wypróbowania takiego połączenia. Do tego odrobina serka koziego, aromatyczny dressing, chrupiące orzeszki piniowe oraz czarnuszka. Wszystko co lubię, w jednej miseczce :) Na 3 -4 porcje: ok. 150 g roszponki pół szklanki ugotowanego bobu (bób do sałatek gotuję dzień wcześniej i dodaję do dań zimny) 170 g kukurydzy złocistej Bonduelle szklanka truskawek 2 pomidory malinowe odrobina twardego dojrzałego […] Artykuł Sałatka
Mienta blogpokruszoną fetą. Danie sprawdzi się na bardziej uroczyste okazje, jak i spotkania z przyjaciółmi czy świąteczny obiad. Dobrze smakuje z kaszą jaglaną doprawioną winegretem oraz sałatką z roszponki i pomidorków koktajlowych. Ułatwieniem jest to, że roladek nie trzeba wcześniej obsmażać na patelni. Owinięte w szynkę parmeńską układamy w sosie pomidorowym, kruszymy fetę i zapiekamy. SKŁADNIKI /3-4 porcje
cool and mintyPolecam karmelizowanie wędlin, to proste a smak wynagrodzi oczekiwanie na taką sałatkę. 1 op tortellini 250g 1 papryka czerwona pół cebuli garść oliwek czarnych garść sałaty (rukola i roszponka) garść łuskanego słonecznika 5 plastrów szynki chłopa Hańderek 3-4 łyżeczki miodu oliwa sól pieprz 1 łyżeczka soku z cytryny Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu. Szynkę kroimy w cienkie
Gotowanie jest łatwecharakteru. Do tego szybkie wykonanie. A efekt? Smaczna i zdrowa sałatka. Polecam z dodatkiem jogurtu naturalnego, czy pieczywa. Smacznego:) Składniki: 1 żółty melon 130 g mieszanki sałat: frissee, radicchio, roszponka. 6 plastrów koziego sera pokrojone w mniejsze kwadraty duża garść żurawiny 6 daktyli pokrojonych na pół łyżka skórki z cytryny sól, pieprz - odrobina dla zrównoważenia smaków Wykonanie
Zasmakuj Kuchnisobie słodki smak truskawek i kukurydzy, kwaskowy smak octu balsamicznego a wszystko dopełnia słony i lekko ostry ser feta i orzeźwiający ogórek. Jest po prostu pysznie! :) Składniki: 2 garści roszponki 1 ogórek gruntowy 100 g sera feta 70 g kukurydzy Bonduelle około 200 g truskawek 3 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki oliwy Przygotowanie: Warzywa i truskawki dokładnie umyć i osuszyć
pyszne zdrowościpojemniczka i zjeść na przerwie w pracy. Ale pasuje także do grilla, do pizzy, do obiadu i na kolację. Co najważniejsze jest szybka i pyszna! :) Sałatka Agi www.kuchniasmakow.blogspot.com roszponka szynka konserwowa - kroimy w paski ser żółty gouda - kroimy w paski ser feta - kroimy w kostkę czarne oliwki pomidory suszone - kroimy w paski oliwa z suszonych pomidorów sól, pieprz
Kuchnia smakówSkładniki 2 placki do tortilli ½ puszki kukurydzy 1 opakowanie serka kanapkowego chrzanowego (150 g) 100 g łososia wędzonego 2 garści roszponki lub dowolna inna sałata Przygotowanie: Serek wymieszać z … Czytaj dalej Tortille z serkiem chrzanowym i wędzonym łososiem
czarrna od kuchnipapryki lub pasty z chili- Sambal kilka kropel Maggi na sałatkę Guacamole : 1 pomidor mięsisty lub 2 mniejsze mało wodniste 2 małe awokado lub 1 duże garstka rukoli lub roszponki (ewent. innej zieleninki) 4 duże rzodkiewki lub 6 mniejszych 1 czerwona cebula 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka oliwy 2-3 łyżki soku z cytrynu, limonki lub ewent. octu
Sztuka gotowania w/g SamirySkładniki do kupienia w Almie: 200 g roszponki lub dowolnej innej sałaty 1 awokado 1 pomarańcza 2 łyżki czarnych oliwek 2 pomidory sos: 2-3 łyżki oleju sok z 1/2 cytryny 2-3 … Czytaj dalej Sałata z pomarańczą
czarrna od kuchnisałat, pomidorki koktajlowe, łosoś wędzony i ser camembert, troszkę oleju lnianego, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem i gotowe :) Pyszna była :)) Składniki: opakowanie mix sałat u mnie z roszponką łosoś wędzony ser camembert kilka pomidorków koktajlowych suszone pomidory z bazylią i czosnkiem olej lniany Mix sałat umyłam, pomidorki, ser i łososia pokroiłam, wszystko razem zamieszałam, doprawiłam suszonymi pomidorami
kruche babeczkijarmużu ( bez stwardniałych części ) szczypta gałki muszkatołowej 2-3 suszone pomidory z zalewy szczypta oregano lub ziół prowansalskich sól morska lub himalajska do smaku 1 ząbek czosnku rukola lub roszponka oliwa do skropienia dania Olej kokosowy Do pesto : ***********;; 1 szkl.matki pietruszki 1 mały ząbek czosnku szczypta soli do smaku sok z 1/2 cytryny 3-4 uprażone migdały 1/4 szkl.wody
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiBardzo klasyczna sałatka na bazie mieszanki sałaty rukoli i rukwi wodnej z dodatkiem pysznego sosu winegret balsamiko i soku z pomarańczy. Po 0.5 opakowania salaty roszponki i rukoli 1 małe opakowanie pomidorków cherry 1 czerwona cebula Winegret: ************************ 4 łyżki oleju sok wyciśnięty z 0.5 pomarńczy 2 łyżki octu balsamiko 1-2 łyżki wody sól ****************************** Olej wymieszać np.w słoiku z octem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki: 100 g sałaty roszponki 100 g ser feta 2 duże pomidory 1 zielony ogórek 3 łodygi selera naciowego 1/4 cebuli sos sok z połówki małej cytryny łyżeczka miodu 2 łyżki oliwy sól, pieprz świeżo zmielony Wykonanie: Sałatę przełożyć do salaterki albo na talerzyki. Pomidor oraz ogórek pokroić w dużą kostkę. Seler naciowy pokroić w paseczki
magiczna kuchnia KasiSałata maślana jak wiele innych, np. roszponka, lollo, rukola, lodowa, rzymska czy radicchio nie tylko pięknie wyglądają w różnych sałatkach, zdobią dania, ale przede wszystkim są super zdrowe. Sałatę znają wszyscy. Włosi jedzą ją dla urody, Amerykanie dla zdrowia. Jak czytałam w poradniku abcZdrowie właściwości sałaty pozwalają wzmocnić system nerwowy, poprawiają trawienie i odkwaszają. Sałata dostarcza kwasu foliowego, witaminy
Zasmakuj Kuchniodrobiną oleju wbić jajka, posolić. Smażyć na małym gazie, aż białko się zetnie, a żółtko będzie lejące. Rozłożyć jajka na podpieczonych warzywach i boczku. Można rozrzucić na górze sałatę roszponkę. Natychmiast serwować. To było pyszne, polecam
Kuchnia Pokoleń