Zawsze jak zrobię sobie takie danie to następnego dnia zabieram do pracy. Wystarczy tylko włożyć do mikrofali i podgrzać. Bardzo mi to smakowało. Imbir obrać
Kuchnia PokoleńUwielbiam kaszę! Każda jest dla mnie warta zachodu i na pewno wygrywa w konkurencji tak z ryżem, jak i z ziemniakami. Może nie z makaronem... Powiedzmy, że te dwa źródła węglowodanów złożonych zajmuja w moim sercu równorzędna pozycję. :) Kuskus mieszka w szklanym słoju w szafce, i jest zawsze gotowy do użycia. Kasza gryczana i jęczmienna, podzielone na porcje(...)porcje) 2 woreczki kaszy jęczmiennej 250g pieczarek średnia cebula 100g boczku - u mnie: wersja indycza, znaczy mało tłusta ser żółty, starty, do posypania po wierzchu olej do smażenia i wysmarowania naczynia Ugotuj kaszę zgodnie z opisem na opakowaniu. Zostaw w woreczkach do obcieknięcia i przestudzenia. Pieczarki i cebulę oczyść i pokrój na półplasterki. Na nieprzywierajacej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju
Lejdi of the houseKoniecznie potrzebne aromaty i soczysty kurczak, który marynował się całą noc. Moje smaki. I makaron, kórym cała nasza rodzina nie pogardzi. Połączenie tych składników smakujcie także z pęczakiem, ryżem, kuskusem. Bezmięsnie bądź w drugą stronę, - zamieniając mięso drobiowe na wieprzowe, najlepiej świeżo zmielone z dodatkiem chili. Pycha! Dobrze pomyślany, choć banalny obiad, każdy z Was z pewnością jadł wariację(...)vegeta natur, pieprz, lubczyk, suszona natka pietruszki, majeranek, ostra papryka, przyprawa do kurczaka, sól 3 łyżki oleju z zalewy z suszonymi pomidorami w ziołach lub oliwa z oliwek - do smażenia olej rzepakowy - do marynowania mięsa do podania: świeża natka pietruszki i tarty ser Przygotowanie dania: Pierś myję, osuszam ręcznikiem papierowym, kroję w niedużą kostkę. Układam mięso w misce, obtaczam
Zasmakuj Kuchnitortów, a także posypką do deserów, sałatek owocowych i lodów. Wiórki kokosowe sprawdzą się także jako panierka do kotletów, czy ryb. Ponadto kokosy można łączyć z ziemniakami czy ryżem. Wspaniele komponują się też z twarogiem. Racuszki twarogowo kokosowe. Składniki : - 900 g twarogu tłustego - 6 dużych jaj - 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej - 4 czubate łyżki wiórków kokosowych - esencja waniliowa - olej kokosowy(...)mieszając. Łyżką do lodów (można też zwykłą, ale nabierając łyżką do lodów racuszki będą równe i okrągłe) nabieramy porcje, kładziemy na patelnię z rozgrzanym olejem kokosowym, delikatnie spłaszczamy i smażymy na rumiano z obu stron, na średnim ogniu (muszą być usmażone wewnątrz, zbyt wysoka temperatura spowoduje za szybkie rumienienie się ciasta). Racuszki twarogowo kokosowe podajemy z czym kto lubi
mojewypiekiinietylkododatkowo wzbogacony jest grubiej tartym parmezanem i zieleniną - natką pietruszki (spokojnie możecie zastąpić innym zielonym smacznym i zdrowym czymś). Makaron (także!, jak miło) możecie zastąpić bezglutenowym, nawet ryżem lub kaszą - dowolność. Sprawdzą się też inne kształty makaronów, np. penne, kolanka, nawet spaghetti (tylko wtedy mięso lepiej pokroić na drobniejszą kostkę lub zastąpić mielonym, dodać cukinię i mamy nowe danie;). Składniki(...)opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy łyżkę - dwie oliwy, podsmażamy cebulę wraz z suszonym pomidorem, gdy zmięknie cebulka wrzućcie świeżego pomidora, przyprawcie lekko lubczykiem. Dodajcie do warzyw na patelni mięso, smażcie do usmażenia mięsa, dodajcie śmietankę i makaron. Możecie też oddzielnie ułożyć makaron, który potem zalejecie mięsnym sosem - ja tak czasem robię. Podawajcie posypane parmezanem i natką
