rukola - 6622 przepisów (strona:155/442)

KANAPECZKI A’LA TACOS Z INDYKIEM 82

MANGO I CHIPSAMI Z PARMEZANU     KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ     SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ     FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI     CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ     SAŁATKA Z RUKOLI I SZPARAGÓW NA CARPACCIO Z BURAKA     SAŁATKA Z BOBU Z SEREM HALLOUMI

globuskulinarny
GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU 82

przygotowaniu, ale za pierwszym razem nie zepsułam ani jednego, także z pewnością Tobie uda się również. Koniecznie musisz tego spróbować! INNE PRZEPISY Z JAJEM:   ŻÓŁTKO PANIEROWANE NA KARMELIZOWANEJ RUKOLI     KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ     SAŁATKA Z ZIEMNIAKÓW I RZODKIEWKI     PASTA JAJECZNA Z OGÓRKIEM     JAJECZNE CHMURKI Z CEBULĄ I SZYNKĄ     MINI(...)FRITTATA Z KURKAMI NA RUKOLI   GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU SĄ: – Wyśmienite – Idealne na wytrawne śniadanie – Pyszne w połączeniu z warzywami – Genialne również na obiad i kolację – Odpowiednie na deser ILOŚĆ PORCJI: 6 NALEŚNIKÓW CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT SKŁADNIKI: – Jajka – 7 sztuk – Cukinia – 1 średnia sztuka – Marchewka – 1 średnia sztuka – Roszponka – garść – Ser tarty Grana Padano – Nasiona chia – Mleko

globuskulinarny
SAŁATKA CAPRESE Z FIGĄ I BAZYLIĄ 81

MANGO I CHIPSAMI Z PARMEZANU     KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ     SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ     FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI     CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ     SAŁATKA Z RUKOLI I SZPARAGÓW NA CARPACCIO Z BURAKA     SAŁATKA Z BOBU Z SEREM HALLOUMI

globuskulinarny
Sałatka z rukolą i mozzarellą 115

Składniki : mini mozzarella - w kulkach garść rukoli duży pomidor bez skórki 6-7 dużych rzodkiewek oliwa Przygotowanie: Ser osączyć, umytą rzodkiewkę pokroić w dużą kostkę Rukolę umyć, osuszyć, ewentualnie porwać na mniejsze liście Ser pokroić na połówki, pomidora obrać ze skórki Składniki połączyć, polać oliwą ,ewentualnie posypać lekko solą i pieprzem

Proste Potrawy
SAŁATKA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 85

MANGO I CHIPSAMI Z PARMEZANU     KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ     SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ     FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI     CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ     SAŁATKA Z RUKOLI I SZPARAGÓW NA CARPACCIO Z BURAKA     SAŁATKA Z BOBU Z SEREM HALLOUMI

globuskulinarny
SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ 78

się delektować. Sałatka jest bardzo sycąca, ja osobiście nie dałam rady wciągnąć całego talerza w przeciwieństwie do młodego. INNE PYSZNE SAŁATKI TU NA BLOGU:   FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI     CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ     SAŁATKA Z RUKOLI I SZPARAGÓW NA CARPACCIO Z BURAKA     STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI

globuskulinarny
KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ 78

jest dość sycąca, ja osobiście nie dałam rady pochłonąć wszystkich kostek. INNE PYSZNE SAŁATKI TU NA BLOGU:   SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ     FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI     CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ     SAŁATKA Z RUKOLI I SZPARAGÓW NA CARPACCIO Z BURAKA     STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI

globuskulinarny
Tartaletki z serem żółtym, boczkiem i suszonymi pomidorami 96

wędzonego boczku 6)       200 g sera żółtego 7)       pieprz czarny Dekoracja: 1)       garść listków rukoli 2)       szczypiorek Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy do niej sól i pokrojone na kawałki zimne masło i siekamy wszystko nożem. Następnie dodajemy(...)farszem. Tak przygotowane tartaletki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy około 12-15 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy je posiekanym szczypiorkiem i kilkoma listkami rukoli. Smacznego

Na kulinarnym poligonie
Sałatka "Smaki lata" 76

bulgur i soczewicy zielonej 2)       kilka kromek pieczywa chrupkiego 3)       garść roszponki 4)       garść rukoli 5)       kilka listków szczawiu sałatkowego 6)       2 brzoskwinie 7)       100 g szynki parmeńskiej(...)Wszystkie składniki sosu mieszamy aż się połączą. 6.     Na półmisku układamy 3/4 przygotowanej mieszanki kaszy i soczewicy, na niej układamy roszponkę, rukolę, grillowane brzoskwinie, szynkę parmeńską, smażone pomidorki koktajlowe i serowe kulki. Na wierzchu układamy liście szczawiu sałatkowego oraz borówki. Na koniec sałatkę posypujemy pozostałą mieszanką kaszy i soczewicy oraz pokruszonym pieczywem chrupkim. Przed podaniem polewamy przygotowanym sosem

Na kulinarnym poligonie
Makaron z dynią, szynką parmeńską i suszonymi pomidorami 75

szynki parmeńskiej 3)       400 g dyni 4)       250 ml śmietany 30% 5)       garść rukoli 6)       100 g sera żółtego 7)       10 suszonych pomidorów 8)       sól, pieprz(...)Dynię ścieramy na tarce i podsmażamy wraz z szynką. Następnie dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory i jeszcze chwilę smażymy. Na koniec dodajemy śmietanę oraz ugotowany makaron i rukolę, doprawiamy solą i pieprzem i delikatnie mieszamy. Na koniec posypujemy startym serem żółtym.                Smacznego

Na kulinarnym poligonie
Sałatka z pieczonymi ziemniakami, marchewką i brzoskwinią 89

brzoskwinie 5)       150 g sera feta 6)       garść listków szczawiu sałatkowego lub rukoli 7)       200 ml jogurtu greckiego 8)       kilka listków mięty 9)       sól, pieprz czarny 10)    przyprawa do ziemniaków(...)solą, pieprzem i sokiem z cytryny. 5.   Na talerzu układamy paseczki marchewki i cukinii, następnie upieczone ziemniaczki, fetę oraz plasterki brzoskwini. Na wierzch posypujemy listkami szczawiu sałatkowego lub rukoli. Tak przygotowana sałatkę podajemy z sosem jogurtowym. Smacznego

Na kulinarnym poligonie
Pizzerinki z rzodkiewkowym pesto, szynką parmeńską i oliwkami 68

kilka łyżek startego sera żółtego 4)       ok. 80 g szynki parmeńskiej pokrojonej w cienkie plasterki 5)       dwie garście rukoli 6)       oliwa lub keczup do podania Sposób przygotowania: 1.    W pierwszej kolejności przygotowujemy rozczyn: drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru oraz(...)serem żółtym. 5.   Tak przygotowane pizzerinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 250 stopni i pieczemy około 10-15 minut. 6.      Gotowe pizzerinki posypujemy listkami rukoli i podjemy z oliwą lub keczupem. Smacznego! *do przygotowania pesto możemy użyć oliwy smakowej np. oregano *jeżeli nie macie parmezanu możecie dodać również zwykły ser żółty np. gouda lub morski

Na kulinarnym poligonie
Makaron z boczkiem, kaparami i oliwkami 92

łyżek oliwek 8)       kilka łyżeczek kaparów 9)       pieprz czarny świeżo mielony 10)    chili 11)    garść rukoli 12)    150 g sera żółtego Sposób przygotowania 1.     Makaron gotujemy al dente. 2.   Boczek i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Następnie dodajemy sok pomidorowy(...)zredukuje trochę swoją objętość, dodajemy makaron oraz starty ser żółty i delikatnie wszystko mieszamy. 4.   Makaron wykładamy na talerze i każdą porcję posypujemy świeżymi listkami rukoli. *u nas makaron gotowany bez soli, bo boczek, kapary i oliwki są wystarczająco słone *szkl. - 250 ml Smacznego

Na kulinarnym poligonie
Podpłomyki z wędzonym łososiem 91

szczypiorek 5)       sól, pieprz czarny świeżo mielony 6)       zioła prowansalskie 7)       garść rukoli      Sos: 1)       200 g jogurtu naturalnego 2)       2 łyżki majonezu 3)       sól, świeżo mielony(...)piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy około 30 minut. 5.      Po wyjęciu z piekarnika podpłomyki posypujemy świeżo mielony pieprz czarny, posiekanym szczypiorkiem i listkami rukoli. 6.   Przygotowujemy sos: jogurt naturalny mieszamy z majonezem i doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem, sokiem z cytryny i opcjonalnie możemy dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek

Na kulinarnym poligonie
Kokilki z łososiem wędzonym, cukinią i jajkiem 83

parmezanu 4)       3 plastry wędzonego łososia MOWI pure 5)       5 pomidorków koktajlowych 6)       garść rukoli 7)       zioła prowansalskie 8)       suszona bazylia 9)       sól, świeżo mielony pieprz czarny(...)następnie przewracamy na drugą stronę i oprószamy ziołami prowansalskimi i suszoną bazylią. 3.   Kokilki skrapiamy oliwą, układamy w nich plasterki cukinii, oprószamy tartym parmezanem, na nich układamy listki rukoli, plastry wędzonego łososia, a na koniec do każdej kokilki wbijamy jajko, posypujemy je solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. 4.   Tak przygotowane kokilki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury

Na kulinarnym poligonie

Proponowane wyszukiwania