sałatka grillowa - 1075 przepisów (strona:41/72)

Domowa tortilla z kurczakiem 293

miseczce mieszamy majonez z ketchupem i jogurtem, dodajemy przeciśnięty czosnek i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Następnie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju (możemy użyć patelni grillowej) i smażymy mięso z dwóch stron, krótko, na dość wysokim ogniu – do zrumienienia *** *** Tortillę podgrzewamy przez chwilę na suchej patelni a następnie układamy na każdym placku po garści sałat, porcji kurczaka(...)cebuli *** *** Całośc polewamy przygotowanym wcześniej sosem *** *** Tortille zwijamy zawijając najpierw dół placka do środka a następnie rolując całość *** *** Smacznego *** POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI NA IMPREZĄ KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Domowa tortilla z kurczakiem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Sałatka z gorgonzolą, kurczakiem i granatem 213

się w lodówce i trzeba było wymyślić, jak ją wykorzystać. Jako fanka sałatek, połowę zużyłam właśnie na nią, a reszta trafiła do makaronu, który już niedługo się tutaj pojawi :) Sałatka z gorgonzolą, kurczakiem i granatem Składniki (3 porcje): - 75 g mieszanki sałat - 1 duży filet z kurczaka - sól, pieprz do smaku, ulubione przyprawy - sos: oliwa/olej, sól, pieprz, bazylia, papryka słodka(...)gorgonzoli Kurczaka pokrój w paski/kostkę. Posól, popieprz i posyp ulubionymi przyprawami (mogą być takie same jak w sosie). Podsmaż na patelni z olejem/oliwą lub zgrilluj na grillowej patelni. Wybierz pestki granatu*. Na talerzach ułóż sałatę. Posyp pokruszoną gorgonzolą, kurczakiem i pestkami granatu. Polej sosem (wymieszane składniki na sos). * Dobra metoda jak to zrobić dość prosto i bez brudzenia

Corner With Recipes
Zakręcone kiełbaski 275

nudną grillowaną kiełbaskę zamienić w coś ciekawszego, w coś co na pewno zainteresuje dzieci.  Zakręcone kiełbaski to niebanalny pomysł na banalną kiełbaskę. Składniki : Kiełbasa - ilość wedle uznania, typ grillowy Przygotowanie :Kiełbasę - w moim przypadku  Podwawelską z Biedronki ( lubię ją ma mało tłuszczy i się tak nie spieka) kroję w ok 10 cm kawałki, nakłuwam wzdłuż przez środek patyczkiem(...)patyczka. Druga i kolejne idą łatwiej :)Nacięte kiełbaski rozciągam z czuciem na patyczku tak aby powstała ładna spirala.Griluję na brykiecie, potrzebny średni żar.  Podałem z sałatką z kapusty pekińskiej.Smacznego i udanego grillowania

Mechanik grilluje
Sałatka nicejska 326

ponieważ może bardzo atrakcyjnie wyglądać, nada się także na poczęstunek dla gości, również na nieco donośniejsze okazje i wydarzenia. Sałatka nicejska 2015-05-22 11:32:34 Oryginalna sałatka nicejska ze świeżego tuńczyka, z jajkami, anchois i bogatym zestawem warzyw. Lekkie i zdrowe, ale – podane ze świeżą francuską bagietą – sycące danie. Na co dzień i od święta. Zapisz przepis Drukuj(...)Fasolkę gotujemy al dente w średnio osolonej wodzie – mrożoną przez kilka minut, świeżą odpowiednio dłużej. Stek z tuńczyka nacieramy lekko solą i pieprzem, pozostawiamy na kilkanaście minut. Na patelni grillowej na średnim ogniu rozgrzewamy dobrze 3 łyżki oliwy. Kładziemy na niej tuńczyka i smażymy po 1,5 minuty na stronę. Zdejmujemy z patelni i dzielimy na pół. Na talerzach rozkładamy

Kulinarna Pokusa
KOLOROWA SAŁATKA Z GRILLOWANĄ PIERSIĄ Z INDYKA, SEREM FETA I GROSZKIEM PTYSIOWYM 170

sałat. Tym razem postawiłam na grillowaną pierś z indyka, ser feta iii... groszek ptysiowy. Sałatka okazała się bardzo smaczna i pożywna, w sam raz na lekką kolację. Tak przygotowaną sałatkę można też zabrać ze sobą jako przekąskę podczas przerwy w pracy lub na piknik wiosenny :) Składniki: * solidna garść mixu sałat * 4- 5 pomidorków koktajlowych * 2- 3 łyżeczki kukurydzy konserwowej * odrobina(...)ptysiowych (użyłam  Brześć ) * 150 g piersi z indyka * sól * przyprawa do kurczaka (użyłam  Skworcu ) Wykonanie: Pierś z kurczaka posypać solą i przyprawą do kurczaka, grillować na patelni grillowej (polecam patelnię grillową  Ballarini , korzystam z niej od 8 miesięcy praktycznie codziennie a ona nadal wygląda jak nowa). Upieczone mięso pokroić na mniejsze kawałki. Na talerzu ułożyć mix sałat

Zrób to smacznie
Sałatka z łososia, szparagów i jajka 235

Sałatka. Smaczna, prosta i efektowna - a na dodatek, szybka do zrobienia . Można podać w dużym naczyniu, można zrobić małe przystawki. składniki ( 2 - 3 porcje)100 g wędzonego łososia7 zielonych szparagów ze słoika lub świeżych1 jajko ugotowane na twardokoperekkapary do posypaniasos2 łyżki majonezu3 łyżki jogurtu naturalnegosólpieprzpapryka przygotowanieWymieszać składniki sosu. Szparagi, jeżeli są świeże, zgrillować na patelni grillowej.( odłamujemy koniec

Stare Gary
Losoś z grilla w paście curry 231

pasta czekala w lodowce, postanowilam sprobowac. Efekt zaskakujacy.Losos byl przepyszny,dlatego i Wam goraco  polecam wyprobowanie tej marynaty do lososia,badz to na prawdziwym grillowaniu lub na patelni grillowej w domu.Skladniki:losos pokrojony w kwadratyczerwona pasta curry ( u mnie Bamboo Garden-Thai)olej do smazeniaWykonanie:Podziel lososia na kwadraty,posmaruj pasta curry i odstaw do lodowki przynajmniej(...)kawalki lososia na patyczki bambusowe ,skrop oliwa i piecz na ruszcie po 2-3 minuty z kazdej strony.Jako,ze u mnie nadal cukiniowo podalam z risotto z cukinia i salatka z surowa cukinia.Smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
[Wege grill] Szaszłyki z halloumi i warzywami 181

zimnej Wielkanocy nie mam ochoty znowu spędzać wolnych dni w mieszkaniu. Marzą mi się spacery, czas spędzony w ogrodzie i otwarcie sezonu grillowego! Będzie to nasz pierwszy sezon grillowy w wersji wege. Choć lubiłam zjeść kiełbasę z rusztu, zawsze denerwowało mnie to, jak mocno w Polsce grill krąży wokół jedzenia mięsa. Wystarczy spojrzeć na aktualne reklamy i gazetki supermarketów. Rozumiem(...)jeszcze szaszłyk? Mam wrażenie, że świeże powietrze i aromat węgla pozbawiają nas resztek zdrowego rozsądku :) U mnie w domu na szczęście poza (powiedzmy szczerze) górą mięsa, zawsze była jakaś sałatka, pieczone ziemniaki, grillowany chlebek. Bardzo lubię też grillowaną cukinię z sosem tzatziki. A jak to wygląda u Was? Dziś podrzucam Wam pierwszy z moich pomysłów na potrawę z grilla

Chilli Czosnek i Oliwa
7 niezwykłych technik grillowania 237

szybko wyczarować smaczne przekąski, soczyste dania rybne i mięsne a nawet desery na gorąco. Nierozgrzany bądź zamrożony kamień solny może pozostać eleganckim sposobem do serwowania sushi, tatara, carpaccio czy sałatek. Łosoś pieczony na himalajski kamieniu solnym: http://naruszcie.pl/losos-pieczony-himalajskim-kamieniu-solnym/ Folia aluminiowa Spróbujcie grillować potrawy w pakietach foliowych. Ta metoda doskonale pasuje do grillowania kurczaków i ryb zwłaszcza gdy dodamy(...)foliowe zatrzymują soki a więc zapewnimy naszym potrawom kąpiel w smaku! Szaszłyki Jednym z najprostszych sposobów przygotowywania potraw na grillu są szaszłyki. Są one doskonałym sposobem na dywersyfikację naszego grillowego menu. Dzięki łatwiej możliwości kompozycji smaku szaszłyki są lubiane przez wszystkich! Szaszłyki z grilla: http://naruszcie.pl/szaszlyki-wieprzowe-grilla/ Pizza z grilla Chrupiąca i smaczna . Taka właśnie jest pizza z grilla. Pieczenie

naRuszcie
Grillowane warzywa z chrupiącą kalarepką i selerem naciowym 278

W chłodne zimowe dni nie kuszą nas sałatki, natomiast wszyscy z przyjemnością jemy coś rozgrzewającego, więc wrzucamy warzywa na ruszt ;) Nasza mieszanka grillowanych warzyw ma same

głodny alergik
Sałatka z serem halloumi, chrupiącym boczkiem, pomarańczą, granatem i grzankami z miodowo-musztardowym dressingiem 147

Śniadanie da ukochanego to zawsze wyzwanie, bowiem niekiedy trudno zaspokoić męskie i damskie podniebienie jednocześnie. Idealnym rozwiązaniem okazała się sałatka z jego ulubionym serem halloumi, niewielką porcją mięsnego dodatku- czyli chrupiącym boczkiem, grubymi grzankami smażonymi na tłuszczu wytopionym z boczku oraz kwaśną pomarańczą i strzelającym pod naciskiem żuchwy granatem. Całość została uwieńczona miodowo- musztardowym dressingiem, który łączy wszystkie smaki powodując(...)gruba kromka ciemnego pieczywa 1 pomarańcza 1/2 granata dressing: 2 łyżki soku z pomarańczy, 1 łyżka musztardy dijon, 1 łyżka miodu, 1 łyżka oliwy z oliwek Na patelni grillowej rozgrzewamy oliwę z oliwek. Ser halloumi kroimy w plastry (o grubości 1 cm) i smażymy na rozgrzanej patelni po 1-2 minuty. W tym samym czasie rozgrzewamy standardową patelnię, surowy boczek

Mango Papaja
Tarta z szynką włoską i bakłażanem na grahamkowym cieście 160

nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki. Bakłażan kroimy na plastry i solimy , odstawiamy na ok 1 godzinę. Następnie bakłażan płuczemy pod bieżącą wodą i osączamy na sicie. Na patelni grillowej układamy zwilżone w oliwie plastry bakłażana i podpiekamy z obu stron. Śmietanę mieszamy z jajkami, solą, pieprzem i natką pietruszki. Szynkę kroimy w kosteczkę. Piekarnik nagrzewamy do temp(...)podpieczonym spodzie układamy bakłażan, następnie posypujemy szynką i polewamy śmietaną wymieszaną z jajkami i przyprawami, posypujemy serem i pieczemy ok 25 min w temp 180 st Tartę podajemy z sałatką lub salsą. Szynka Włoska Hańderek do tarty jest doskonałym dodatkiem. Polecam wędliny Hańderek ponieważ są smaczne

Gotowanie jest łatwe
Sałatka nicejska z grillowanym tuńczykiem 172

osusz i pokrój w ósemki, dodaj olej oraz przyprawy i wymieszaj w misce. Ułóż na blasze i piecz do miękkości w 200°C (powinno to zająć 20-25 minut). Sałatka Jajka ugotuj na półtwardo. Zieloną fasolką wrzuć do wrzątku na kilka minut, a następnie schłodź w zimnej wodzie. Sałatę porwij na strzępki. Cebulę pokrój na półplasterki. Pomidorki poprzekrawaj na połówki(...)talerzach. Polędwicę umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w mniejsze porcje. Przypraw z obu stron gruboziarnistą solą i świeżo mielonym pieprzem. Wrzucaj od razu na mocno rozgrzaną patelnię grillową. Grilluj z obu stron po 60-90 sekund. Gotowego tuńczyka ułóż na sałacie i całość polej dressingiem oraz posyp natką pietruszki i bazylią

Food Square
Obiad w 20 minut. Grillowany stek wołowy z blanszowanymi warzywami i chipsami z pokrzywy 242

łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki soli. Chipsy z pokrzywy: 10 listków pokrzywy, olej rzepakowy lub z pestek winogron do smażenia. Przygotowanie: Stek wyjąć z lodówki godzinę przed grillowaniem . Sałatka: Warzywa umyć i osuszyć. Pomidorki przekroić na pół, cebulę w krążki, pozostałe warzywa wzdłuż na cienkie paski (można przy pomocy obieraczki).  Przygotować miskę z zimną wodą i lodem. W rondlu(...)łyżeczki cukru. Paski warzyw wrzucić do wrzątku, gotować 1-2 minuty. Ugotowane przełożyć łyżką cedzakową do wody z lodem, wystudzić, odcedzić na sicie. Krążki cebuli przypiec na gorącej patelni grillowej lub grillu po usmażeniu mięsa. Warzywa podać na musie z awokado rozsmarowanym na talerzu, przybrane chipsami z pokrzywy. Chipsy z pokrzywy:  Listki   umyć i osuszyć, olej rozgrzać

SzczyptaSmaQ
Sałatka z łososiem i płatkami róży 141

Lato to czas pyszny sałatek, więc dziś zapraszam na sałatkę z darów natury. Tak rzadko przyrządzamy sałatki pełne naturalnych składników, mam nadzieję, że dziś przekonam Was do tych kwiatowych dodatków. Składniki: 100g łososia płatki róży z jednej główki (róża musi być prawdziwa, pachnąca, prosto z ogródka) 5 główek kwiatków bratków garść sałaty roszponki garść sałaty radicchio (czerwona) 10 malin(...)winogron czerwonych pieprz i olej rzepakowy sok z jednej cytryny Łososia skrapiam sokiem z cytryny, doprawiam pieprzem, dokładnie natłuszczam olejem rzepakowym i smażę na patelni grillowej przez kilka minut z każdej strony. Sałaty układam na talerzu, dodaję malin, winogrona, płatki róż oraz bratki. Na środku kładę przypieczonego w oleju rzepakowym łososia.  Dodaj napis

Gotowanie i blogowanie
Pikantna sałatka z grillowanymi szparagami, mozzarellą i suszonymi pomidorami 183

niej wiele fajnych produktów z trwającego właśnie w  Lidlu Tygodnia włoskiego. Postanowiłam wykorzystać kilka z nich do przygotowania kolacji imieninowej dla moich bliskich. I tak właśnie powstała sałatka z grillowanymi szparagami, suszonymi pomidorami i mozzarellą :) SKŁADNIKI 250 g cienkich zielonych szparagów 150 d mozzarelli mini (po odsączeniu) garść suszonych pomidorów  (pomodori secchi) 3 plastry szynki parmeńskiej 8 pomidorków(...)oliwa z pikantą papryczką (albo oliwa+szczypta chili) sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końce i obieramy do 1/3 wysokości. Kroimy na cztery części. Na patelni grillowej podsmażamy na łyżce oliwy (bez części z główkami) przez 3-4 minuty. Dokładamy główki i grillujemy razem jeszcze przez 3 minuty. Studzimy. Mozzarellę odsączamy, suszone pomidory kroimy na małe kawałki, pomidorki cherry

Moje Kuchenne Rewelacje