Bitki schabowe w sosie myśliwskim 774Bitki schabowe w sosie myśliwskim to danie, które zachwyci każdego, bez wyjątku. To tylko schab, ale sos myśliwski czyni z niego danie w iście królewskiej stylu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bitki schabowe w sosie pomidorowo-paprykowym 356Bitki schabowe w sosie pomidorowo-paprykowym to świetna, dietetyczna propozycja podania schabu. Bardzo smaczna inspiracja na jesienny obiad. Mięso rozpływajęce się w ustach i esencjonalny, aromatyczny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Roladki z rusztu. 173Moja kolejna propozycja na grilla, to roladki z warzywami ze schabu. SKŁADNIKI: 6 kotletów schabowych podgotowane ziemniaki papryka żółta, czerwona cukinia MARYNATA: 5 łyżek oliwy przyprawa
Kuchnia Beaty
Schab pod szpinakową kołderką 199Schab pieczony ze szpinakiem i beszamelem podbił moje serce. To całkiem inny sposób na klasycznego schabowego, który jest warty wypróbowania. Składniki: cztery kotlety schabowe 200g
Gotowanie i blogowanie
Schab w sosie żurawinowym 1743-4 porcje schabu, plastry ok 1,2 cm sól pieprz młotkowany z kolendrą słoiczek żurawiny do mięs 230 g 0,5 szkl rosołu 1 łyżka
Gotowanie jest łatwe
Schabowe roladki 213W sobote byłam na weselu. Zamiast tradycyjnego schabowego , były roladki ze schabu z farszem pieczarkowym. Troche zdziwiłam sie . Przez 50 lat jadłam schabowego w
Eli Gotowanie
Schab ze śliwką w galarecie.-zaproszenie do akcji 198Serdecznie zapraszam do udziału w akcji " Co można zalać galaretą." Ten schab powstał przypadkowo . Był deską ratunkową. Dlaczego ? z prostej przyczyny. Robiąc otwór na śliwki
Eli Gotowanie
Schab z kiszona kapustą, faszerowany kabanosem pieczony w rękawie 226Schab pieczony w rękawie foliowym z kiszona kapustą nie należy do dań typowo letnich, ale smakuje zawsze super. Danie powstało zupełnie przypadkowo. Ustawiając rzędy tegorocznych przetworów
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Schab w aromatycznej kiszonej kapuście 257parę małych dziurek aby gorące powietrze uchodziło. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180*c i piec około 1,5 godziny,na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię aby schab złapał "rumieńca". Jarzynka: Kapustę kiszoną jeśli jest bardzo kwaśna płuczemy w zimnej wodzie dwukrotnie,jeśli jest lekko ukiszona możemy z tej czynności zrezygnować, odciskamy dobrze,siekamy drobno nożem. Masło rozgrzewamy(...)pokrojonego ananasa w kostkę. Na 15 minut przed końcem pieczenia dodajemy resztę składników:żurawinę,rodzynki,miód,kminek,goździki doprawiamy solą oraz sosem sojowym,gotujemy całość.Z maki i małej ilości wody robimy zawiesinę in zagęszczamy jarzynkę.Schab przed podaniem ułożyć na kapuście udekorować natką pietruszki
Wanilia i Kardamon
Zaopatrzenie. Jak robicie zakupy? 166podstawy dobrej kuchni. Z nieświeżymi i byle jakimi produktami, żebyście nie wiem jak się starali, nie wyjdzie spod waszej ręki nic podobnego do haute cuisine. Spróbujcie zaplanować swoje gotowanie na góra 3-4 dni, po pracy lub w wolnej chwili kupcie wszystko, co potrzebne. Nie kupujcie na zapas ziemniaków, sałaty, wiecznie różowych wędlin faszerowanych utrwalaczami. Kupcie tylko tyle(...)hipermarketach. Macie wybór co zjeść, możecie zmienić zdanie i plany spożywcze na najbliższe dni, a nie zmuszać się by jeść hipermarketowy schab 4 dzień pod rząd, bo zaraz mu się skończy termin ważności. Gotujecie z dobrych i świeżych produktów, wykorzystując to co w nich najlepsze. Jedzcie po prostu lepiej i zdrowiej
Karo in the Kitchen
Schab z ziołami. 143angielskiego 2 liścia laurowe trochę vegety(najlepiej domowej) WYKONANIE: schab nakłuwamy, nacieramy i marynujemy w mieszance przypraw, ziół i oliwy z oliwek, na wierzch kładziemy kilka gałązek rozmarynu, przykrywamy folią aluminiową i zostawiamy w marynacie na noc, następnego dnia wkładamy do zimnej wody, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, gotujemy 5 minut, zostawiamy w wodzie do następnego dnia, w tejże
Kuchnia Beaty
Schab w sosie śmietanowym 259gotujemy przez około 45 minut aż mięso będzie miękkie a płyn się zredukuje. Wyjmujemy włoszczyznę i przyprawy, wlewamy gęstą śmietanę wymieszaną i gotujemy dosłownie przez chwilę, doprawiamy sos do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Ugotowane plastry schabu wyjmujemy i podajemy na półmisku, sos serwujemy w sosjerce. Schab w sosie śmietanowym doskonale smakuje z ziemniaczanym puree i surówką ze świeżej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierś kurczaka na fasolce szparagowej 201Dzisiaj przeprowadziłam eksperyment . Pierś kurczaka dusiłam w mleku. Powszechne jest duszenie w mleku schabu ale z drobiem nie spotkałam się. Pomyślałam ,że jeśli schab wychodzi wilgotny i dobry , to dlaczego z inny mięsem ma być inaczej. Musze powiedzieć że wynik był zaskakujący . Wyszła naprawdę smaczna . Do tego fasolka i wspaniała przekąska gotowa. Składniki na 4 porcje 2 pojedyńcze piersi(...)przyprawy i zagotowuje. Na patelni rozgrzewam oliwe i obsmażam mięso . Przekładam do mleka i obniżam temperaturę do odpowiednią do duszenia . po ok 15 minutach piersi sa gotowe . Równocześnie gotuje fasolke szparagową w osolonej wodzie i lekko posłodzonej. Do odsączonej fasolki dodaje masło ,rozprowadzam równomiernie ,tak aby każda fasolka była wysmarowana masłem. Pierś kroję w grube (1 cm) plastry
Eli Gotowanie
Pieczony schab z sosem jabłkowym 84mąki ? 3 łyżki śmietany 12-18% Wykonanie: ? Schab natrzeć startym czosnkiem, solą, posypać majerankiem. Odstawić do lodówki na 3 godziny do zamarynowania. ? Schab włożyć do rękawa foliowego, szczelnie zamknąć z obu stron. ? Wstawić do zimnego piekarnika, nastawić na 180 st.C i piec przez 1,5 godziny. ? Zostawić do wystygnięcia w rękawie. ? Zimny schab posmarować dżemem malinowym i posypać utartym(...)też zmielić w młynku na grubo. ? Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na grubej tarce, dodać cukier waniliowy, sok jabłkowy i gotować aż będą miękkie ok. 15 minut. ? Na koniec posypać mąką, wymieszać i dodać śmietanę. Zagotować. ? Podawać schab pokrojony w 0,5 cm plastry z gęstym sosem jabłkowym. Schab można przygotować dzień wcześniej, zawinąć w folię aluminiową i schować
To co kocham
Pieczony schab z sosem jabłkowym 175grubo. • Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na grubej tarce, dodać cukier waniliowy, sok jabłkowy i gotować aż będą miękkie ok. 15 minut. • Na koniec posypać mąką, wymieszać i dodać śmietanę. Zagotować. • Podawać schab pokrojony w 0,5 cm plastry z gęstym sosem jabłkowym. Schab można przygotować dzień wcześniej, zawinąć w folię aluminiową
To co kocham