MANGO I CHIPSAMI Z PARMEZANU KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ SAŁATKA Z RUKOLI I SZPARAGÓW NA CARPACCIO Z BURAKA SAŁATKA Z BOBU Z SEREM HALLOUMI
globuskulinarnyprzygotowaniu, ale za pierwszym razem nie zepsułam ani jednego, także z pewnością Tobie uda się również. Koniecznie musisz tego spróbować! INNE PRZEPISY Z JAJEM: ŻÓŁTKO PANIEROWANE NA KARMELIZOWANEJ RUKOLI KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ SAŁATKA Z ZIEMNIAKÓW I RZODKIEWKI PASTA JAJECZNA Z OGÓRKIEM JAJECZNE CHMURKI Z CEBULĄ I SZYNKĄ MINI(...)FRITTATA Z KURKAMI NA RUKOLI GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU SĄ: – Wyśmienite – Idealne na wytrawne śniadanie – Pyszne w połączeniu z warzywami – Genialne również na obiad i kolację – Odpowiednie na deser ILOŚĆ PORCJI: 6 NALEŚNIKÓW CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT SKŁADNIKI: – Jajka – 7 sztuk – Cukinia – 1 średnia sztuka – Marchewka – 1 średnia sztuka – Roszponka – garść – Ser tarty Grana Padano – Nasiona chia – Mleko
globuskulinarnyMANGO I CHIPSAMI Z PARMEZANU KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ SAŁATKA Z RUKOLI I SZPARAGÓW NA CARPACCIO Z BURAKA SAŁATKA Z BOBU Z SEREM HALLOUMI
globuskulinarnySkładniki : mini mozzarella - w kulkach garść rukoli duży pomidor bez skórki 6-7 dużych rzodkiewek oliwa Przygotowanie: Ser osączyć, umytą rzodkiewkę pokroić w dużą kostkę Rukolę umyć, osuszyć, ewentualnie porwać na mniejsze liście Ser pokroić na połówki, pomidora obrać ze skórki Składniki połączyć, polać oliwą ,ewentualnie posypać lekko solą i pieprzem
Proste PotrawyMANGO I CHIPSAMI Z PARMEZANU KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ SAŁATKA Z RUKOLI I SZPARAGÓW NA CARPACCIO Z BURAKA SAŁATKA Z BOBU Z SEREM HALLOUMI
globuskulinarnysię delektować. Sałatka jest bardzo sycąca, ja osobiście nie dałam rady wciągnąć całego talerza w przeciwieństwie do młodego. INNE PYSZNE SAŁATKI TU NA BLOGU: FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ SAŁATKA Z RUKOLI I SZPARAGÓW NA CARPACCIO Z BURAKA STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI
globuskulinarnyjest dość sycąca, ja osobiście nie dałam rady pochłonąć wszystkich kostek. INNE PYSZNE SAŁATKI TU NA BLOGU: SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ SAŁATKA Z RUKOLI I SZPARAGÓW NA CARPACCIO Z BURAKA STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI
globuskulinarnywędzonego boczku 6) 200 g sera żółtego 7) pieprz czarny Dekoracja: 1) garść listków rukoli 2) szczypiorek Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy do niej sól i pokrojone na kawałki zimne masło i siekamy wszystko nożem. Następnie dodajemy(...)farszem. Tak przygotowane tartaletki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy około 12-15 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy je posiekanym szczypiorkiem i kilkoma listkami rukoli. Smacznego
Na kulinarnym poligoniebulgur i soczewicy zielonej 2) kilka kromek pieczywa chrupkiego 3) garść roszponki 4) garść rukoli 5) kilka listków szczawiu sałatkowego 6) 2 brzoskwinie 7) 100 g szynki parmeńskiej(...)Wszystkie składniki sosu mieszamy aż się połączą. 6. Na półmisku układamy 3/4 przygotowanej mieszanki kaszy i soczewicy, na niej układamy roszponkę, rukolę, grillowane brzoskwinie, szynkę parmeńską, smażone pomidorki koktajlowe i serowe kulki. Na wierzchu układamy liście szczawiu sałatkowego oraz borówki. Na koniec sałatkę posypujemy pozostałą mieszanką kaszy i soczewicy oraz pokruszonym pieczywem chrupkim. Przed podaniem polewamy przygotowanym sosem
