osób) 2 kg schabu 2 cebule 1,5 litr mleka sól, pieprz mąka pszenna 5 jajek tarta bułka 2 kostki smalcu Schab kroimy w plastry, rozbijamy doprawiamy solą i pieprzem odkładamy na deskę. Cebulę obieramy i kroimy w plastry. Bierzemy miskę i układamy w niej kotlety na zmianę z cebulą a na sam koniec(...)który pamiętamy z dawnych lat ale i chrupkości panierce. U mnie kotlety zostały podane z ziemniakami gotowanymi i mizerią. I szczerze, chyba tak będziemy od teraz robić kotlety wyszły bardziej soczyste i pulchniejsze :) Spróbujesz ? Inne przepisy na schab na moim blogu : Schab zapiekany ze szpinakiem Schab z pończoch y Schab z powidłami śliwkowymi Schabowy, kotlet schabowy
Kuchnia na wzgórzuCzasu brakuje, nie mam nawet kiedy gotować. Widać to zresztą na blogu, wpisy pojawiają się rzadko. Tym bardziej doceniam dania takie jak to. Można wszystko przygotować wcześniej ( a przygotowań nie ma zbyt dużo) i 40 minut przed posiłkiem wstawić do piekarnika. Ziemniaki lub kasza i obiad gotowy. Polecam! składniki 500 g schabu bez kości (ok 5 kotletów) 1/2 szklanki
Stare Garyskładniki i dobrze wymieszać. Przełożyć część masy na stolnicę wysypaną mąką. Wałkować wałeczek, delikatnie zgnieść i kroić pod kątem. Kopytka gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy z cebulką podsmażoną na oleju, masełku, lub z gulaszem, lub porcją mięsa (np. schabu w sosie własnym). Uwielbiam kopytka. Artykuł Kopytka pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plwodą, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie odlewamy wodę, a grzybki kroimy w cienkie paski. Pędy bambusa również. Schab kroimy w cienkie paski, a marchewkę w słupki. Bulion doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy mięso, marchewkę i bambusa. Gotujemy przez 5 minut. W miseczce mieszamy sos sojowy, ocet, mąkę, chili i przyprawy. Wlewamy do gorącej zupy, mieszamy. Gdy zupa się zagotuje
Kulinarne przygody Gatityschab ,marchew i palona cebula Sól,pieprz , kostka rosołowa liść laurowy SPOSOB : Ugotowane i obrane buraki blendujemy razem ze schabem marchwia cebulka i bulionem W zaleznosc od konsystencji dodajemy tyle wywaru ile uwazamy za sluszne i smietane Gotujemy jeszcze z 20 min.na malym ogniu zeby zredukowac. Kochani zapomnijcie o dodawaniu ziemniakow zupa stanie sie nie jadalna Grzanki Do dekoracji
Viola cooks with passionhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Znudziły się Wam tradycyjne schabowe? A może nie macie pomysłu na kawałek schabu? Takie mięsko
Di gotujesolą, pieprzem, smarujemy musztardą. Pietruszkę i marchewkę oraz ogórka kroimy słupki. Cebulę i pora kroimy w półplasterki. Na każdy kawałek schabu układamy warzywa, ciasno zwijamy, spinamy wykałaczkami. Gotowe roladki panierujemy w mącę, smażymy na rumiano na oleju. Do gotującego się bulionu przekładamy obsmażone roladki. Doprawiamy bulion do smaku solą i pieprzem. Gotujemy roladki ok 45 minut. Bulion z gotowania roladek
Z Majeczką w kuchniwłaśnie obiecałam komuś ten przepis i ten ktoś czeka. Mam nadzieję, że starczy mi sił na dalsze pisanie i gotowanie jeszcze przez jakiś czas. Jeszcze raz bardzo Wam wszystkim Kochani dziękuję. A dzisiaj mam dla Was pyszny schab pod pierzynką Składniki 500 g schabu bez kości 3 średnie cebule 3 średnie marchewki 1 korzeń pietruszki 200 ml śmietany (dałam
O kuchni z uczuciemnieco na łyżeczkę i pozwolić się „próbce” wystudzić – jeśli gęstnieje i zastyga – dodajemy chili i kolendrę, gotujemy jeszcze kilka minut na mniejszym ogniu. Konfiturę rozlewamy gorąca do słoików i natychmiast zamykamy. Podobne przepisy Grillowany schab w owocowo-pikantnej marynacie Tarta z wędzonym łososiem i cukinią Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chil... Makaron
Pociąg Do Kuchnischab i trochę zapomnianych warzyw z lodówki .Taki sobie zwykły obiad. Składniki: dla dwóch osób Makaron szpinakowy ,cztery gniazdka Kawałek schabu ,pokroić w kawałki ,doprawić kawałek papryki czerwonej ,pokroić kawałek białej kapusty ,pokroić drobno mała cebulka ,pokroić Makaron gotujemy al dente . W tym samym czasie smażymy mięso z cebulką . Dodajemy paprykę i kapustę i dusimy jeszcze chwilkę , w razie potrzeby
Ladylaura.zeszklenia. Warzywa doprawiamy do smaku. Dolewamy bulion, przykrywamy i dusimy 45-60 minut do miękkości mięsa. Schab jest gotowy. Możemy go podać z ziemniakami, sosem brokułowym i dowolną surówką. Sos brokułowy: -delikatne części brokuła gotujemy w niewielkiej ilości bulionu warzywnego -kiedy jest miękki miksujemy lub przecieramy przez sito -dodajemy ok. 1/4 szklanki słodkiej śmietany
Maminek kulinarnyobsypujemy solą i pieprzem (ja dałam ziołowy). Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na złoty kolor na sklarowanym maśle. Dodajemy pokrojony schab, podsmażamy mięsko ze wszystkich stron. Podlewamy niewielką ilością wody, do której dorzucamy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok 40 min, do miękkości i odparowania większości płynu. Na zakończenie dodajemy 2 łyżki śmietanki i posypujemy obficie koperkiem. Zjadamy
Walijskie Pichceniegotowane we własnych sokach z dodatkiem wina, cebuli, czosnku, pomidorów i liści laurowych tworzy fantastyczne danie. Oczywiście nie możemy pominąć Mamałygi, którą w Rumunii można zjeść niemalże ze wszystkim. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, życzę Ci smacznego. 👥 – 4-6-8 ⏰ – 180 minut 🇷🇴 – Rumunia Co potrzebujesz do zrobienia Gulaszu z Mamałygą 600 g schabu(...)grubym dnem. Wlej oliwę i wrzuć pokrojony na wielkości kęsa schab i karkówkę, podsmaż je przez chwilę. Teraz dodaj pokrojone na wielkość kęsa kiełbaski, wymieszaj i smaż kilka minut. Teraz dodaj cebulę, czosnek, tymianek, liście, pomidory, dopraw solą i pieprzem, wlej 150 ml wina, zmniejsz temperaturę, przykryj pokrywką i gotuj ok. 120-150 minut, aż mięso będzie miękkie. To jest
RafalCookSchab w marynacie sojowo musztardowej. Jak mi podrzucono przepis na to mięso, to mnie się oczka zaświeciły, bo ja mięsko to lubię, ale wiedziałam, że Króliś ( doświadczalny ) to zachwycony nie będzie. Zaś będzie darcie kotów, że go chce zabić i inne brednie. W tym przypadku jednak byłam tak napalona na mięso, że stwierdziłam, że najwyżej Króliś będzie się pakował(...)poważaniu i ze smakiem pałaszowałam obiad. Ilość porcji / Servings – 4 Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins Czas gotowania / Cook time: 1 hr 2 hrs Czas całkowity / Total time: 3 hrs 15 mins Drukuj / Print Składniki / Ingredients: 1 kg schabu Na marynatę 200 g płynnego miodu sok z 3 pomarańczy 100 ml sosu sojowego
Spice things upmiał być przepis na bloga, było już ciemno a to zdecydowanie nie moja pora na fotografowanie potraw. Gotowałam bez pośpiechu, tak jak lubię najbardziej, z pewnym smutkiem, że być może całkiem smaczny przepis tym razem nie trafi na bloga. Ugotowałam kaszę, upiekłam schab w przyprawach i musztardzie, pokroiłam dużo czarnych oliwek bo bardzo je lubię, dodałam natkę pietruszki, olej lniany(...)mogli się w nim zakochać. Składniki (na 2 bardzo duże porcje lub 4 średnie): 1/2 szklanki kaszy Bulgur + 1 szklanka wody 15-20 czarnych oliwek 150 gram schabu lub polędwicy wieprzowej marynata: sól, pieprz, łyżka śmietany 12%, łyżka musztardy, ewentualnie majeranek 1/2 cebuli cukrowej 1/2 pęczka natki pietruszki 10-15 żółtych pomidorków koktajlowych 1/2 zielonej papryki 1/4 szklanki pestek dyni
Mango Papaja