schabowy - 3219 przepisów (strona:151/215)

Idealny sos do wszystkiego - pitos 112

Przepis na ten sos dostałam od Pani Ewy z pracy. Miał fantastycznie smakować zapiekany ze schabem, jednak ja fanką schabowych nie jestem i dla mnie lepszy był z polędwiczką czy z samym ryżem. Jest genialny, dlatego musicie koniecznie go zrobić. Składniki : * kg pieczarek * 2 czerwone papryki * 5 średnich cebul * przecier pomidorowy * ketchup pikantny * kostka masła * chili, pieprz i sól * 250ml

Magiczne Życie Marty
Kotlety zapiekane z serem, oliwkami i suszonymi pomidorami 160

brakuje mi pomysłu na obiad idę w te najprostsze rozwiązania jak kotlety schabowe, mielone czy schab w sosie. Jednak zawsze chce się coś urozmaicić w daniu, dlatego postanowiłam zapiec kotlety z piersi z kurczaka z kilkoma dodatkami :) Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 1 jajko, kilka plasterków cienkiego sera żółtego, 4 oliwki czarne, 2 suszone pomidory w oliwie, sól, pieprz, bułka

Aga w kuchni
Krokiety z farszem mięsnym 136

koniec smarujemy jajkiem i zalepiamy . Tak przygotowanego krokieta maczamy w jajku , obtaczamy w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju , na złoty kolor – procedura jak przy kotlecie schabowym " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Podajemy z zupami krem lub jako samodzielne danie z dipem czosnkowym . Smacznego

Ogrodnik w podróży
ROLADA SCHABOWA ZE SZPINAKIEM I MIELONYM MIĘSEM 185

Czas niesamowicie nam ucieka,niedawno były święta a już zbliżają się komunie św.Jeśli ktoś z Was poszukuje czegoś innego,specjalnego ale pysznego to polecam tą schabową roladkę.Można ją podać na gorąco jako jedno z głównych dań,ale też dobrze smakuje jako dodatek do chleba.     Składniki:   1 1/2 kg schabu bez kości 1/2 kg szpinaku mielonego

Niespełnione zdolności kulinarne
Zupa ogórkowa 179

szczególnie w chłodne dni. Dzisiaj miałam ochotę na zupę ogórkową. Szast prast i była gotowa. Zupy gotuję zawsze na wywarze z kości, rosole lub wywarze warzywnym. Składniki: 1 kość schabowa 2 średnie marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 słoik litrowy ogórków kiszonych 4 średnie ziemniaki 2 łyżki posiekanego koperku 200 ml kwaśnej śmietany 1 liść laurowy 4 ziarenka ziela

O kuchni z uczuciem
Kania a'la schabowy 203

Wreszcie pojawiły się grzybki! A wśród nich kanie :) Pewnie sporo z Was już robiło tradycyjnego schabowego z kani więc przepis zamieszczam tak dla przypomnienia :) Szybkie i smaczne danie np. na kolację. W dodatku bardzo sycące. Tylko najpierw upewnijmy się, że na pewno zebraliśmy kanie :) Składniki: kanie jajko bułka tarta sól pieprz Sposób przygotowania: Kani nie płuczemy w wodzie, nie namaczamy

Na Ciasteczkowych Papierach
Schab zapiekany z warzywami w sosie śmietanowo-musztardowym 318

Jeśli macie w lodówce plastry schabu, a znudziły się Wam tradycyjne schabowe, polecam przepis na tę zapiekankę. Jest pyszna i będzie stanowić miłe urozmaicenie codziennych obiadów. Składniki: 4 plastry schabu cebula 200 g pieczarek 6-7 średnich ziemniaków 200 g śmietany 18% 200 g śmietany 30% jajko musztarda (łagodna) sól, pieprz, papryka wędzona, gałka muszkatołowa Przygotowanie Mięso obficie nacieramy przyprawami

e-PrzepisyKulinarne
Roladki z gruszką i serem pleśniowym 173

Połączenie gruszki i sera pleśniowego nigdy nie zawiedzie. Składniki 4 kotlety schabowe 1 gruszka (u nas klapsa, faworytka) 50 g sera pleśniowego (ulubionego) mąka 100 ml bulionu warzywnego sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso cienko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Gruszkę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki (najlepiej w kostkę). Ser kroimy

R'n'G Kitchen
Mizeria na jogurcie oraz trochę zabawy 163

Blueberry Corner by "jagodzianka" Mizeria to wspaniały dodatek polskiej kuchni. Pasuje do wielu dań. Do kotleta schabowego, mielonego, do klopsików, do żeberek, do pieczonego … Przeczytaj cały artykuł Post Mizeria na jogurcie oraz trochę zabawy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Lekkie puree ziemniaczane z marchewką 228

łyżki masła - sól jodowana - pietruszka Gotujemy i solimy ziemniaki, cebulę i pokrojone na kawałki marchewki. Po ugotowaniu dusimy wszystko, dodajemy mleko, masło, dekorujemy pietruszką. Możemy podać z kotletem schabowym, o którym wyżej wspominałam, a także ze smaczną sałatką, której przepis był tutaj: Sałatka z charakterkiem .  SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Roladki z kurczaka z nadzieniem marchewkowo-porowym 737

WYCIŚNIĘTYM CZOSNKIEM PIERŚ ROZKRAJAMY NA DWA KAWAŁKI LEKKO ROZBIJAMY,SOLIMY I PIEPRZYMY, UKŁADAMY WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANE WARZYWA I ZAWIJAMY W ROLADKĘ,POMAGAMY SOBIE WYKAŁACZKAMI TAK PRZYGOTOWANE ROLADKI PANIERUJEMY JAK NORMALNE SCHABOWE CZYLI MĄKA,JAJKO,BUŁKA TARTA SMAŻYMY NA OLEJU DOKŁADNIE Z KAŻDEJ STRONY I GOTOWE-SĄ NAPRAWDĘ PYSZNE I SOCZYSTE SERDECZNIE POLECAM

Swojskie jedzonko
Kapusta zasmażana ze słodkiej kapusty 146

Kapusta zasmażana ze słodkiej kapusty Jest idealna jako dodatek do obiadu, przede wszystkim do kotletów schabowych. Dziś niedziela, pewnie w wielu domach rozchodzić się będzie dźwięk tłuczka, więc mam nadzieję że przepis się przyda. Jest to też sposób na pozbycie się resztek wędlin ale można po prostu zrobić z wędzonym podgardlem czy boczkiem. Składniki: kapusta spory kawałek wędzonego podgardla

Pelusiowa Kuchnia
Schabowy w cieście serowym 123

Smaczna odmiana tradycyjnego kotleta schabowego. Tym razem w cieście z serków topionych. Pysznie i soczyście. Do tego ziemniaczki i jakaś smaczna surówka i mamy super danie obiadowe. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Schab z pieczarkami pod pierzynką z majonezu i żółtego sera 191

starkowanego żółtego sera 1 ząbek czosnku sól 1 łyżka masła opcjonalnie natka pietruszki Dzisiaj wyciągnęłam z lodówki kotlety ze schabu - i pomyślałam, że absolutnie nie mam ochoty na tradycyjne schabowe. Trzeba wymyślić coś nowego. Zaczęłam wertować przepisy. I bingo - trafiłam :) Niezbyt pracochłonne, szybkie do wykonania i przepyszne. To jest właśnie to! - czyli aromatyczny schab z pieczarkami pod pierzynką

Świat Domowej Kuchni
Mortadela w cięśćie 183

Były czasy kiedy mortadela była wędliną bardzo użyteczną . Dawano ją na kanapki, smażono skwarki , dodawano do zup, zastępowała kotlet schabowy  a moja mama smażyła ją w mundurkach . Inaczej mówiąc w cieście naleśnikowym . Szybka i łatwa przekąska . Składniki 1/2 szklanki mleka( kefiru lub zsiadłego mleka) 1/2 szklanki wody 1 jajko 2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli

Eli Gotowanie

Proponowane wyszukiwania