ryby - 22566 przepisów (strona:128/1505)

Ziemniaki z czosnkiem i szpinakiem. Pyszny dodatek do ryby. PRZEPIS 884

burak liściasty bardzo popularny w krajach bałkańskich. Warzywa tego raczej nie znajdziecie w polskich sklepach, z powodzeniem można je jednak zastąpić szpinakiem. Smakują podobnie. Takie ziemniaki pasują do ryb przyrządzanych na rozmaite sposoby – pieczonych, grillowanych czy smażonych. Zdecydowanie to jeden z naszych ulubionych dodatków, choć można je też potraktować jako samodzielne wegańskie danie. Przepis na ziemniaki z czosnkiem(...)wyparuje woda. W trakcie dorzuć posiekany czosnek, dopraw solą i pieprzem. Na koniec do szpinaku dorzuć ziemniaki i delikatnie wymieszaj. Artykuł Ziemniaki z czosnkiem i szpinakiem. Pyszny dodatek do ryby. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Ryba na pieczonych ziemniakach ze szpinakiem 123

votes ) Ryba na pieczonych ziemniakach ze szpinakiem Ryba na pieczonych ziemniakach ze szpinakiem , to fajny przepis na piątkowy obiad dla tych co przestrzegają postu . Lub po prostu odmiana od dań mięsnych i ukłon w stronę kuchni wegetariańskiej Łatwy , przepis na pyszną rybę , nadają się do niego wszystkie rodzaje filetów Jak to stwierdził mój starszy syn , w tym daniu można przemycić(...)smaku . Obkładamy kawałkami masła . Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 C z termoobiegiem , do czasu, aż się mocno przyrumienią , wtedy są gotowe . Jak już będą gotowe , układamy na nich rybę , na jej wierzchu układamy szpinak , ser i wkładamy do piekarnika na około 15- 20 minut w temperaturę 190 C z termoobiegiem . Jak ryba się zetnie danie jest gotowe Serwujemy

Ogrodnik w podróży
Ryba po ukraińsku 199

Ryba po ukraińsku Pyszna ryba z piekarnika po ukraińsku . Nie wiem czy to przepis tradycyjny , niemniej jednak w jednej z restauracji ,można było zjeść takowe cudo . Pyszna , prosta i naprawdę inna niż zwykła smażona z patelni . Polecam , doskonała odmiana od klasycznej pozycji . Jest to danie które powinno gościć na naszych stołach nie tylko w piątek Nadaje się do niego niemal(...)Można też pomęczyć się nożem , ale tak jest szybciej Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i rumienimy na nim warzywa doprawione ostrą papryką , cukrem , czosnkiem i solą do smaku . Kawałki ryby układamy na folii aluminiowej lekko przesmarowanej masłem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na wierzchu każdego fileta kładziemy warstwę warzyw i paski serka topionego o smaku cheddar . Wkładamy do nagrzanego

Ogrodnik w podróży
Pieczona ,faszerowana makrela 146

jest po prostu obłędna . Kiedyś już miałam styczność ze świeżą makrelą ale wtedy robiłam na sposób kreolski i niestety mi jakoś nie podeszła . Ten przepis uważam za genialny ,a ryba wychodzi po prostu wyśmienita . Bardzo prosta w wykonaniu , najwięcej cierpliwości , wymaga filetowanie i usuwanie ości co przy odrobinie wprawy także nie jest trudne Polecam naprawdę miła odmiana na stole składniki(...)kostki sera feta 2 młode cebule średniej wielkości 1 łyżka miodu 1 ząbek czosnku kilka gałązek trybuli lub natki pietruszki sól , pieprz cytrynowy do smaku olej do spryskania ryby masło do wysmarowania formy Makrele filetujemy zostawiając skórę . Wyciągamy ości . Każdy filet delikatnie solimy , doprawiamy pieprzem . Cebulę siekamy naprawdę bardzo drobno , dodajemy do niej wyciśnięty praską czosnek , miód i smażymy

Ogrodnik w podróży
Pstrąg pieczony 162

łyżki masła sól pieprz opcjonalnie szczypta płatków chili Pstrąga dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Nacinamy w kilku miejscach (z jednej strony) Następnie skrapiamy sokiem z cytryny również środek ryby. Przyprawiamy solą i pieprzem. Do środka wkładamy łyżkę masła(...)resztę roztapiamy w rondelku) zieloną pietruszkę, i przekrojony na połowę ząbek czosnku oraz cytrynę. Tak przygotowanego pstrąga układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Polać rybę połową roztopionego masła, drugą częścią polejemy przed podaniem. Ryby wkładamy do piekarnika nagrzanego do 250 stopni i pieczemy \duże 20 minut, małe 15 minut