Na kulinarnym poligonieszynki parmeńskiej 3) 400 g dyni 4) 250 ml śmietany 30% 5) garść rukoli 6) 100 g sera żółtego 7) 10 suszonych pomidorów 8) sól, pieprz(...)Dynię ścieramy na tarce i podsmażamy wraz z szynką. Następnie dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory i jeszcze chwilę smażymy. Na koniec dodajemy śmietanę oraz ugotowany makaron i rukolę, doprawiamy solą i pieprzem i delikatnie mieszamy. Na koniec posypujemy startym serem żółtym. Smacznego
Na kulinarnym poligoniebrzoskwinie 5) 150 g sera feta 6) garść listków szczawiu sałatkowego lub rukoli 7) 200 ml jogurtu greckiego 8) kilka listków mięty 9) sól, pieprz czarny 10) przyprawa do ziemniaków(...)solą, pieprzem i sokiem z cytryny. 5. Na talerzu układamy paseczki marchewki i cukinii, następnie upieczone ziemniaczki, fetę oraz plasterki brzoskwini. Na wierzch posypujemy listkami szczawiu sałatkowego lub rukoli. Tak przygotowana sałatkę podajemy z sosem jogurtowym. Smacznego
Na kulinarnym poligoniekilka łyżek startego sera żółtego 4) ok. 80 g szynki parmeńskiej pokrojonej w cienkie plasterki 5) dwie garście rukoli 6) oliwa lub keczup do podania Sposób przygotowania: 1. W pierwszej kolejności przygotowujemy rozczyn: drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru oraz(...)serem żółtym. 5. Tak przygotowane pizzerinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 250 stopni i pieczemy około 10-15 minut. 6. Gotowe pizzerinki posypujemy listkami rukoli i podjemy z oliwą lub keczupem. Smacznego! *do przygotowania pesto możemy użyć oliwy smakowej np. oregano *jeżeli nie macie parmezanu możecie dodać również zwykły ser żółty np. gouda lub morski
Na kulinarnym poligoniełyżek oliwek 8) kilka łyżeczek kaparów 9) pieprz czarny świeżo mielony 10) chili 11) garść rukoli 12) 150 g sera żółtego Sposób przygotowania 1. Makaron gotujemy al dente. 2. Boczek i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Następnie dodajemy sok pomidorowy(...)zredukuje trochę swoją objętość, dodajemy makaron oraz starty ser żółty i delikatnie wszystko mieszamy. 4. Makaron wykładamy na talerze i każdą porcję posypujemy świeżymi listkami rukoli. *u nas makaron gotowany bez soli, bo boczek, kapary i oliwki są wystarczająco słone *szkl. - 250 ml Smacznego
Na kulinarnym poligonieszczypiorek 5) sól, pieprz czarny świeżo mielony 6) zioła prowansalskie 7) garść rukoli Sos: 1) 200 g jogurtu naturalnego 2) 2 łyżki majonezu 3) sól, świeżo mielony(...)piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy około 30 minut. 5. Po wyjęciu z piekarnika podpłomyki posypujemy świeżo mielony pieprz czarny, posiekanym szczypiorkiem i listkami rukoli. 6. Przygotowujemy sos: jogurt naturalny mieszamy z majonezem i doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem, sokiem z cytryny i opcjonalnie możemy dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek
Na kulinarnym poligonieparmezanu 4) 3 plastry wędzonego łososia MOWI pure 5) 5 pomidorków koktajlowych 6) garść rukoli 7) zioła prowansalskie 8) suszona bazylia 9) sól, świeżo mielony pieprz czarny(...)następnie przewracamy na drugą stronę i oprószamy ziołami prowansalskimi i suszoną bazylią. 3. Kokilki skrapiamy oliwą, układamy w nich plasterki cukinii, oprószamy tartym parmezanem, na nich układamy listki rukoli, plastry wędzonego łososia, a na koniec do każdej kokilki wbijamy jajko, posypujemy je solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. 4. Tak przygotowane kokilki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury
Na kulinarnym poligonie