Warzywny, kolorowy mix, jarska galaretka, akurat na wiosenny stół! Pamiętajmy! WARZYWA O KAŻDEJ PORZE ROKU I DNIA, a w tej wersji szczególnie wyglądają zachęcająco... Składniki: 1 kalafior 1 róża brokułów 3 marchewki 3 łyżki żelatyny 3/4 l bulionu sól, świeżo zmielony pieprz do smaku natka pietruszki Wykonanie: Marchewkę myjemy oraz gotujemy. Kalafior i brokuł gotujemy osobno w osolonym wrzątku
kgwjanczewofiliżankę swoimi dłońmi... Ja popijam w tej chwili tę kompozycję z górnej puszki, która zawiera taki skład - zielona herbata cejlońska OPA z delikatną mieszanką owoców ananasa, papai, płatkami róży i nagietka oraz nutą cytryny. Połączenie stanowi intensywny i wyrafinowany aromat. Idealna pozycja dla miłośników herbaty. Dolna natomiast ma w sobie wysokiej jakości zieloną herbatę cejlońską HYSON o aromatyzowanym wyjątkowym
Z Kuchni Do KuchniPóźniej układałam wszystko warstwami na torcie. Najpierw głowa, później oczy, sukienka itp. Nóżki, rączki buciki ulepiłam jak z plasteliny. Na koniec rozwałkowałam cieniutkie wałeczki w ciemniejszym niż głowa odcieniu różu i ułożyłam je jako obwódkę głowy Peppy. Nabrała dzięki temu wyrazistości. Można dodatkowo ulepić kilka kwiatków, obwiązać wszystko kokardą
Kulinarne Inspiracjeżarówki bez lampy błyskowej tak właśnie wychodzi:( I do tego w pośpiechu robione:( W rzeczywistości tort był oblany polewą czekoladową, obsypany dookoła czarno-złotymi perełkami, a wierzch zdobiła złota róża. Bardzo żałuję, że nie widać rzeczywistego efektu
In my kitchenPtysie... jedno z moich najpyszniejszych ciastek:) Uwielbiam. Ostatnio trochę się bawiłam w kuchni i "cudowałam" i wyszły ptysie z mascarpone o lekkim powiewie róży i pachnące cytrynką. U mnie smakowały:) Składniki na 20 sztuk: 200 g mąki pszennej; 5 łyżek masła; 4 jajka; szczypta soli; Wykonanie: W naczyniu zagotować 1 szklankę wody (250 ml) z masłem i szczyptą soli
In my kitchenRomantyczne, różowe, o cudownie lekkim zapachu róży i delikatnym smaku białej czekolady... Pyszne! Składniki: 100 g białej czekolady; 60 g miękkiego masła; 1-2 łyżki wody różanej; 1 żółtko; kilka kropel barwnika różowego (lub czerwonego); Ponadto: 30 g wiórków kokosowych różowych (lub białych); kilka kropel barwnika różowego lub czerwonego (tylko w przypadku użycia wiórków kokosowych białych); Czekoladę
In my kitchenłyżeczka kwiatu muszkatołowca 1 łyżeczka mielonej prażonej cebuli 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1/2 łyżeczki mielonych suszonych płatków róży 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki curry 1/4 łyżeczki mielonego anyżu Źródło
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataczęsto i delikatnie- ta właśnie mnie urzekła. Chwyciłam ją- jako pierwszą! Jej żółty, delikatny kolor i ciekawy smak...faktycznie dał mi energię ,ale jednocześnie przygotował do świątecznych wyzwań! Płatki róży i ananas- wspaniale połączenie dwóch odległych od siebie regionów, zamknięte w aromatycznej kompozycji ... „ Powodzenia” przy wypiekach, przy dopinaniu na ostatni guzik! Genialna sprawa, opakowania zawsze opisane w jakiej temperaturze możemy
Z Kuchni Do Kuchninią kilka lat temu dostałam od Kolegi. Robię ją niemal w hurtowych ilościach - przechowuje się świetnie. A jak smakuje! Zamiast niej można użyć każdej innej twardej marmolady, np. z róży. Składniki: torebka drożdży suszonych (7g) 0,5 kg mąki (często daję połowę zwykłej białej i połowę razowej) ok. 200 ml ciepłego mleka (czasem trzeba więcej) 2 płaskie łyżki cukru szczypta
Weekendy w domu i ogrodzieciasteczka i pozostaw do zastygnięcia polewy. Gdyby lukier był zbyt gęsty możemy dodać trochę więcej alkoholu lub soku z buraczków. Do lukru możemy dodać łyżkę konfitury z płatków róży, będziemy mieć wtedy lukier o smaku różanym. Życzę udanych wypieków
Przepisy i porady kulinarnemasy marcepanowej: 1 opakowanie migdałów tj. 200 g wrzątek cukier puder - 200 g niecały kieliszek likieru amaretto lub różanego (ja użyłam likier o smaku płatków róży) kilka kropel olejku migdałowego 1. Migdały wsypać do miski, zalać wrzącą wodą i pozostawić na co najmniej 10 minut. 2. Po tym czasie odcedzić migdały i pozbawić skórek (naprawdę po sparzeniu bardzo łatwo schodzą
Ugotowaćprzysmakach, jak ozdobić pisanki. My oczywiście również przeglądamy książki, gazety i zdjęcia, poszukując inspiracji. Pewnie pamiętacie jaki jest najcenniejszy przetwór w naszej spiżarni? Oczywiście jest to konfitura z płatków róży, pyszna, aromatyczna, bardzo słodka. Wielkanoc to idealny czas, aby po nią sięgnąć. Dzisiaj prezentuję Wam przepis na słodki, różowy mazurek różany. Kruche ciasto, aromatyczny krem i chrupiące migdały. Czego chcieć
Pora coś zjeśćkruche ciasto 1,5 szklanki mąki szczypta soli 125 g masła żółtko 1 łyżka śmietany nadzienie 1 mała róża brokułów 1 pomidor 2 jajka 1/2 startego żółtego sera 1 kubek twarożku homogenizowanego 125 g sól pieprz przepis Mąkę siekamy z masłem, szczyptą soli, żółtkiem i śmietaną następnie zagniatamy kruche ciasto
Smakowite Daniapapierowym, aby pozbyć się jak najwięcej tłuszczu. Dodajemy porcje świeżego smalcu i po chwili wkładamy kolejne pączki. Ostudzone pączki smarujemy lukrem lub posypujemy cukrem pudrem. The post Pączki z różą appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicja