W tym roku z braku czasu postanowiłam przygotować schab w szybszy i prostszy sposób niż peklowany schab <--klik Schab wychodzi kruchy i delikatny, chociaż nie
Gotowanie...to proste !Jakiś czas temu wypróbowałam schab pieczony w mleku . Teraz kolejna dla mnie nowość-mięso na kanapki pieczone w soli. Wybrałam karkówkę. Doprawiłam ją czosnkiem, papryką i
Monia miesza i gotujeZainwestowałam ostatnio w pojemnik próżniowy do przechowywania produktów i szybszego marynowania mięsa. Schab, który proponuje marynowałam w nim zaledwie 2godz. mięso było bardzo kruche i soczyste
Kuchnia BeatyDzisiaj przez moja lodówkę przeszedł huragan . Wymiotło wszystko , puste półki .Znalazłam 3 kawałki schabu przygotowanego na kotlety , niestety tartej bułki brak, kapusta pekińska . Jak z tego
Eli Gotowaniebeszamelowy- masło rozpuszczamy w rondelku, stopniowo dosypujemy mąkę, ciągle mieszając dolewamy mleko. Gotujemy do momentu zgęstnienia, nie zapominając o mieszaniu, dosypujemy starty na drobnych oczkach ser, wbijamy żółtko. Solimy. mięso oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Na patelni rozgrzewamy oliwę i równomiernie z obu stron podsmażamy schab. Zdejmujemy kotlety. Następnie na tej samej patelni podsmażamy pieczarki z odrobiną soli
Luźna KuchniaPrzepis zaczerpnięty z blogu Gotowanie jest łatwe . Trochę zmodyfikowałam, nie miałam aż tyle czasu żeby dobrze zamarynować więc naszprycowałam tą marynatą mięso. Myślę, że jakby poleżało w marynacie to było by bardziej słone ale mi i takie smakowało. Składniki na marynatę: 2 litry wody 0,5 szklanki soli 1 łyżka soli peklowej 2 liście laurowe 4 ziela angielskie 4 ziarnka(...)pieprzu Posypka : 2 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka oregano 0.5 łyżeczki pieprzu (młotkowanego) 0.5 łyżeczki kolendry (młotkowanej) Dodatkowo: schab (u mnie niecały kilogram) śliwki (poszło niecałe opakowanie 150g) Schab myjemy i wkładamy do zalewy na co najmniej 2 doby (u mnie kilka godzin + szprycowanie). Wyjmujemy schab z zalewy i ostrym nożem robimy otwór. Do otworu napychamy suszone śliwki
Mam apetyt na ...Kotlety z piersi indyka mogą być tak samo soczyste i delikatne, jak te z kurczaka czy schabu, jeśli odpowiednio je przyrządzimy. Nietypowa marynata majonezowa sprawi, że będą lepsze niż kiedykolwiek. Przepis na kotlety z indyka z marynaty majonezowej Składniki: 4 około plastry piersi z indyka o grubości około 1,5-2 cm, łyżka majonezu , do panierowania mąka pszenna, rozbełtane jajka(...)stron na ciemnozłoty kolor. Wypróbuj też nasz przepis na kotlety zbite z karkówki i schabu: Kotlety zbite ze schabu i karkówki jak w Kuchennych Rewolucjach. Smakują wybornie Artykuł Soczyste i delikatne kotlety z indyka z marynaty majonezowej. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie
Kulinarna PolskaPół pęczka szczypiorku Olej do smażenia Sposób przygotowania: Ziemniaki dokładnie myjemy nie obierając ich, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 15 minut od momentu zagotowania. Zalewamy zimną wodą i obieramy z łupinek, ostudzone kroimy w plastry. Plastry schabu oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor, odkładamy na talerz. Umyte pieczarki kroimy na pół, obsmażamy
