Pstrąg w cytrusach i salsa z ogórka

Pstrąg w cytrusach i salsa z ogórka

Pstrąg w cytrusach i salsa z ogórka

Przepis na : kolacja

Cieszę się, że w sklepach mamy wreszcie duży wybór ryb. Od śledzia do lucjana. Mimo tego, że jesteśmy krajem nadbałtyckim, mimo wielu nadal czystych rzek, rozległych jezior i stawów hodowlanych, ciągle jemy za mało ryb. Pstrąga znajdziecie w prawie każdym sklepie, spróbujcie tego. Pstrągi myjemy w chłodnej wodzie, osuszamy dokładnie papierowym ręcznikiem wewnątrz i na zewnątrz. Skórkę nacinamy ostrym nożem- przyprawy lepiej przenikną do mięsa. Skrapiamy mocno rybę w środku i z wierzchu sokiem z pomarańczy, posypuj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta grejpfrutowa

Owoce cytrusowe dzięki skutecznemu wypełnianiu naszego żołądka i sprawiając, że chcemy mniej jeść powodują, że dzięki diecie opierającej się na grejpfrutach możemy schudnąć aż 4 kg w 2 tygodnie!

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, pomarańcze, pstrag, jak zrobic pstrąga, sok, ogórki, seler naciowy, koper, seler, mielone, mięso, salsa, cytryna, śledź, owoce morza, kolacja, obiad, pieczeń z mielonego, mięsa pieczone, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, mięso na obiad

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.