róże - 2021 przepisów (strona:102/135)

Nalewka żurawinowa 189

Blueberry Corner by "jagodzianka" W tym roku zaszalałam z robieniem nalewek. Mam już nalewkę kawową, śliwkową, malinową, 2 jeżynowe, z kukułek i róży. W … Przeczytaj cały artykuł Post Nalewka żurawinowa pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Pavlova z czereśniami, wodą różaną i pistacjami! 175

białek znajduje się w zamrażalniku!  W sam raz na zrobienie Pavlovej czy innych bezowych tortów! Dzisiaj zapraszam Was na Pavlovą z bitą śmietaną i czereśniami skąpanymi w aromacie róży.  Całość wieńczą rozsypane po wierzchu pistacje.  Pyszności! Składniki: 6 białek z jajek o rozmiarze L, 310 g cukru, szczypta soli, 1 i 1/2 łyżeczki białego octu winnego

Plate of Joy
Test herbaty Sir William's 86

Napar charakteryzuje się naturalnym, ziołowym smakiem przełamanym orzeźwiającym, miętowym aromatem.Jest to doskonały wybór dla wszystkich osób kochających herbaty ziołowe. Herbaty owocowe: RASPBERRY Niezwykła kompozycja na bazie soczystych malin, dzikiej róży, jabłek i hibiskusa, kusząca pełnym słodyczy smakiem oraz owocowym aromatem.Doskonale sprawdza się w okresie obniżonej odporności. FOREST FRUITS Ta niezwykle aromatyczna kompozycja owoców leśnych i hibiskusa to prawdziwy zastrzyk zdrowia

Wielki apetyt
Test produktów Premium Rosa 66

Jako pierwsza poszła w ruch konfitura z płatków róży. Jesli jako dzieci wasza babcia robiła tego typu konfiturki, powina uczyć się wlasnie od tej firmy. Cudowny aromat,zapach  i smak nie pozwola nam przejść nam obok niej obojętnie. Z bułeczką maślaną smakuje wprost wybornie.   To samo mogę powiedzieć o syropie truskawkowym i malinowym-każdy kto próbował mówi

Wielki apetyt
Bułeczki z herbacianymi jabłkami z gotowego ciasta półfrancuskiego 188

fantem” we Włoszech! Ciasto półfrancuskie- gotowe! Mrożone! Dostałam moc wyśmienitych jabłek...jest pomysł! Składniki -2 lub 3 porcje ciasta półfrancuskiego gotowego -jabłka- Szara Reneta -zielona herbata OP z płatkami róży, papają, ananasem oraz nutą truskawki z kremem od  BASILUR -cynamon, -miód ok 2 łyżki Piekarnik rozgrzej do 220 stopni. Jabłka pokrój w kosteczkę, włóż do żaroodpornego naczynia. Posyp cynamonem

Z Kuchni Do Kuchni
Słownik kulinarny: Pomidory daktylowe 154

Pomidor daktylowy to odmiana pomidorów o lekko słodkim smaku. Do pomidorów daktylowych zaliczamy pomidory: owoc róży, pomidory truskawkowe na gałązce, pomidor paprykowy, śliwkowy Taka odmiana pomidorów najlepiej nadaje się do: spaghetti, kanapek, zakąsek, koreczków, sałatek, risotto, pizzy. Źródło: MAKRO Cash & Carry

WojnaNaSmaki.pl
Różyczki 228

listki  Ciasto rozkładamy, dzielimy na 12 takiej samej grubości wstążki Na każdą wstążkę układamy po kilka listków jabłek posypujemy cynamonem i zwijamy tak aby wyszedł nam kształt przypominający różę  Wkładamy do brytwanek na babeczki i pieczemy ok 15 - 20 min, w piekarniku rozgrzanym do 180C  Smacznego

Klaudynkowa kuchnia
Kieleckie Scyzoryki i strawa dla duszy:) 204

kurtyny. Dlatego też  gorąco z achęcam do oddania głosu w plebiscycie „Kieleckie Scyzoryki” na grupę teatralną EFFATHA.   Grupa zrealizowała trzy duże spektakle "Stygmatycy", "Oskar i pani Róża" i  "Nikogo nie ma w domu". Jej członkami są amatorzy - uczniowie kieleckiego "katolika". To młodzi, szalenie utalentowani ludzie - naprawdę warto ich docenić!:)) Poniżej link, gdzie można obejrzeć fragment przedstawienia