Bajeczna KuchniaPyszny schab w galarecie na różne okazję, w sam raz lub święta. Taki schab można podawać z sosem chrzanowym. Składniki: schab pieczony - 1 kg Galareta : 1/2 l wywaru z warzyw żelatyna na 0,5 l wywaru Dekoracja : marchewka gotowana papryka konserwowa groszek konserwowy kukurydza konserwowa natka pietruszki sól i pieprz Przygotowanie : Do gorącego wywaru wsypać żelatynę, dokładnie wymieszać, doprawić(...)konserwową, odlać z zalewy, osączyć. Paprykę pokroić w kostkę, marchewkę w plastry i słupki. Kilka łyżek żelatyny wylać na półmisek, posypać boki półmiska kukurydzą, groszkiem i papryką. Schab pokroić w grubsze plastry, ułożyć na półmisku, udekorować marchewką i natką pietruszki, zalać wywarem, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. (function
Kuchnia DanusiSkładniki: 4 kawałki schabu, 4 plastry szynki parmeńskiej, 12 listków bazylii, zioła prowansalskie, sól, pieprz, mąka do obtoczenia kotletów, 3 jajka, 5 łyżek tartej
Pobite gary Barbarymaki gryczanej lub zielone,bo z dodatkiem szpinaku.Dzisiejsze sa tradycyjnez bialej maki.Zjedlismy je z pieczenia ze schabu i sosem pieczarkowym. Skladniki na 2-3 porcje: 300 g ugotowanych ziemniakow 100 g maki 1 male jajko sol (gdy ziemniaki byly gotowane w mundurkach) 2 lyzeczki suszonego majeranku Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki przecisnac przez praske do ziemniakow.Dodac make , jajko ,sol i majeranek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!szklanki słodkiej śmietanki 18 % 1 trójkącik topionego sera śmietankowego lub ziołowego ok. łyżki sera z niebieską pleśnią mała gałązka koperku sól, pieprz, zioła do pizzy, suszony czosnek Schab umyć, osuszyć, rozciąć na szeroki płat, lekko rozbić tłuczkiem. Następnie natrzeć olejem i posypać przyprawami z obu stron. Wyłożyć mrożone warzywa, starty ser i natkę. Zwinąć jak roladę, brzeg i boki spiąć(...)Dodać mąkę i smażyć kilkanaście sekund. Wlać 2/3 szklanki zimnej wody, rozprowadzić mąkę, doprowadzając do wrzenia. Dodać śmietankę oraz sery i gotować aż się rozpuszczą. Dodać zioła, koperek, suszony czosnek, na końcu doprawić solą i pieprzem. Gorący schab pokroić i polać sosem
Czerwień i błękitsusz przez około 4,5 godziny z termoobiegiem. Drobiowo-wieprzowa kiełbasa bez wędzenia – pyszny domowy wyrób Zobacz inne przepisy na domowe wędliny: Schab pieczony w rękawie z czosnkiem i majerankiem – na obiad lub kanapki Czosnkowa karkówka gotowana w rękawie – domowa wędlina Pyszna, chuda wędlina z piersi kurczaka Boczek pieczony z goździkami Karkówka w słoiku – przepis na domową konserwę na kanapki
e-PrzepisyKulinarnenadchodzące Święta Wielkanocne, w mniejszym rozmiarze zmieści się w koszyczku ze święconką. Polecam również inne przepisy na domowe wyroby Domowa szynka gotowana Pasztet z gęsi Pasztet z wątróbki do słoika Tuszonka czyli mięso w słoiku Schab dojrzewajacy Domowy paprykarz szczeciński Domowa kiełbasa krakowska pieczona Składniki (na 3 kiełbasy): 2 kg poprzerastanej tłuszczem szynki (albo 1,5kg szynki
Obiad gotowydanie zastanawiałam się czy kapusta pekińska podczas obróbki termicznej rozpadnie się. Używałam ją tylko do surówek. Jak najbardziej nadaje się również do gotowania. Samo przygotowanie i składniki proste a jednak danie zupełnie inne. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: Schab Kapusta pekińska Pieczarki Szynka szwarcwaldzka Sól Pieprz Pomidory krojone z puszki Masło klarowane Wykonanie: Liście kapusty pekińskiej rozdzielamy ( tyle liście ile kotletów
Smaki Ewy