Zasmakuj KuchniŁOSOŚ Z SALSĄ Z MANGO, PAPRYKI I POMARAŃCZY Jak już kiedyś wspominałam, uwielbiam ryby pod wszelką postacią, nie tylko te smażone tradycyjnie na głębokim tłuszczu J Łosoś to z pewnością jedna z moich ulubionych ryb (unikam raczej tych hodowlanych). Tutaj przedstawiam wam wersję na kolorowo i w słodkim klimacie, którego sprawcą jest mango i pomarańcza. Jeśli lubicie słodko-kwaśne(...)pomarańczowy, około 1/2 szklanki + pół pomarańczy pokrojonej w kostkę 1/2 łyżeczki imbiru w proszku masło klarowane/ oliwa z oliwek natka pietruszki bądź kolendra sól i świeżo zmielony czarny pieprz ryż – ok. ¾ szklanki na 2 os. W czasie przygotowywania dania, ugotować ryż wg instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu dodać ok. pół łyżeczki kurkumy i wymieszać. Doprawić do smaku solą
Calzonella.comkurczaka wraz z cebulą i marchewką. Dodać sos sojowy, imbir, pokrojoną papryczkę chili (lub paprykę w proszku) oraz sól i pieprz. Podsmażyć. Następnie dodać pokrojone w kostkę papryki. Smażyć je ok. 2 minut (ja lubię jak papryka jest taka al dente). Potem dodać pędy bambusa, ananasa pokrojonego w kostkę i odsączoną kukurydzę. Całość dokładnie wymieszać. Odstawić na chwilę(...)chili ma dawać tylko delikatną ostrość tj. podkreślić słodko – kwaśny smak. Nie jest to pikantne danie. Jeżeli wolicie bardziej ostrą wersję, dajcie po prostu więcej chili. Podawać z ugotowanym ryżem. Najlepszy wg mnie będzie basmati lub jaśminowy. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówsztuka - 85 gram - 277 kcal Pumpernikiel , kromka - 40 gram - 101 kcal Makaron Pszenny 2-jajeczny gotowany , szklanka -200 gram -248 kcal Kasza Gryczana gotowana , łyżka - 15 gram - 20 kcal Ryż Biały gotowany, łyżka - 20 gram - 27 kca Muesli z Owocami , łyżka - 10 gram - 32.5 kcal Płatki Kukurydziane , łyżka - 10 gram - 36 kcal JAJA, MIĘSO ,RYBY(...)Pierś Kurczaka Pieczona bez skóry - 100 gram - 180 kcal Klopsiki Cielęce , 2 sztuki z sosem - 140 gram - 275 kcal Udko Kurczaka pieczone , sztuka - 100 gram - 155 kcal Antrykot Wołowy smażony , sztuka - 100 gram - 159 kcal Schab Pieczony bez tłuszczu - 100 gram - 174 kcal Dorsz po Grecku - 110 gram - 129 kcal Dorsz Wędzony - 100 gram - 56 kcal Pulpety Rybne
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipudełku do pracy - do chleba właśnie. W zależności od posiadanych składników można dowolnie modyfikować i podawać. Tym razem u mnie padło na wersję z kurczakiem, a więc podałam z ryżem, bo tak mi pasowało. Słowo "meksykańska" jest z premedytacją z cudzysłowiu, bo nie jest tak ostra jak większość dań tejże kuchni :) Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 puszka pomidorów krojonych(...)czerwoną fasolę i kukurydzę (obie po odsączeniu). Gotujemy około 3-4 minuty, przyprawiamy i mieszamy z koncentratem. Jeszcze chwilę dusimy, aby smaki dobrze sobą przeszły. Patelnię do niskotłuszczowego smażenia można nabyć w internetowym sklepie: www.sklep.dajar.pl