Andzia Pichci
Domowy paprykarz z dorszem 150

Paprykarz to tradycyjna potrwa kuchni węgierskiej składająca się z mięsa ryb, pomidorów i ryżu. W moim wydaniu zdrowe mięso ryby połączone z marchewką, koncentratem pomidorowym, ryżem i aromatyczną papryką tworzą idealną pastę do świeżego pieczywa. Składniki: 400g filetu z dorsza 150g ryżu 3 marchewki 2 cebule 3 ząbki czosnku 400g koncentratu pomidorowego Pudliszki 2 łyżeczki słodkiej papryki(...)łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki 4 łyżki oleju 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżeczki przyprawy do ryb sól pieprz Wykonanie: 1. Filety z dorsza skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą do ryby i świeżym pieprzem. Odstawić na około 30 minut. Po tym czasie wstawić do piekarnika na 180 stopni i piec około 20-25 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Pstrąg pieczony 156

czosnku - połówka cytryny - przyprawy (sól, pieprz, tymianek, rozmaryn) - 2 łyżki olejku Rybę myjemy pod bieżącą wodą   i osuszamy ręcznikiem papierowym. Brytfankę smarujemy olejem, układamy nasze rybki i przyprawiamy je solą i pieprzem z obu stron. Masło mieszamy z tymiankiem i rozmarynem, a następnie wkładamy do środka ryby, razem z czosnkiem oraz krążkami cytryny i cebuli. Pozostałe części cytryny(...)cebuli układamy na wierzchu ryby. Rybę dodatkowo możemy delikatnie pokropić sokiem z cytryny, ale trzeba uważać by nie przesadzić. Całość pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Czas przygotowania: 60 minut Porcje: 2 sztuki SMACZNEGO!!!     Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

Związek na patelni
Wiosenny pstrąg z pieczonymi ziemniakami 129

się rumieniły podczas pieczenia . Obkładamy gałązkami rozmarynu dla aromatu . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C z włączonym termoobiegiem i pieczemy przynajmniej 20 minut zanim wstawimy tam również pstrąga . Ryby oczyszczamy , nacinamy poprzecznie , solimy odstawiamy . Masło mieszamy z wyciśniętym praską czosnkiem , solą i pieprzem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W każde nacięcie na rybie wkładamy doprawione masło . Do środka pstrągów także(...)plaster cytryny ze skórą . Pozostałe plastry układamy na wierzchu , niezbyt dużo . Wystarczy po połówce lub dwóch na rybę . Zapiekamy w takiej samej temperaturze jak ziemniaki , do momentu aż skórka stanie się przypieczona . Jest to około 15 minut , ale zależy od wielkości ryby . Serwujemy na gorąco , koniecznie razem z pieczonymi ziemniakami .. Pychota i poezja , mam nadzieję

Ogrodnik w podróży
Kotleciki rybne 139

Kotleciki nie tylko na piątkowy obiad. Lepsze niż kupione gotowe w sklepie, bo wiem ile jest "ryby w rybie". Szybkie w przygotowaniu, zdrowe. Przygotowuję je na dwa sposoby smażę lub piekę w piekarniku. Polecam! Składniki: 3 filety z ryby cebula czosnek przyprawa do ryb pieprz czarny mielony natka pietruszki jajko łyżka mąki pszennej ewentualnie bułka tarta Rybę

Na moim talerzu
Przepisy na Wigilię – PSTRĄG NA ZIEMNIACZANYCH TALARKACH 165

stopni i wstaw ziemniaki na 20 minut. Krok 2 W międzyczasie oczyść pstrągi. Zeskrob łuskę, umyj i osusz. Posól i pieprz rybę z zewnątrz i od wewnątrz. Posiekaj 2 ząbki czosnku w cienkie plasterki. Natnij boki ryby ostrym nożem i wkładaj w nacięcia plasterki czosnku. Włóż do środka każdego pstrąga kilka gałązek pietruszki. Krok 3 Wyciągnij ziemniaki z piekarnika(...)Wyłóż na nie pstrągi. Wokół rozłóż umyte pomidorki koktajlowe. Wszystko razem wstaw do piekarnika na kolejne 20 minut. Kiedy ryby ładnie się zrumienią, a ziemniaki i pomidorki przypieką, wyciągnij danie z pieca i wyłóż na talerze. Podawaj ze świeżą sałatą lub surówką. Smacznego! Artykuł Przepisy na Wigilię – PSTRĄG NA ZIEMNIACZANYCH TALARKACH pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Karp w śmietanie 133

był zbyt duży, ponieważ wtedy ryba może spalić się z zewnątrz, a w środku pozostanie surowa. Śmietankę kremówkę doprawić delikatnie do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Gdy karp (w panierce tylko z mąki) będzie już podsmażony z obu stron, zlać z patelni nadmiar tłuszczu (o ile taki pozostał), a do podsmażonej na patelni ryby i cebuli wlać śmietankę kremówkę(...)dusić przez kilka minut, do czasu aż sos śmietanowy nieco zgęstnieje. Na koniec doprawić jeszcze ewentualnie solą i świeżo zmielonym pieprzem. Przełożyć rybę na półmisek i oprószyć świeżo posiekaną natką pietruszki. Smacznego! The post Karp w śmietanie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Co daje namoczenie karpia w mleku? Spróbuj, a już zawsze będziesz tak robić 53332

sposób na to, żeby się go pozbyć. Kawałki ryby wystarczy namoczyć w mleku! Wiele osób rezygnuje z jedzenia karpia właśnie przez mulisty posmak. Można powiedzieć, taki urok tej ryby lub zastosować prosty sposób, aby się go pozbyć. Kawałki karpia wystarczy namoczyć w krowim mleku. Nie tylko poprawi to smak mięsa, ale sprawi też, że będzie ono delikatniejsze. Karp(...)marynowany w mleku Przygotowanie marynaty jest bardzo proste: w mleku należy rozpuścić sól – dwie łyżeczki na pół litra. W zalewie umieszczamy kawałki ryby. Mogą być to kawałki fileta, mogą być dzwonka. Ważne, aby były nią dokładnie pokryte. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Rybę wyciągamy i osuszamy na papierowym ręczniku. Tak zamarynowanego karpia

Kulinarna Polska
Piątek: Bigos z dorszem Karola Okrasy 178

potrawą lekką, zdrową o delikatnym kwaśno-słodkim smaku. Warte spróbowania. Czas: Godzin Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 duże W niemieckiej kuchni występuje ciekawe danie rybne o nazwie Pfannfisch: ryba zapiekana z ziemniakami i siekaną kapustą włoską. Być może była to inspiracja dla Karola Okrasy, żeby zapiec rybę, ale w kiszonej kapuście, bez ziemniaków. Niezależnie skąd czerpał wzorce, danie wyszło(...)świetnie. Ryba, konkretnie dorsz, choć może być każda morska ryba o zwartym mięsie, najpierw jest obsamżana na patelni, potem przykryta kołderką z kiszonej, podgotowanej kapusty trafia do piekarnika. Danie nie wymaga specjalnego przyprawiania, choć ważnym dodatkiem jest suszona żurawina i odrobina miodu, które kwaśnej kapuście dodają delikatnej słodyczy. Danie warte spróbowania i zapamiętania, gdyż jest to świetny sposób na niebanalnie

Niedzielny kucharz
Ryba zapiekana pod pierzynką ze szpinaku i mozzarelli 149

trzeba je wcześniej posiekać. Na kawałkach ryby ułożyć podduszony szpinak. Naczynie z rybą wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 10-15 minut. W międzyczasie mozzarellę osączyć z zalewy i pokroić w grubsze plastry, po plastrze na każdy kawałek ryby. Plastry mozzarelli ułożyć na szpinaku, zapiekać jeszcze ok 10 minut aż ser się rozpuści.Gotową(...)rybę podawać z ulubionymi dodatkiami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z rzodkwi

Monia miesza i gotuje
Mintaj i panga w sosie śmietanowo – koperkowym 158

Delikatna ryba w aromatycznej, koperkowej śmietance . Próbowałam mintaja i pangę w tym połączeniu, jednak zdecydowanie bardziej polecam pangę, ze względu ja jej łagodny smak – idealnie pasuje do sosu. Danie na piątkowy obiad, ale nie tylko. Powinniśmy jeść ryby przynajmniej 2 razy w tygodniu! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz(...)pieprz, sól 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ziemniaki surówka z gotowanych buraczków Przygotowanie: Śmietanę rozcieńczamy w miseczce wodą, by była rzadka. Dodajemy łyżeczkę koperku , doprawiamy solą , pieprzem , bazylią i oregano . Rybę kroimy na mniejsze porcje. Jeśli mamy trochę czasu, możemy zamoczyć rybę w sosie przed przygotowaniem. Następnie rybę podsmażamy chwilę na patelni z obu stron – jeśli mamy dobrą patelnię, smażymy

Za drzwiami kuchni

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję