Prosty i niedrogi sposób na niedzielny obiad. Jeśli znudziły Wam się tradycyjne schabowe, spróbujcie schabu w tej wersji. Smakują pysznie z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami i surówką. Składniki: 5 plastrów schabu bez kości 3 łyżeczki łagodnej musztardy 2 ogórki konserwowe 2 cebule sól morska pieprz 2-3 łyżki oleju Mięso rozbić tłuczkiem przez woreczek foliowy
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaróżne sposoby. Doprawiony majerankiem i czosnkiem to już klasyka w kuchni. Idealnie nadaje się do przygotowania schabu peklowanego parzonego . Bo danie ze schabu to nie tylko tradycyjny kotlet schabowy, ale można z niego przygotować też inne pyszne dania. Kupuję schab z kością, gdyż kości wykorzystuję do przygotowania jakiejś zupy (krupniku, kapuśniaku, czy zupy ogórkowej), wykrawam też z takiego kawałka polędwicę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępieczarek pół cebuli 200 ml śmietany 1 łyżka mąki kukurydzianej szczypta chili w płatkach majeranek pieprz ziołowy pieprz czarny Wieprzowinę pokroić w plastry i rozklepać młotkiem jak schabowe . Panierować w mące (do mąki można dodać odrobinę soli) Usmażyć z obu stron i przełożyć do rondelka, patelnię przepłukać ciepłą wodą i dodać do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę , czosnek posiekać, dodać
Gotowanie jest łatweporcje schabu 100 g sera wędzonego (oscypek lub inny) sól pieprz mąka 1 jajko bułka tarta Schab rozklepać jak na schabowe, oprószyć solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce nałożyć do środka w każdy plaster i złożyć w koperty, Przed panierowaniem obsypać schab odrobiną sera i panierować tradycyjnie w mące, jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu
Gotowanie jest łatweplastry wieprzowiny (ładna łopatka ) sól pieprz ziołowy słodka papryka 1 łyżka mąki smalec do smażenia młode ziemniaki mizeria Mięso umyć , pokroić na plastry i dobrze rozbić jak na schabowy, posypać solą , pieprzem ziołowym i papryką, przyklepać przyprawy. Na patelni rozgrzać tłuszcz, oprószyć kotlety mąką z obu stron i smażyć na ostrym ogniu po 3-4 min z każdej strony
Gotowanie jest łatwepure 1 batat ok 400 g tyle samo dyni ok 400 g sól pieprz 4-5 kawałków pomidora suszonego z oliwą (1 łyżka) Mięso rozbić jak na kotlety schabowe. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub drobno posiekać (odłożyć ok 3 szt), drobno pokroić również paprykę (100 g ) i cebulę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przysmażyć pieczarki z cebula
Gotowanie jest łatwecebulę. Zagotować, Następnie dodać umyte i pokrojone liście rzodkiewki, Dotować aż warzywa będą miękkie. Zupę zmiksować przy pomocy blendera, zabielić śmietaną. Mięso pokroić na plastry, rozbić młotkiem jak na schabowe i dobrze wypiec na grillu lub patelni grillowej. Pokroić w kostkę. Do zupy na talerz podawać rozkrojone jajko i łyżkę pokrojonego mięsa. Można posypać ziarnami i pokropić oliwą
Gotowanie jest łatweplastrów ładnej szynki marchewka kawałek papryki cebula sól pieprz pieprz ziołowy staropolski mąka majeranek lubczyk 300 g grzybów leśnych mrożonych Mięso rozbić na cienkie plastry jak na schabowe. Marchewkę pokroić na kawałki, papryką i cebulę również. W plastry mięsa zawinąć po kawałku marchewki, cebuli i papryki, spiąć wykałaczką. Obsypać dookoła pieprzem czarnym, ziołowym i majerankiem. Otoczyć w mące i usmażyć
Gotowanie jest łatwełyżek tartego żółtego sera 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki keczupu sól i pieprz olej do smażenia Nie ma jak stare sprawdzone przepisy w nowej interpretacji :) Niby zwyczajne schabowe... a po dodaniu kilku sprawdzonych składników stają się zupełnie nowym daniem. Polecam wszystkim, którym znudziło się tradycyjne wydanie kotletów i mają ochototę na coś ciekawszego. Uwaga! Kotlety są dosyć syte :) W stosunku
Świat Domowej Kuchniczego słynie Polska? Oprócz schabowego z kapustą oczywiście z pierogów.. a więc przedstawiam polską dumę czyli PIEROGI ruskie :) U mnie w domu się ich nie jadało, królowały za to pierogi z owocami. Ten rodzaj poznałam gdy wyprowadziłam się od mamy:) I jak to młoda studentka żywiłam się w barze mlecznym...a tam robili najlepsze pierogi ruskie na świecie
kawawszklancezdrowe posiłki i wiem, że mojemu organizmowi niczego nie brakuje. Eksperymentuj w kuchni! Staraj się szukać zdrowych zamienników. Korzystaj z naturalnych, sezonowych produktów. Wykaż się kreatywnością w kuchni! Kotlet schabowy na obiad? Czemu nie! Zamiast bułki tartej do panierki, użyj płatków owsianych. Nie smaż na głębokim oleju - upiecz. Dodaj kaszę gryczaną i ulubioną (domową!) surówkę - zdrowy posiłek gotowy. :) Rusz się
Kuchnia EllieBardzo prosty przepis na szybki i efektowny obiad. 2 kotlety schabowe, dobrze rozbite garść czarnych oliwek drobno posiekanych łyżka marynowanych papryczek jalapeno drobnych posiekanych 2 łyżki Philadelphii sól, pieprz W miseczce wymieszać drobno pokrojone oliwki i papryczkę jalapeno i Philadelpnie, masę nałożyć na rozbite kotlety i zrolować. Aby zawijaski się trzymały można je spiąć wykałaczkami. Wstawić do piekarnika na około
Codzienne Gotowaniepolecam je wypróbować. Zdaję sobie sprawę, że nie wszystkim może ono smakować, ze względu na specyficzny zapach i charakterystyczny smak, jednak nie każde mięso musi smakować jak kurczak lub schabowy;) Ponadto mięso to wydaje mi się również zdrowe, ponieważ takie owieczki pasą się samodzielnie, swobodnie i bezstresowo na polach i łąkach ;) Dlatego też d ziś postanowiłam przygotować ragu z baraniny
Codzienne Gotowaniezaserwowane carowi Mikołajowi I przez karczmarza Pożarskiego. Kotlety te są przygotowane z siekanego lub mielonego mięsa drobiowego, czasami z dodatkiem cielęciny i obtoczone w panierce (podobnie jak np. kotlety schabowe). Ich przygotowanie jest troszkę skomplikowane, ale dzięki kilku ciekawym zabiegom, jak np. dodanie do mięsa piany z ubitych białek sprawia, że kotlety są bardzo smaczne, lekkie i puszyste. Polecam! Składniki
Codzienne Gotowaniemarchewki 2-3 ziarenka pieprzu listek laurowy 1-2 ziarenka ziela angielskiego 0,5 łyżeczka suszonego tymianku 0,5 łyżeczki ziaren kolendry 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 3 kotlety schabowe (jeżeli nie jesteście na diecie może to być trochę tłustsze mięso np. łopatka) szczypta słodkiej i ostrej papryki, może być też wędzona sól, pieprz 1 łyżka mąki kukurydzianej 2-3 łyżki
Codzienne Gotowanie