Składniki: ? 1 kg szynki cielęcej ? 3 łyżki oleju ? sól, biały pieprz do smaku ? pomidorki koktajlowe ? rukola ? dowolne kiełki Włoszczyzna: ? 2 marchewki ? 1 pietruszka ? 1 mały seler ? 1 por ? 1 cebula ? kilka igieł rozmarynu Sos tuńczykowy ? puszka tuńczyka w oleju ? 5 łyżek majonezu ? 100 ml wina białego ? 1 łyżka kaparów Wykonanie: ? Włoszczyznę pokroić w drobną kostkę. Szynkę posypać solą i białym pieprzem. ? Szynkę, włoszczyznę i 3 łyżki oleju zalać wodą, przyprawić i gotować 1,5 godziny. ? Wystudzić...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...