 Kotleciki rybne 164
Kotleciki rybne 164Lepsze niż kupione gotowe w sklepie, bo wiem ile jest "ryby w rybie". Szybkie w przygotowaniu, zdrowe. Przygotowuję je na dwa sposoby smażę lub piekę w piekarniku. Polecam! Składniki: 3 filety z ryby cebula czosnek przyprawa do ryb pieprz czarny mielony natka pietruszki jajko łyżka mąki pszennej ewentualnie bułka tarta Rybę, natkę pietruszki, posiekaną cebulę i czosnek, miksujemy
Na moim talerzu Kotleciki rybne 256
Kotleciki rybne 256Lepsze niż kupione gotowe w sklepie, bo wiem ile jest "ryby w rybie". Szybkie w przygotowaniu, zdrowe. Przygotowuję je na dwa sposoby smażę lub piekę w piekarniku. Polecam! Składniki: 3 filety z ryby cebula czosnek przyprawa do ryb pieprz czarny mielony natka pietruszki jajko łyżka mąki pszennej ewentualnie bułka tarta Rybę, natkę pietruszki, posiekaną cebulę i czosnek, miksujemy
NA MOIM TALERZU Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i suszonym pomidorem 260
Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i suszonym pomidorem 260ostatnio kupiłam, do niego zrobiłam marynatę z oliwy, miody, cynamonu i odrobiny cytryny, poddusiłam szpinak na patelni z czosnkiem, suszonym pomidorem, i śmietanką, potem wszystko zapiekłam w piekarniku. Wyszło pyszne, my ryby lubimy bardzo, mam nadzieje, że Wam też posmakuje :-) Składniki: 1 filet pstrąga łososiowego u mnie około 400 g 1/2 opakowania szpinaku baby 6 sztuk suszonych pomidorów 2 ząbki
kruche babeczki Pstrąg w cytrusach i salsa z ogórka 171
Pstrąg w cytrusach i salsa z ogórka 171środka wkładamy po gałązce zielonej pietruszki i świeżego kopru oraz półplasterki cebuli. Wierzch ryby również posypujemy przyprawami, układajmy naprzemiennie cienkie plastry limonki i pomarańczy, lekko dociskamy je do ryby. Wkładamy do lodówki na około godzinę, żeby pstrągi przeszły aromatem przypraw i cytrusów. Ogórka myjemy i obieramy nie całkiem do końca, zostawiając na nim trochę skórki. Wszystkie składniki poza cytryną drobno(...)wyjmujemy przed samym podaniem. Zamarynowane pstrągi wyjmujemy z lodówki, dajemy im się zagrzać do temperatury pokojowej na blacie. Piekarnik ustawiamy na 180⁰C, pieczemy na środkowej półce piekarnika. Jeśli kupiliście większe ryby będą potrzebowały około 35 minut. Mniejsze będą gotowe już po 20-25 minutach. Na ostatnie 5 minut możecie włączyć termoobieg – skórka lekko się podpiecze. Tak upieczona ryba jest
Karo in the Kitchen Pstrąg grillowany z piekarnika 296
Pstrąg grillowany z piekarnika 296mamy już za sobą, ale smak wakacji można odtworzyć korzystając z.... piekarnika . Dziś proponuję Wam prosty przepis na grillowanego pstrąga Smacznego 😋 Składniki 2 oczyszczone i wypatroszone pstrągi 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 cytryna ulubiona przyprawa do ryb sól i pieprz do smaku Przygotowanie Ryby dokładnie umyć i osuszyć papierowym(...)środka pokrojony w plasterki czosnek i półplasterki cytryny. Ułożyć w naczyniu do grillowania. Papryki pokroić na kilka części i położyć skórką do dołu obok ryb . Całość przykryć folią aluminiową Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut, na 10-15 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię, aby ryby się zrumieniły
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata Dorsz z koperkiem pieczony w folii 198
Dorsz z koperkiem pieczony w folii 198koperku włożyłam do środka ryby, resztę posypałam po wierzchu. Na grzbiet ryby nałożyłam pokrojone w kosteczkę masełko, zawinęłam w folię. Zapiekałam przez 20 minut w dobrze nagrzanym piekarniku do 200 stopni. Żeby ryba mi nie przywarła na dół folii położyłam papier do pieczenia
Darcia w kuchni PIECZONY JESIOTR z CZERWONĄ KOMOSĄ RYŻOWĄ 151
PIECZONY JESIOTR z CZERWONĄ KOMOSĄ RYŻOWĄ 151friday. Jak można zauważyć po wpisach, jadamy ryby dosyć często, więc poszukuję nowych smaków i struktur mięsa ryb, które się od siebie różnią. Czasem mam wrażenie, że im więcej ryb przygotowuję, na więcej szczegółów zwracam uwagę i łatwiej komponuję rybne posiłki. Dzisiejszy przepis jest banalnie prosty w przygotowaniu, ale wyjątkowy w smaku. Polecam nie tylko osobom z cukrzycą, ale także(...)pokroić na porcje i przełożyć do naczynia żaroodpornego (skórą do dołu). Na każdym kawałku położyć cienki plasterek limonki, posypać igiełkami oberwanymi z gałązki rozmarynu i włożyć do piekarnika. Jesiotr jest dosyć tłustą rybą, więc można swobodnie piec go w temperaturze 180 stopni i nie wysuszy się na wiór. Ja użyłam funkcji pieczenia parowego w moim piekarniku i jesiotr spędził
Dietolog szczupak pieczony z ziemniakami i zielonym groszkiem 270
szczupak pieczony z ziemniakami i zielonym groszkiem 270warzywa skrapiamy oliwą, solimy i pieprzymy. Szczupaka wyjmujemy z lodówki i układamy pomiędzy warzywami na całości układamy wiórki z pozostałego masła i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Rybę z warzywami zapiekamy w tej temperaturze przez trzydzieści minut. Na dziesięć minut przed końcem pieczenia otwieramy piekarnik i na wierzch dania dodajemy zielony groszek. Zapiekankę wyjmujemy
Miód i pieprz Szaszłyki rybne w sosie śmietanowym 165
Szaszłyki rybne w sosie śmietanowym 165Dietetyczna ryba z warzywami z piekarnika pod beszamelowym sosem. Czas wykonania: 1h 30 min Ilość porcji: 2 Składniki: 4 filety z rybne (duże) ½ cytryny Farsz: 200 g sera feta ½ papryki czerwonej ½ pęczku koperku ½ pęczku natki pietruszki 2 ząbki czosnku 1 jajko Sos: 1 łyżka masła 2 łyżki mąki 250 ml mleka (1 szklanka) ½ łyżeczki pieprzu ziołowego(...)skropić sokiem z cytryny. Farsz: W miseczce rozdrobnić ser, dodać zmiażdżony czosnek, jajko, pokrojoną w kostkę paprykę i posiekane zioła – wymieszać. Nafaszerować każdy kawałek ryby masą i nadziać na patyczki po 4 sztuki. Ułożyć szaszłyki w naczyniu żaroodpornym. Sos: W garnku rozpuścić masło, wlać mleko wymieszane wcześniej z mąkę, doprawić solą
KuchniaWeDwoje.pl Łosoś w ziołach, pieczony z pomidorami 305
Łosoś w ziołach, pieczony z pomidorami 305Łosoś w ziołach, pieczony z pomidorami koktajlowymi, to kolejna propozycja na tą pyszną rybę. Ziołowo - czosnkowa marynata pięknie aromatyzuje rybę, a pomidorom nadaje charakteru. Łosoś pieczony w piekarniku jest delikatny, wilgotny, wprost rozpływa się w ustach. Składniki: 0,3 -0,4 kg świeżego łososia 8 - 10 pomidorów koktajlowych 1 czubata łyżeczka suszonego oregano (polecam Skworcu ) pół płaskiej łyżeczki(...)szczyptę soli. Rybę solimy i pieprzymy. Na każdego pomidora wykładamy troszkę marynaty. Na rybę wykładamy resztę marynaty i ją na niej dokładnie rozprowadzamy. Tak przygotowaną rybę wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Nagrzewamy piekarnik. Naczynie z łososiem przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Należy pamiętać, że matowa strona folii aluminiowej ma być po stronie zewnętrznej. Łososia
Smak mojego domu Łosoś na porze 271
Łosoś na porze 271Jaki jest Wasz sposób na łososia? U mnie tradycyjnie ekspresowy! I niezmiennie aromatyczny - zapraszam:) Składniki: 1 por 4-5 porcji łososia 1 - 2 łyżki oliwy z
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała Sałatka z pieczonego łososia po śródziemnomorsku 259
Sałatka z pieczonego łososia po śródziemnomorsku 259Więc jaka jest płęta mojego dzisiejszego wpisu? Zacznijmy dbać o środowisko, zacznijmy od „porządków we własnym ogródku”. Łosoś po śródziemnomorsku to szybki obiad. Nie licząc marynowania ryby przyrządzenie posiłku zajmuje zaledwie 30 minut. Łosoś po śródziemnomorsku smakuje zarówno na ciepło jak i zimno. Łosoś po śródziemnomorsku Składniki: na 4 porcje 600 g fileta z łososia sól i pieprz(...)podania Posyp łososia solą i przyprawami. Skrop oliwą i marynuj przez godzinę. Nastaw piekarnik na maksymalną temperaturę i funkcję grilla jeśli dysponuje taką. Ważne jest aby piekarnik był nagrzany. Wstaw rybę i piecz przez 20 minut. Wyjmij i podziel na kawałki. Ułóż sałatę i przepołowione rzodkiewki na półmisku. Z podanych składników zmiksuj dressing. Przekrój pomidory na pół, pokrój ogórka
codojedzenia Pieczony łosoś z sosem chimichurri 218
Pieczony łosoś z sosem chimichurri 218Zielony sos na dobre zagościł w mojej lodówce. Kiedy tylko się kończy, szybko dorabiam kolejną porcje. Tym razem stanowił znakomity dodatek do pieczonego łososia. Łosoś upieczony
Stare Gary KARP  ZAPIEKANY  Z  KASZĄ    I    BAKALIAMI 151
KARP  ZAPIEKANY  Z  KASZĄ    I    BAKALIAMI 151ryba przeszła smakiem. Porcje karpia układamy w naczyniu do pieczenia, na wierzch każdego kawałka ryby kładziemy po porcji kaszy i kawału masła. Dociskamy lekko wszystko do ryby i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około 20 minut. Dzięki masłu, karp po upieczeniu stanie się soczysty. Kawałki ryby układamy na talerzu, polewamy sosem i masłem z pieczenia. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioli Ryba pieczona w masełku czosnkowym. 250
Ryba pieczona w masełku czosnkowym. 250salsa Przygotowanie: Miękkie masło rozcieramy z posiekanym czosnkiem i pietruszką. Rybę posypujemy solą, opryskujemy sokiem z cytryny i nacieramy masełkiem czosnkowym, pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 45 min. Rybę serwujemy z sosem salsa. Smacznego
Kuchnia Łukasza