Jaki jest Wasz sposób na łososia? U mnie tradycyjnie ekspresowy! I niezmiennie aromatyczny - zapraszam:) Składniki: 1 por 4-5 porcji łososia 1 - 2 łyżki oliwy z oliwek koperek 1/3 cytryny sól, pieprz Pora umyć, osuszyć, pokroić w krążki, wyłożyć na skropioną oliwą blaszkę/naczynie żaroodporne. Łososia podzielić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, skropić cytryną, ułożyć na porze. Dodać gałązki kopru, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 10-15 minut. Mniam:) ... czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...