Kolorowy Przepisownikgulasz 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy Dijon 4 marchewki 4 szalotki 150 ml śmietany 18% 300 ml białego wina wytrawnego 1 łyżka miodu natka pietruszki olej do smażenia sól i pieprz bouquet garni (bukiet ziół - pietruszka, liść laurowy, tymianek) wykonanie: Mieszamy wino z musztardą Dijon oraz z miodem. Robimy z tego marynatę, do której wkładamy mięso pokrojone(...)koniec gotowania mięsa przyrządzamy je na parze. Musztardę francuską mieszamy ze śmietaną i dolewamy do mięsa. Gotujemy na małym ogniu jeszcze około 1-2 minut. Podajemy z ryżem, wstążkami z marchewki, ozdabiamy natką pietruszki
Przysmaki Karolkiprzygotowania: 60 minut Porcje: 4 Składniki: 500 g mięsa z królika (w tym przepisie comber), 1 puszka odtłuszczonego mleczka kokosowego, 3 łyżki oleju rzepakowego lub z pestek winogron do smażenia, garść świeżej kolendry . Pasta curry: 2 trawy cytrynowe, 2-3 chili z nasionami (lub bez nasion w wersji łagodniejszej), 10 cm imbiru, 2-3 pomidory z puszki (w sezonie lepiej(...)przykryciem (comber ok. 45 minut). Pod koniec duszenia dodać sok z limonki i posiekaną kolendrę. W sezonie można dodać świeżego pomidora pokrojonego w drobną kostkę. Podać z ryżem jaśminowym lub basmati, z kleksem zimnego jogurtu i/lub tajskim sosem
SzczyptaSmaQchce na kolację. Cóż, zjadła jeszcze dokładkę, więc na następny dzień ledwo było 3 porcje. Dostałam od niej za to danie 9,5 punktu na 10, bo ryż zrobiłam inaczej niż zazwyczaj, ale o tym wkrótce, bo testuję przepisy z nowej książki kucharskiej, która właśnie miała premierę. Składniki na 4 porcje: 1 puszka pomidorów 400 ml 2 puszki ciecierzycy(...)patelni lub garnku 3 łyżki oleju roślinnego i podsmaż przez 3-4 minuty por/cebulę po czym dodaj przyprawy (sól na samym końcu gotowania). Wymieszaj. Dodaj pokrojone pomidory i smaż razem 3-4 minuty. Po tym czasie dodaj odsączoną i wypłukaną ciecierzycę oraz pomidory z puszki. Wymieszaj i gotuj razem 5 minut. Kolejno dodaj całą zawartość puszki z mlekiem kokosowym
greenscarfktóre spotyka się w tradycyjnych fishburgerach. Ale u nas właśnie taka prostsza wersja sprawdza się najlepiej. Polecam Wam również same kotlety z łososia od tak do obiadu np. z ryżem i ulubioną surówką. Kotleciki przygotowuje się szybko i są naprawdę smaczne.Spróbujcie wersji solo lub w tytułowym burgerze rybnym. Do przygotowania kotlecików użyłam łososia w puszce Graal . Osobiście bardzo(...)Następnie dodajemy bułkę tartą, znów mieszamy. Na koniec dodajemy posiekany koperek i doprawiamy całość pieprzem, mieszamy. Z masy formujemy w dłoniach małe kotleciki – powinny wyjść 4 sztuki. Kotleciki smażymy na małym ogniu na patelni z odrobiną oleju. Ja swoje kotleciki obracam dwukrotnie podczas smażenia, aż będą „złote z obu stron”. Bułki rozcinamy na pół. Dół każdej smarujemy
Słodkie okruszkijakieś ciasto z tym warzywem koniecznie zróbcie sobie przyprawę do ciasta dyniowego ! Dynia na wytrawnie: Tarta dyniowa z serem pleśniowym Tarta dyniowa z szynką i ryżem Sałatka z pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni(...)bulionu 1 puszka mleczka kokosowego 400 ml 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka imbiru 1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 ząbki czosnku sól pestki dyni do podania oliwa z oliwek do smażenia Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy na niej cebulę. Do garnka wkładamy upieczoną dynię, wlewamy bulion i mleczko, wrzucamy cebulę i przyprawy. Gotujemy przez 10 minut. Na koniec dodajemy posiekany
Kulinarne przygody Gatityzarówno chińska jak i japońska. Zawsze w restauracjach, programach kulinarnych czy po prostu w filmach widać jest, że dania kuchni wschodu podawane są każde w oddzielnej malutkiej miseczce - jedynie ryż - podstawa żywieniowa - zasługuje na większa misę lub talerz. Strasznie mi się podoba taki sposób podawania do stołu - to wygląda tak przejrzyście - każdy je ile tyle ile ma ochotę - tworzy(...)dzieła!!! Składniki na ciasto mieszamy aby powstało rzadkie ciasto naleśnikowe. Cukinie kroimy w plastry - kurczaka w dość cienki paski. Pieczarki przekroiłam na ćwiartki. Maczamy w cieście najpierw warzywa - smażymy na głębokim oleju (ja użyłam słonecznikowego) na złoty kolor. Następnie kurczaka lub rybę. Kolejność smażenia: owoce, warzywa, mięso. Smacznego!!! Kalafior smażony po chińsku Składniki: kalafior tak ok 400g 1 łyżka
sierotka maRysia w kuchnisię dość długa przygotowanie tej potrawy jest banalnie proste.Danie może być serwowane jako szybka przekąska lub danie obiadowe z dowolnymi dodatkami, choć najbardziej odpowiednie będą tu kasze i brązowy ryż, lub na szybko wiejski chleb na zakwasie. Czas przygotowania:30 minutPorcje: 4 Składniki: 600 g schabu QAFP,10 cienkich plastrów wędzonego boczku QAFP(...)Liść laurowy,Do przybrania: płatki chili, klika plastrów świeżej chili , olej z pestek dyni, gałązka rozmarynu,Sól i pieprz Cayenne do smaku,1 łyżka masła i olej rzepakowy do smażenia.Przygotowanie:Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w cienkie słupki (dł. 4-5 cm).Boczek pokroić w zapałki, włożyć na rozgrzaną patelnię, wysmażyć na chrupko, przełożyć łyżką cedzakową
SzczyptaSmaQbiałego wina 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki brązowego cukru 3 łyżki ketchupu 2 łyżki oleju 2 łyżki mąki pszennej Kromka chleba Przyprawy: Sól, pieprz, ostra papryka *Makaron lub ryż jako dodatek do dania Przygotowanie potrawy rozpoczynamy od przygotowania pulpetów. W misce umieszczamy mięso mielone, doprawiamy je solą i pieprzem. Dodajemy namoczoną w wodzie kromkę chleba. Formujemy kulki. Jeśli(...)pędy bambusa. Dorzucamy na patelnie. Następnie dodajemy sos sojowy, sok z ananasa, cukier, ocet oraz ketchup. Całość intensywnie mieszamy. W ½ szklance wody rozrabiamy mąkę ziemniaczaną oraz dolewamy do patelni. Smażymy około 5 minut. Delikatnie przekładamy ugotowane pulpety. Całość chwilkę gotujemy, aż wszystkie aromaty się przenikną i podajemy. Smacznego
Kolizje SmakówBardzo lubimy risotto , to jest fantastyczny pomysł na pyszny obiad , a najważniejsze jest to, że danie jest naturalnie bezglutenowe . Jak każde risotto , wymaga odpowiedniego czasu, trzeba
Kawa z mlekiemSkładniki: wątróbki z kurczaka 1/2 kg, masło klarowane 4 łyżki, mąka pszenna 1/2 szklanki, cebula 2 sztuki, jabłka 2 sztuki, kucharek 1 łyżeczka, papryczka chilli 2
W Mojej Kuchni Lubiędokładnie wymieszać, aby przyprawy połączyły się z przesmażoną cebulą i wydobyły z siebie aromaty - uważać aby ich nie przypalić(!), w razie potrzeby podlać niewielką ilością wody lub bulionu. Smażyć jeszcze chwilę po czym dodać koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki oraz sok z cytryny, jeżeli sos jest zbyt gesty podlać bulionem. Jeżeli będziecie gotować curry w wolnowarze nie wlewajcie(...)curry na bardzo małym ogniu przez okołu 2-3 godziny lub do czasu aż mięso będzie miękkie, pamiętajcie mieszać je co jakiś czas, aby się nie przypaliło. Podawać z ryżem lub chlebkiem nan (ewentualnie innym ulubionym pieczywem). Smacznego
