schab gotowany - 2387 przepisów (strona:47/160)

Schab pieczony w kapuście kiszonej 193

się więc wziąć w garść i szybko zregenerować. A nie ma na to nic lepszego, niż tłuste mięsko i kapusta kiszona :) Zapraszam do gotowania potrawy z cyklu "chłopskie jadło" ! :) Składniki (dla 3 osób): 300 g schabu 500 g kapusty kiszonej 2 łyżki mąki 2 łyżki oleju 2 liście laurowe 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki mielonego kminku sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA

My Culinary Art
Tradycyjny boczek pieczony ze skórką w piekarniku 56

wędlina idealnie sprawdzi się na kanapki lub jako pyszny obiad. Zobacz jak peklować, marynować i piec boczek w piekarniku. Na moim blogu ostatnio trwa seria pieczonych mięs. Była łopatka, schab, a teraz czas na boczek, który gościł na świątecznym stole. Boczek jest bardzo prosty w zrobieniu. Dzięki tłuszczykowi nigdy nie wyjdzie za suchy :-). Przepis pochodzi od mojego taty, który mięsa(...)Smakuje rewelacyjnie na kanapkach posmarowany domowym chrzanem lub ćwikłą. Smacznego! Zobacz także moje wcześniejsze wędliny: Łopatka pieczona w ziołach na kanapki Schab pieczony ze sliwką Artykuł Tradycyjny boczek pieczony ze skórką w piekarniku pochodzi z serwisu Ania gotuje przepisy kulinarne

Ania gotuje
Kotlet “szefa” ze schabu karkowego z jajkiem i boczkiem. PRZEPIS 82

Przepis na kotlety “szefa” ze schabu karkowego z jajkiem i boczkiem Składniki: około 2 cm plastry karkówki wieprzowej, 1 jajko i 3 plasterki boczku wędzonego na każdy kotlet, sól, pieprz, do panierowania mąka pszenna, roztrzepane jajko i bułka tarta, olej do smażenia. Jak zrobić kotlety “szefa” ze schabu karkowego jajkiem i boczkiem Mięso rozbij tłuczkiem(...)dole tego wpisu. Obiadowe ziemniaczki z cebulką. Tak dobre, że z talerza znikają jako pierwsze. PRZEPIS Artykuł Kotlet “szefa” ze schabu karkowego z jajkiem i boczkiem. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Podpieczony Schab Z Szynkowara 162

połowy czyli miałam około 0,600 gr schabu Zalewa: 1,5 litra wody 2 łyżki soli peklowej 6-8 kulek pieprzu 6-8 kulek ziela angielskiego 3 liście laurowe 1-1,5 łyżeczki majeranku 2-3 ząbki czosnku 1. Najpierw szykujemy zalewę. Do wody wsypujemy wszystkie przyprawy oprócz soli peklowej i zagotowujemy. Gotujemy na najmniejszym ogniu około 15 min. Zalewa(...)nasz schab w zalewie na około 5 dni pamiętając o tym aby codzienne przekręcić schab na drugą stronę by równomiernie się zapeklował. 3. Po upływie tego czasu, wyjmujemy nasz schab, osuszamy i pozostawiamy do lekkiego ogrzania się. 4. Następnie szykujemy szynkowar:  Nasz szynkowar wykładamy woreczkiem, które możemy dostać na internecie ( ja kupiłam paczkę która zawiera 100 takich woreczków) woreczki

Gotowanie...to proste !
Rolada Wieprzowa z Kabanosem i Mozzarellą w Sosie Marchewkowo-Paprykowym 129

SKŁADNIKI: 2 kabanosy tradycyjne wędzone firmy DUDA 5 plastrów schabu 1 kulka mozzarelli papryka słodka w proszku sól pieprz 1 łyżka masła SOS: 2 marchewki 1/4

Dziś Ja gotuje
SCHAB ZE ŚLIWKĄ 197

Schab  czy pieczony , czy faszerowany, ten po warszawsku kojarzy się nam ze Świętami. Idealna wędlina do podania w ten szczególny dzień.  Ja często robię

Gotowanie Patki
Rolada schabowa ze szpinakiem 206

Pyszna rolada ze schabu z zielonymi dodatkami-zielonym nadzieniem i zieloną przyprawą. Roladę upiekłam z przeznaczeniem na kanapki ale można także podać ją na ciepło jako

Monia miesza i gotuje
Schabowy zapiekany z pieczarkami 185

Dzisiaj klasyczny polski obiad urozmaicony dodatkiem pieczarek i sera. Zaskocz swoich bliskich schabem w nowym wydaniu :) Polecam i życzę smacznego! Składniki na 2 porcje: 2 kotlety

Alutka-Gotuje
Schab barbecue z sałatką z arbuza 162

Co by tu zrobić z tak popularnym u nas schabem, żeby było lekko, świeżo i po skandynawsku? Zaopatrzyłam się ostatnio w książkę Camilli Lackberg i Christiana

W kuchni wieczorem
Kotlet Szwajcarski (Cordon Bleu) 275

Cordon bleu to nic innego jak panierowany filet z cielęciny ( ewentualnie schabu) wypełnioną serem i szynką. Najczęściej w formie kieszonki wypełnionej dodatkami, w mojej wersji jako

Mania Gotowania
Domowa wędlina parzona w piekarniku. Prosty przepis, niebo lepsza i zdrowsza od sklepowej 434

naturalnej i pysznej domowej wędliny jest naprawdę bardzo proste. Przekonacie się mo tym, wypróbowując nasz przepis . Przepis na domową wędlinę z piekarnika Składniki: około 1,2-kilogramowy ładny kawałek schabu lub mięsa od szynki wieprzowej, 6 ząbków czosnku, 1 cebula, 2 czubate łyżki zwykłej soli, ziele angielskie, liście laurowe, papryka czerwona w proszku, majeranek lub inne zioła suszone, trochę oleju(...)schłodzeniu. Tak przygotowaną wędlinę należy zjeść w ciągu kilku dni. Artykuł Domowa wędlina parzona w piekarniku. Prosty przepis, niebo lepsza i zdrowsza od sklepowej pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Schab w sosie z pieczarkami, papryką i cebulą z kaszą jęczmienną 162

Olej do smażenia, Sól, Co potrzeba do gotowania kaszy: 1 szklanka kaszy jęczmiennej, 2 szklanki wody, 1 łyżka oleju, 1 płaska łyżeczka soli Wykonanie sosu: Pieczarki obieramy ze skórki, płuczemy, osączamy, kroimy do miski na kawałki. Do następnej miski kroimy dość drobno cebulę, a do kolejnej kroimy paprykę w mniejsze paski. Schab kroimy na plastry o grubości(...)ugotowania kaszy, stawiamy na dużym płomieniu, mieszamy, czekamy, aż się zagotuje, zmniejszamy płomień, przykrywamy, gotujemy na bardzo małym płomieniu 7 minut od czasu do czasu mieszając. Po wyłączeniu płomienia dokładnie mieszamy, zostawiamy pod przykryciem do napęcznienia kaszy i pochłonięcia reszty płynu (ok. 10 minut). Smacznego :)) schab, pieczarki, papryka, cebula, kasza

Bułka z Chlebem
Schab zapiekany z pieczarkami w sosie curry 151

smak i a nie przytłoczył całego dania. Możecie do takiego mięsa podać ziemniaki, ryż czy kaszę  - wybór należy do Was. Inspiracja: Pinterest Składniki na 4 porcje: 4 plastry schabu 500 g pieczarek 1 cebula 300 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka curry  100 g żółtego sera sól, pieprz, słodka papryka Mięso przyprawić z obu stron(...)puściły zbyt dużo wody. Całość oprószyć solą. Zmniejszyć ogień i wlać na patelnię śmietanę kremówkę oraz dodać słodką paprykę oraz curry. Wymieszać i gotować na małym ogniu przez 3-4 minuty. Gotową masę przelać na schab i równomiernie rozłożyć. Na wierzch zetrzeć na małych oczkach żółty ser. Schab wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać przez 30 minut

My simple kitchen
Duszony schab w sosie własnym z ziemniakami oraz surówką z marchewki i jabłka 308

smażymy na patelni z rozgrzaną oliwą lub olejem kokosowym nierafinowanym. Podsmażamy aż zrumieni się z dwóch stron. Marchewki do sosu obieramy i kroimy w plasterki. Do garnka wrzucamy podsmażony schab, dodajemy pokrojoną marchewkę i zalewamy wodą taki z 2 cm nad mięsem oaz dodajemy pokrojną w kostkę cebulę. Całość dusimy na niewielkim ogniu przez około 30-35 minut. Na koniec(...)jogurtu naturalnego lub śmietany, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru i mieszamy. Próbujemy na smak czy jest doprawione dobrze, jeśli jeszcze słabo to po prostu doprawiamy. W oddzielnym garnku gotujemy ziemniaki. Podajemy na talerzu z ziemniakami posypanymi koperkiem oraz surówką z marchewki i jabłka

Gotuj z Mąką
SOCZEWICÓWKA Z FRANKFURTERKAMI 119

przygotowana na wzór grochówki, tylko zamiast grochu łuskanego dodałam czerwoną soczewicę. Gęsta i treściwa zupa z mięsną wkładką w postaci kawałków schabu oraz frankfurterek zadowoli z pewnością nie jednego faceta 😉 Wygląda i smakuje prawie jak grochówka, a gotuje się ją dużo szybciej, gdyż soczewica czerwona potrzebuje mniej czasu, aby była rozgotowana niż groch łuskany. Poza tym, czerwona soczewica to bogate(...)wrzucamy pokrojony schab. Gdy białko mięsa się zetnie dodajemy cebulę z czosnkiem. Chwilę podsmażamy, a następnie wrzucamy frankfurterki. Smażymy około 3-4 min. i całość zalewamy gorącą wodą w ilości 2-2,5 litra. Do garnka wrzucamy liścia laurowego i ziela angielskie. Zagotowujemy i dodajemy ziemniaki oraz soczewicę (wcześniej przepłukaną na sitku pod bieżącą wodą). Gotujemy do momentu, aż soczewica

Kuchnia MagdaLeny
SOCZEWICÓWKA Z FRANKFURTERKAMI 134

przygotowana na wzór grochówki, tylko zamiast grochu łuskanego dodałam czerwoną soczewicę. Gęsta i treściwa zupa z mięsną wkładką w postaci kawałków schabu oraz frankfurterek zadowoli z pewnością nie jednego faceta 😉 Wygląda i smakuje prawie jak grochówka, a gotuje się ją dużo szybciej, gdyż soczewica czerwona potrzebuje mniej czasu, aby była rozgotowana niż groch łuskany. Poza tym, czerwona soczewica to bogate(...)wrzucamy pokrojony schab. Gdy białko mięsa się zetnie dodajemy cebulę z czosnkiem. Chwilę podsmażamy, a następnie wrzucamy frankfurterki. Smażymy około 3-4 min. i całość zalewamy gorącą wodą w ilości 2-2,5 litra. Do garnka wrzucamy liścia laurowego i ziela angielskie. Zagotowujemy i dodajemy ziemniaki oraz soczewicę (wcześniej przepłukaną na sitku pod bieżącą wodą). Gotujemy do momentu, aż soczewica

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania