1 kg schabu 700 g kiszonej kapusty puszka ananasa sól pieprz czarny pieprz ziołowy staropolski listek laurowy ziele angielskie smalec do smażenia do zamarynowania mięsa łyżka
Gotowanie jest łatweKotlet ze schabu nie jest aż takim częstym u mnie gościem, zazwyczaj jem go raz w miesiącu, a mąż dwa/trzy razy w miesiącu bo lubi sobie
Gotowanie...to proste !SKŁADNIKI: 4 kromki chleba tostowego 2 plastry Schabu tradycyjnego firmy HAŃDEREK ser żółty starty na tarce zioła prowansalskie masło WYKONANIE: 1. Dwie kromki chleba posmarować masłem
Dziś Ja gotujePropozycja na obiad? To z pewnością przepyszny schab w sosie serowo-pomidorowym. Powiem Wam, że na początku trochę obawiałam się połączenia serka śmietankowego topionego z pomidorami
Gotuj z MąkąLubicie domowe wędliny? Ja bardzo. Dotąd po prostu piekłam schab. Tym razem postanowiłam zrobić schab dojrzewający. Jest niesamowicie smaczny i naprawę warto pobawić się z nim
Oka w rosole czyli KaFka gotujePołączenie mięsa i owoców zawsze smakuje doskonale! Schab wyszedł soczysty, wyrazisty w smaku dzięki przyprawom i lekko słodki dzięki śliwkom. Można podawać go jak mięso do
Lena GotujeSKŁADNIKI: 10 Plastrów schabu 1 por 1 natka pietruszki przyprawy: czosnek,sól i pieprz, vegeta kozieradka, rozmaryn Majonez Kielecki Społem Chrzan Luksusowy Społem 100 ml
Gotowanie PatkiSchabowy z parmezanem, czemu nie??Schab to mięsko, które można szybko przygotować, dlatego szukam różnych smaków, aby zawsze zachwycał! SKŁADNIKI: 4 ubite plastry schabu (dobrze użyć
Kuchnia Beatykrótko smażycie, aż się zarumienią. Na drugą, ale jakąś małą patelnię albo do małego rondelka wsypujecie cukier, wlewacie sok z pomarańczy i gotujecie, aż zgęstnieje. Na pierwszą patelnię, do tej zaromatyzowanej dopiero co oliwy wkładacie schab i smażycie (tylko nie ruszajcie w trakcie!) po 3 min z każdej strony. Potem wlewacie na nią zawartość drugiej patelni (lub rzeczonego już rondelka
GRUBY WAŁEKzalewamy przecierem pomidorowym. Dusimy na małym ogniu przez około 90 minut. Jeśli gulasz będzie robił się zbyt gęsty, dolewamy trochę wody. Pod koniec gotowania dodajemy kwasek cytrynowy i w razie potrzeby odrobinę cukru. Gulasz ze schabu i fasoli SMACZNEGO
peggiwkuchniDania z chrzanem – 30 przepisów Chrzan tarty domowy Jak zrobić chrzan tarty Ćwikła z chrzanem Zupa chrzanowa z boczkiem wędzonym Zupa krem chrzanowa Zupa chrzanowa
Dorota Smakujeprzyrządzania sukiyaki służy specjalny żeliwny garnek przypominający patelnię z wysokim brzegiem. Sukiyaki, podobnie jak zyskujące coraz większą popularność w Europie nabe i shabu schabu, należy do dań typu "hot pot" (gorący kociołek) - czyli gotowanych bezpośrednio na stole. Ten rodzaj potraw Japończycy nazywają "nabemono". Ich historia sięga czasów epoki Edo, ale popularność zyskały stosunkowo niedawno, bo w czasie ery Meiji (czyli
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataIdealny pomysł na domową, zdrową wędlinę, którą możemy wykonać przy minimalnym nakładzie pracy. Gotuje się go dwa razy po 5 minut, stąd nazwa „schab 5-minutowy”, choć spotkać go można również pod nazwą „schab 10-minutowy”. Schab jest rewelacyjny. Nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Uda się każdemu. Jest delikatny i kruchy - po prostu wspaniały. Składniki: 1 kg dobrej
Krokusowy DomRoladki w sosie to propozycja obiadowa z wykorzystaniem schabu. Do środka roladek włożyłam suszone morele ale można również użyć suszonych śliwek. Takie roladki to świetna propozycja
Monia miesza i gotujePrzepisów na przygotowanie schabu jest wiele. Sposobów na przygotowanie tego rodzaju mięsa jest wiele. Schab można usmażyć w panierce , lub podać duszony w sosie . Schab duszony
Pobite gary BarbaryJak żech szoł 1 do sklepu (abo jak by to niyftorzi pedzieli 2 : do kaufhauzu), to kupowołech te miyso na trocha inksze danie, ale jak żech
Chop w kuchniKolejna wersja na urozmaicenie klasycznego schabowego. To danie jest wyraziste, dzięki dużej ilości koncentratu curry, ale nie jest bardzo ostre. Polecam! Składniki: cztery kotlety schabowe 2
Gotowanie i blogowanieSkładniki: 5 plastrów schabu, przyprawa meksykańska, puszka pomidorów, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, pół słoika papryki konserwowej, puszka czerwonej fasoli, 5 dużych ogórków konserwowych, 2 ząbki czosnku
Pobite gary Barbary