Codzienne GotowanieSłowo "pęczotto" podobnie jak "kaszotto" na dobre zadomowiło się w nasym języku, tak jak i samo danie. Jest ono odpowiednikiem włoskiego risotto, z tą różnicą, że zamiast ryżu dusimy kaszę. Wymaga mniej precyzji, a smakuje równie wybornie. A do tego jest bardzo zdrowe! Można je podawać jako dodatek do dań mięsnych lub samodzielne, jednogarnkowe danie wegetariańskie. Przepis zaczerpnięty od samego(...)listki kolendry sól Przygotowanie: Pęczak płuczemy pod zimną wodą i odstawiamy do odcieknięcia. Na dużej patelni rozgrzewamy masło z 2 łyżkami oliwy (resztę oliwy użyjemy do marynowania fety) i smażymy seler, szalotki i czosnek na wolnym ogniu około 5 minut lub do miękkości. Następnie dodajemy kaszę, tymianek, paprykę, liść laurowy, skórkę z cytryny, płatki chili, pomidory, bulion, passatę i około
Smakowity Blog KulinarnyRobiliście w tym sezonie gołąbki? Ja właśnie zrobiłam takie na bazie kaszy jaglanej. Wyszły naprawdę pyszne. Składniki: 1 duża główka młodej kapusty Farsz: 500 g mielonego
Kuchnia domowa Aniboczku wędzonego w plasterkach 200 ml bulionu 100 ml śmietanki 30% 1 łyżka mąki świeży koperek słodka papryka sól pieprz 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki suszonego oregano olej do smażenia 1. Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na mniejsze kawałki (paski, ja jednego fileta pokroiłam na 3 - 4 kawałki). Przygotowujemy bulion. 2. Wszystkie kawałki przekładamy do miseczki, dodajemy(...)patelni. Dodajemy resztę śmietanki, oregano, kurkumę i mieszamy. 6. Dusimy jeszcze kilka minut, żeby sos się nam troszkę zagęścił. Na końcu posypujemy koperkiem. Podajemy ze świeżymi ziemniaczkami lub ryżem, kaszą i surówką. Smacznego
kruche babeczkiczekoladę :D Kurczak w 100 - procentowym, jesiennym wydaniu. Wprawdzie grzyby w daniu nieco zdominowały dynię co nie zmienia faktu, że potrawa wyszła przepyszna. Możecie podać ją z kaszą, ryżem czy nawet ziemniakami. Podałam, że przepis przewidziany jest dla 2 osób - jednak moim zdaniem jest to na tyle syte danie, że spokojnie wystarczy na 4 osoby - lub na 2 obiady. Składniki(...)ogniu. Zdjąć z patelni i odstawić na talerzyk. Na patelnie dodać trochę masła i dolać niedużo oleju. Wrzucić posiekaną cebulę i ją zezłocić. Dodać grzyby (u mnie mrożone) i smażyć aż puszczą nieco wody i zaczną gęstnieć. Należy jednak uważać, żeby ich nie rozgotować (aby nie zrobiło się tzw. "błotko"). Grzyby przełożyć na talerz. Na patelnię wrzucić dynię i podsmażyć
My simple kitchenkażdy litr wody podczas gotowania ryżu. Dzięki temu ryż będzie puszysty. Jeśli zdarzy Ci się kupić nie dojrzałe i twarde owoce wystarczy, że włożysz je do pojemnika wysypanego ryżem. Przyśpieszy to proces dojrzewania owoców. Jeśli gotujesz warzywa to pamiętaj, by zawsze dodawać je do wody dopiero, gdy zacznie wrzeć. Dzięki temu zachowasz więcej witamin i składników odżywczych. Przechowuj przyprawy(...)przesuwa się po blacie to wystarczy, że podłożysz pod nią wilgotny papierowy ręcznik. Używaj soli morskiej, która jest lepszej jakości niż zwykła sól kuchenna. Żeby tłuszcz nie pryskał podczas smażenia, dodaj do niego odrobinę soli. Przed pokrojeniem cytryny lub limonki rozwałkuj je na blacie. To sprawi, że będą łatwiej puszczać sok. Wykorzystaj te kulinarne triki w swojej kuchni i spraw
ale Pyszniefaszerowana mięsem mielonym to idealny letni obiad. Wszelakie nadziewane warzywa to dania pyszne i sycące, można je nadziewać dowolnymi farszami, zarówno mięsnymi, jak i wegetariańskimi, można je nadziewać kaszą, ryżem z dodatkiem sezonowych warzyw, jako farsz możemy wykorzystać co nam wpadnie do głowy. Każdy może znaleźć wśród takich pomysłów coś dla siebie: Papryka faszerowana, pieczarki faszerowane, pomidory faszerowane, ogórki faszerowane(...)opakowanie sera mozzarella mini (150 g) zioła prowansalskie ok. 1 łyżeczki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki do farszu sól i pieprz do smaku 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia oliwa do skropienia blaszki do posypania świeże zioła: oregano, tymianek, natka pietruszki Przygotowanie: Jak zrobić zapiekane łódeczki z cukinii, faszerowane mięsem mielonym i pomidorami? To nic trudnego, postępujcie krok po kroku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępiekarniku doświadczenie. Mam nadzieję, że to drugie. Waga pomaga mi piec ciasta, chleby, pizzę, odmierzam z jej pomocą porcje mięsa lub owoce do zamrożenia. Dzięki niej wiem ile ryżu i makaronu ugotować, by nie było go ani za mało, ani za dużo. Zdecydowanie polecam płaską, elektroniczną wagę, na której łatwo ustawimy różnego rodzaju naczynia. Eleganckie retro wagi z szalką(...)naciśnięciu uchwytu znajdującego się z tyłu. No i łatwo się je myje. 3. Termometr kuchenny Choć korzystam z niego rzadko, to w tych rzadkich momentach jest niezastąpiony. Większość potraw smażonych na głębokim tłuszczu wymaga temperatury oleju 180 stopni. Jeśli wrzucimy sajgonki, gdy olej jest chłodniejszy, tylko nim nasiąkną zamiast się usmażyć. Jeśli będziemy czekać zbyt długo, istnieje ryzyko, że tłuszcz
W kuchni wieczoremjarmużu umytego i oczyszczonego z grubych łodyg 2 małe kalarepy 1 pęczek rzodkiewek ½ łyżeczki świeżo mielonych nasion kolendry ½ łyżeczki cząbru sól według smaku 2 łyżki mąki masło klarowane do smażenia garść mieszanki kiełków np. brokułu i rzodkiewki Piekarnik rozgrzać do 180°C. Rybę opłukać, osuszyć, podzielić na porcje. Oprószyć solą i skropić sokiem z limonki, odstawić na bok. Cebulę(...)dwóch stron na lekko złoty kolor. Ułożyć na warzywach. Piec 15-18 minut w zależności od grubości ryby. Upieczoną rybę posypać kiełkami, od razu podawać. Dobrym dodatkiem będzie brązowy ryż. Smacznego
Pełny talerzcieniutko kroimy lub ścieramy na tarce na cieniutkie talarki ;)Pora kroimy w plasterki, a wędlinę w paski. Podsmażamy razem na patelni, by por zmiękłMasło rozpuszczamy, dodajemy mąkę i smażymy przez ok 3 minuty. Po tym czasie dodajemy mleko i przyprawy. Dokładnie mieszamy rozbijając wszystkie grudki z mąki, jakie powstają. Istotne jest, by smak sosu był intensywny(...)stopniach. Przed wyjęciem sprawdzamy czy ziemniaki są miękkie, upieczone i zdatne do spożycia.Zapiekankę jemy samą lub jako dodatek do obiadu - zamiennik gotowanych ziemniaków (lub innej skrobi tj. ryżu, kaszy, etc.).Znika w mgnieniu oka :) Smacznego
Taste Of My Day