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Halibut niebieski- dzwonko- pieczony z herbatą 187

herbatą cejlońską YH z dodatkiem słonecznika i mango.  Puszka dolna natomiast, to mieszanka czarnej herbaty cejlońskiej OP1 z zieloną herbatą cejlońską YH z dodatkiem papai, nagietka, płatków czerwonej róży oraz nutą żurawiny. Do zrobienia naszej rybki poza herbatką i rzecz jasna halibutem niebieskim- dzwonko, będziemy potrzebowali -4 łyżki mleka 3.2% -4 łyżki wytrawnego białego wina -natka zielonej pietruszki -glassa

Z Kuchni Do Kuchni
Wina na Wigilię 131

okolicach średniowiecznego miasteczka Andlau w północnej Alzacji, istnieje od 1888 roku i zajmuje powierzchnię 8 hektarów. Aromat tego wina jest bardzo intensywny. Wyczuwamy tu aromaty egzotycznych owoców, dzikiej róży, jaśminu, dojrzałych ananasów, melona oraz liczi. W ustach jest miękkie i łagodne z delikatną ( korzenno –pieprzną) goryczką na finiszu. ( wino do nabycia w sklepie Winkolekcja, cena 79 zł. ) Należy pamiętać

królestwo garów
torty 245

jagodami i kremem tort kokosowy z herbatą matcha i białą czekoladą tort czekoladowy z rozmarynem tort makowy z kremem karmelowym tort makowy z kremem śliwkowym  tort - mak, migdały, róża   tort migdałowy z kremem kawowym tort szwarcwaldzki  tort bezowo truskawkowy pavlova

królestwo garów
Barolo i Przyjaciele 143

Asti czy d’Alba czytelnik musi zdecydować sam. Kolejna ciekawostka degustacji to Piedmontop Tenuta Montemagno Ruche di Castagnole Monferatto DOCG 2013. Szczep Ruche to intrygująco ziołowy aromat, nuty czerwonej róży – stąd określenie przez uczestników: ”czerwony Gewurztraminer”. Jeśli dodamy do tego bladoczerwoną barwę wina, to nawet w połączeniu z sushi będzie dobre. Siódme i ostatnie czerwone wino to wyczekiwane przez wielu

królestwo garów
Kuchnia Japonii w Muzeum Etnograficznym 103

wprowadzała nas Pani Hiroko Nakazawa, Ambasador Kultury Japonii. Po krótkim wykładzie poprowadziła warsztaty, podczas których uczyliśmy się robić ozdobne sushi – kazari zushi.    Uczyliśmy się robić sushi z „różą” w środku. Mieliśmy również możliwość spróbowania kilku charakterystycznych dla prefektury Nagano potraw,  miso shiru,  makaronu gryczanego soba, herbaty, Choya  oraz znanej na całym świecie wołowiny wagyu . Było

królestwo garów
Herbaciane ciastka super łatwe 181

inny piekarnik i..grubość ciasteczek. Do ciasteczek podałam oczywiście herbatkę CITRUS TEA & GREEN TEA Puszka górna: zielona herbata cejlońska OPA z delikatną mieszanką owoców ananasa, papai, płatkami róży i nagietka oraz nutą cytryny. Połączenie stanowi intensywny i wyrafinowany aromat. Idealna pozycja dla miłośników herbaty. Puszka dolna: wysokiej jakości zielona herbata cejlońska HYSON o aromatyzowanym wyjątkowym egzotycznym naparze i delikatnym

Z Kuchni Do Kuchni
Mus pomarańczowy 170

Wiosna zagościła już u nas na stałe. Kwitną magnolie i ponad stuletni migdałowiec, który z uporem trwa mimo zmian systemu i wariacjom klimatu. Park niemal lśni zielenią, bielą, różem i żółcieniami. Za parę dni, tygodni, kwiaty przekwitną, znikną, ścieląc się wcześniej pod stopami pachnącym dywanem. Lubię taką wiosnę. Może też

Gotuj z Blue Raven