Kiedy zwykły schab w bułce tartej się już przejadł trzeba zasięgnąć czegoś nowego. I tak powstało to danie obiadowe, polecam do wypróbowania, smaczne. Zapraszam… Schab z sucharkami 5 kotletów schabowych Ok. 10 sucharków 1 duże jajko Musztarda rosyjska Papryka mielona słodka Sól,pieprz Sucharki mielimy najlepiej w blenderze lub wkładamy do ręcznika lub foliówki i tłuczemy tłuczkiem
Kubki smakuŚledzik na grzance Paszteciki ze szpinakiem i mięsem mielonym Kabanosy z serem w cieście francuskim Babeczki na słono z farszem Domowe Qurrito Jajka faszerowane pieczarkami Nuggetsy z piekarnika Schabowe kąski w krakersach Pizzerinki ze szpinakiem
Szefowa kuchniogórku Sałatka Olivier Szybkie paszteciki z mięsa rosołowego Chrupiąca sałatka z black pudding Szaszłyki wieprzowe po tajsku Kebab drobiowy Lahmacun Dolma - papryka faszerowana Strogonow z wieprzowiny Kotlet schabowy "Cygan" Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i oliwkami Cukinia faszerowana mięsem Rybne: Kulki z tuńczyka na ananasie Rafaelo z wędzonego łososia Sałatka z awokado i tuńczyka podana w łódeczkach
Codzienne GotowanieMój mąż już zaczął narzekać na różne dziwne potrawy i zażądał normalnego obiadu. Ale co by tu zrobić żeby "normalny" nie był tak do końca normalny? To chociaż kształt schabowego zmieniłam na koperty i dodałam farsz z pieczarek :) Składniki 4 małe lub 2 duże plastry schaba (najlepiej grube) 6 pieczarek garść startego żółtego sera sól pieprz słodka papryka masło jajko
Piekielna Kuchnia Patitarta jajko sól Pieczarki myjemy, oddzielamy kapelusze i wrzucamy do garnka z osoloną wodą - gotujemy do miękkości. Kiedy już nam pieczarki zmiękną rozbijamy je delikatnie tłuczkiem, tak jak kotlety schabowe (tylko do momentu aż będą płaskie). Obtaczamy w jajku i bułce tartej - smażymy na masełku z każdej strony. Idealnie na przekąskę zimną lub ciepłą. Smacznego
Moje-pitraszenietakże smaków kwaśnych i cytrusów. Podobnież i koper włoski (fenkuł) dobrze czuje się w winie, cytrusach, maśle czy winie. Pokazywaliśmy to już swego czasu przy okazji przepisu na kotlety schabowe z koprem włoskim , gdzie fenkuł i pomarańcze odgrywały jedne z głównych ról. Stąd, warto połączyć z fenkułem i pomarańczami również karpia. Dosypiemy nawet nieco cukru, więc można powiedzieć, że będzie
Kulinarna Pokusamaśle. Dodać drobno pokrojone pieczarki, smażyć ok 10 minut. Kapustę opłukać, odcisnąć i poszatkować. Dodać do smażących się pieczarek, wymieszać. Przyprawić do smaku i dusić do miękkości. Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy płat nakładać porcję farszu, zwijać roladki. W razie potrzeby spiąć wykałaczkami. Roladki obtoczyć w mące a następnie w szerokim rondlu o grubym dnie
Smakołyki Asismaku tłuszcz do smażenia 1 łyżeczka – czubata mąki pszennej do zagęszczenia sosu Szynkę kroimy w plastry o grubości około 1 cm i rozklepujemy tak jak na kotlety schabowe – bardzo cienko . Pieczarki siekamy drobno , tak samo cebulkę i wszystko smażymy na patelni , lekko soląc i doprawiając pieprzem oraz gałką muszkatołową . Jak już pieczarki z cebulką będą miękkie i gotowe
Ogrodnik w podróżyryby anchois. Korzenny, słodkawy smak sosu przyjął się w kuchniach na całym świecie. Dzięki kupcom z Hong Kongu zawędrował nawet do tradycyjnego dim sum kuchni Chińskiej i Japońskich kotletów schabowych zwanych tonkatsu. Sos sprzedawany jest w mniej lub bardziej zmodyfikowanych wersjach w praktycznie wszystkich państwach świata. Wraz z rozwojem diety wegańskiej powstały także wersje bez ryby. Z rybą
Jem więc Jestemświetna propozycja na obiad. Mięso nie jest suche, ale syte i smaczne. Do tego podałam surówkę z pora i frytki pieczone w piekarniku. Składniki 4 grubsze kotlety schabowe 2 duże cebule 1 jajko 200 g żółtego sera 1 łyżka posiekanej natki pietruszki olej do smażenia sól pieprz Kotlety rozbić tłuczkiem bardzo delikatnie i każdy kotlet oprószyć z dwóch
O kuchni z uczuciemrecytować rozwinięcie liczby pi od tyłu. Dlatego ogromnym sukcesem dla mnie jest to, że zdołałam przekonać do zjedzenia kaszy (o zgrozo!) jaglanej (motyla noga!) mojego najlepszego przyjaciela, miłośnika kotletów schabowych w rumianej panierce. Kilka słów o kaszy jaglanej: aby pozbyć się jej gorzkiego smaku , należy kilkakrotnie i obficie przelać suchą kaszę wrzątkiem, aż woda z mętno-białej stanie się klarowna
Pland based fillepóźniej na trzy części. Na blat wysypać wszystkie ziarna i mak, wymieszać. Każdą część ciasta uformować w wałek o długości około 15-20 cm, wałek spłaszczyć, panierować jak kotlety schabowe w ziarnach z dwóch stron. Chwycić za dwa końce skręcić, zlepić końce, ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, w dużych odstępach od siebie max 6 szt na blachę
moj przepis naDawno schabu na blogu nie było :) Także w ostatnią niedziele postanowiłem go zrobić :) Oczywiście lubię tradycyjne schabowe, ale schab na parze również świetnie smakuje :) Kasze bulgur w sumie odkryłem całkiem niedawno dopiero, bo na warsztatach z Teo Vafidisem , gdzie użyliśmy jej do starożytnej sałatki. Jestem wielbicielem najróżniejszych kasz, także gdy spotkałem ją ostatnio w sklepie to musiałem kupić :) Składniki
Parowar Faceta