ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:19/216)

Pstrąg tęczowy łososiowy pieczony z ziołami 235

suszonymi ziołami, solą i pieprzem. Z cytryny odkrawamy 4 plasterki. Z reszty wyciskamy sok i skrapiamy nim ryby. Na każdym filecie układamy małe kawałki masła. Blachę z rybą wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 200°C z termoobiegiem przez 30 minut. Upieczoną rybę posypujemy świeżym koperkiem. Podajemy z kawałkami cytryn

Qchnia po prostu
Ryba w stylu meksykańskim. Pikantna i zabójczo smaczna – sprzyja produkcji serotoniny!!! 178

Dodaj przecier pomidorowy i przyprawy. Gotuj około 20 minut aż sos się lekko zredukuje. Dodaj fasolę i kukurydzę. Sos przelej do naczynia do zapiekania. Na wierzch ułóż kawałki ryby. Zapiecz w piekarniku -180ºC – około 20 minut

wysmienity
Klopsy z łososia 161

dodatkowo w bułce tartej. Jeśli masa byłaby za rzadka dodać trochę bułki tartej, ale nie za dużo bo będą sucha. Jak lubicie można dodać 1/2 łyżeczki przyprawy do ryb. W nagrzanym piekarniku do 190 C piec klopsiki, położyć je na raszkach, żeby z obydwu stron ładnie się przypiekły. Można też położyć na blaszce, ale w połowie czasy odwrócić. Piec

Kuchnia Pokoleń
Pstrąg zawijany w boczek 206

rybę. To samo robimy z drugą. Z drugiej połówki limonki ścieramy skórkę i posypujemy nią pstrągi. Tak przygotowane ryby układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  Wstawiamy ryby do rozgrzanego piekarnika do 180 C i pieczemy 20-25 min zależy od wielkości pstrąga. Smacznego

Niezły Młynek
Pstrąg tęczowy zapiekany w migdałach 274

układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (stroną ze skórą do dołu). Następnie wszystkie posypujemy płatkami migdałowymi, różowym pieprzem ziarnistym, kładziemy wiórki masła oraz oprószamy resztą przyprawy do ryb. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 10 – 15 minut, aż migdały się zrumienią. Pstrąga podajemy przybranego plasterkami cytryny. Pstrąg tęczowy zapiekany w migdałach to potrawa, której przygotowanie zajmuje

mojewypiekiinietylko
Łosoś z pieca z pomidorkami 178

porcje: 300 gram łososia 2 plastry cytryny słodka papryka sól morska pomidorki koktajlowe Piekarnik 200 stopni. Rybę umyj i osusz papierem. Oprósz solą i papryką, połóż 2 plastry cytryny.  Do ryby dodaj umyte pomidorki i piecz ok 30 minut

AZgotuj!
Aromatyczny dorsz. 139

pokruszonym masłem(będzie bardziej fit, gdy pokropicie oliwą z oliwek), rybę zawijamy folią i tak przygotowaną wstawiamy do lodówki przynajmniej na 2 godz.- ja zostawiam na noc, rybę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 min. z termoobiegiem i gotowe, podać ze surówką z kiszonej kapusty

Kuchnia Beaty
Dorsz zapiekany z orzechami i słonecznikiem 223

czasie przygotowałam sobie naczynie, na spód którego dałam troszkę oliwy, położyłam na nią dorsza. Orzechy pokroiłam na mniejsze kawałki. Przełożyłam na rybę, na orzechy dałam słonecznik. Rybę wstawiłam do piekarnika. Piekła się razem z frytkami (na osobnej blaszce) w 180 stopniach około 30 minut. Ja w tym czasie przygotowałam sałatkę. Roszponkę, pomidory umyłam. Pomidory przekroiłam na pół, wrzuciłam razem

kruche babeczki
Łosoś w migdałach z miodem i rozmarynem 151

Moja ulubiona ryba z dodatkiem solonych migdałów, cytryny, miodu i rozmarynu to wykwintna propozycja na Święta, która zachwyci niejednego niejadka. Rybę pieczemy w piekarniku dzięki czemu jest soczysta i smaczna. Proste i łatwe danie, które mam nadzieję zachwyci również Wasze podniebienia.   Składniki (na 2 porcje): 300 gram łososia bez skóry i ości garść solonych migdałów 1/4 cytryny 2 łyżki

Mango Papaja
Łosoś, soczewica i sos śmietanowo-musztardowy. 191

przez 35 minut. W połowie gotowania dokładamy do garnka fasolkę. Filety z łososia doprawiamy solą i pieprzem oraz świeżym tymiankiem. Każdy filet zawijamy w folię aluminiową, robiąc paczuszkę. Rybę umieszczamy w piekarniku i pieczemy przez 15 minut w temperaturze 160°C W między czasie robimy sos. Posiekana szalotkę podsmażamy na maśle. Gdy ładnie się zeszkli dolewamy na patelnię śmietanę

Przysmaki Karolki
Łosoś pieczony 159

cytryny, a następnie wyciśnięty z niej sok. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, po czym dodajemy po 2 łyżki posiekanego koperku i natki pietruszki. Następnie masłem ziołowym zalewamy rybę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 min – lub krócej

psgotujemy
Karp w piwie 146

pieprzem , a następnie obtoczyłem w mące z papryką. Naczynie żaroodporne natarłem częścią masła. Wyłożyłem karpia i podlałem piwem. Pozostałe masło pokroiłem na kawałki i dodałem do naczynia z rybą. Wstawiłem do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C. Piekłem ok. 20 minut na złoty kolor

R'n'G Kitchen
Duszony pstrąg z pieczarkami na winie + film 157

przekładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem a na wierzch nakładamy podsmażone pieczarki  z cebulką i natką pietruszki . Całość polewamy hiszpańskim winem Celebro i posypujemy startym żółtym serem. Ryby wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy 15 minut

Smakowite Dania
Pstąg pieczony podany na sałatce z roszpunki i gruszki. 227

Rybę pozbawiamy ości, krojąc wzdłuż, z jednego boku nacinamy 3 razy w odstępach kilku centymetrowych. Solimy i pieprzymy. Kieszonki powstałe po nacięciach wypełniamy masłem połączonym ze zgniecionym czosnkiem. Rybę pieczemy w piekarniku około 15 minut w temperaturze 180 stopni funkcja termoobieg + grill, lub 20 minut w 200 stopniach góra-dół. Opłukaną roszponkę układamy na talerzu, dodajemy gruszkę, posypujemy serem

BaRepas