzanie drugiej warstwy -Zmielony ser dać do miski do tego dodać
Moje Wyrobyserem na słodko z pewnością powinny wam posmakować. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki oleju sól niepełna szklanka ciepłej wody Farsz: 400-500 g sera białego cukier waniliowy cukier puder do smaku Sposób wykonania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto, odstawić na czas przygotowania farszu, by odpoczęło. 2. Ser rozdrobnić widelcem, dodać cukru waniliowego i cukru
Kuchnia domowa Aniproste i pyszne danie na słodko. Ku uciesze najmniejszych ale również i dużych łakomczuchów:) W sezonie można konfiturę zastąpić świeżymi owocami. Zachęcam do wykorzystania tego przepisu. Składniki 500 g sera białego zmielonego 500 g ziemniaków ugotowanych zmielonych duży jogurt naturalny słoik konfitury 1 szklanka mąki pszennej 3 łyżki cukru 1 jajko 2 żółtka Ser, … Czytaj dalej Knedle serowe
gotuj ze mnąmiędzyczasie przygotowujemy farsz. Ciasto wałkujemy i wycinamy placki, nakładamy farsz i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonym wrzątku od wypłynięcia pierożków kilka chwil. Pierożki podałam z bitą śmietaną. Farsz 500g sera białego, 3 łyżeczki czarnuszki, 1 łyżka miodu, pieprz biały, sól do smaku, ubite na sztywno białko z jednego z jajka. Do podania pierożków ubita śmietana z cukrem do smaku
Leśny Zakąteksernik jest dla wszystkich wielbicieli sera, jabłek i bakalii. Jabłka dzięki temu, że są pokrojone w kostkę a nie podsmażone są wyraźnie wyczuwalne w smaku. Składniki: - 1 kg białego sera - 25 g masła - 3 jajka - 1 kg jabłek - garść rodzynek - 1 kieliszek rumu - sok z cytryny - 2 łyżki cukru waniliowego - 120 g cukru pudru - 80 g kaszy manny
Zainspirowana w kuchnichoć bez dodatku cukru i co tu dużo mówić pyszne. Spróbujcie koniecznie. Składniki (porcja dla 3-4 osób): 1 szkl. kaszy manny 3/4 szkl. mleka 250 g sera białego półtłustego (1 kostka) 1 banan 3 jajka Kaszę zalewamy mlekiem i odstawiamy na jakieś 20-30 minut, by je wchłonęła. Następnie dodajemy ser, pokrojonego banana oraz żółtka
Cynamonowe szczęścieśrodowy poranek zapraszam na pyszne krokiety na słodko. Są szybkie do przygotowania, nie wymagają smażenia naleśników. Doskonałe na obiad lub ciepłą kolację. SKŁADNIKI: 1 opakowanie wafli kwadratowych, 400g sera białego, 2 żółtka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka cukru, 1 jajko, 1,5 szklanki bułki tartej, 150g masła do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Ser ugniatam widelcem z żółtkami, cukrem
Tradycyjna kuchnia KasiCoś na szybko, zdrowo i kolorowo :) Składniki: 4 pomidory 10 dag sera białego 2 łyżki śmietany 2 łyżki oliwy sól do smaku pieprz do smaku papryka słodka mielona do smaku Wykonanie: Pomidory opłukać i wydrążyć. Ser wymieszać z cząstkami pomidorów, przyprawić do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką . Wymieszać składniki i napełnić wydrążone pomidory, następnie zalać śmietaną wymieszaną z oliwą
Tradycyjna Kuchniapomysł w życie, nie wiedziałam jak zachowają się te kulki w piekarniku, ale rezultat przebił moje oczekiwania ;) Składniki (10 kulek): mięso z połowy dość dużej wędzonej makreli 100g sera białego 2 łyżki posiekanego koperku (lub innej ulubionej roślinności ;)) sól, pieprz, słodka i ostra papryka wg. smaku pestki słonecznika do obtoczenia Sposób przygotowania: Ser rozduszamy widelcem dodajemy makrelę i ponownie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdrobno pokrojone orzechy, wymieszać, dodać ubitą pianę z białek, lekko wymieszać, wylać na wyłożoną papierem do pieczenia formę, w której był pieczony biszkopt. Składniki na masę serową: 500 g sera białego; 120 g masła lub margaryny; 200 g cukru pudru; 3 jajka; 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej; Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać zmielony ser, roztopione i ostudzone masło lub margarynę
In my kitchenżółtka 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1 masło roślinne Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Składniki na masę serową : 1 kg sera białego półtłustego 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowego 1/2 szklanki oleju 2 żółtka + 3 całe jajka 2 szklanki mleka, a jeśli ser wilgotny to mleka mniej 1 paczka
Proste Potrawytego polskie pesto i polska salsa. Szybko, łatwo i pysznie. Potrzebujemy: dwie szklanki musu z dyni 1 szalotka 3 ząbki czosnku ½ papryczki chilli bez pestek (żółta) 0,3 kg sera białego 1 opakowanie serka Arla Tapas lub India mąka orkiszowa jedno jajko sól i pieprz zielony ogórek dwa pomidory 0,2 kg bundzu, sera korycińskiego lub jaki lubicie 3 pęczki
ladykitchenpszennej 1/2 kostki margaryny 2 żółtka 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto dobrze wyrobić, wyłożyć spód blaszki. Składniki na masę serową: 80 dag sera białego 5 jaj 3 białka 1 szklanka cukru kryształu skórka otarta z całej cytryny 1 budyń waniliowy cukier waniliowy pół kostki roztopionej margaryny
Apetyczna babeczkawszystko razem wymieszałam. Dno tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia, a boki wysmarowałam masłem. Spód ciasteczkowy wyłożyłam do tortownicy, "udeptałam" łyżką i włożyłam do lodówki:) Masa serowa: 700 g sera białego 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 budyń waniliowy 4 duże jajka ok. 400 g truskawek Wykonanie: Ser wrzuciłam do miski i dokładnie zmiksowałam. Następnie
Blondynka Gotujeinnych wędlin. I rzeczywiście w wielu regionach Niemiec nie może ich zabraknąć podczas śniadania, które stanowi najważniejszy posiłek dnia, dlatego jest obfite i pożywne. Do tego jajka, lokalne sery, dżem i pyszne, chrupkie pieczywo żytnie. Są jednak i takie regiony, w których ceni się śniadania na słodko, jak np. w Berlinie i Hamburgu. Prawdziwym specjałem kuchni hamburskiej są m.in. słodkie(...)świeżych owoców, soków owocowych, kawy i herbaty. Rosja Śniadania w Rosji są proste, ale pyszne i pożywne. Popularnym daniem śniadaniowym są np. syrniki (małe placki z mąki, jajek i białego sera) oraz bliny, czyli naleśniki drożdżowe, najczęściej mąki gryczano-żytniej lub gryczano-pszennej. Rosjanie lubią jeść je z kefirem i dżemem. Ponadto mieszkańcy Rosji uwielbiają białe pieczywo – mają swój własny
Codogara