Błyskawiczna, lekka, kolacyjna sałatka. Aby uzyskać efekt chrupnięcia, można dodać łyżkę uprażonych na suchej patelni pestek słonecznika. SKŁADNIKI na 1 porcję: dwie garści mixu sałat z roszponką kilka listków cykorii 4 suszone śliwki bez pestek 8 dag kabanosów drobiowych kwiaty bratka opcjonalnie prażone pestki słonecznika DRESSING: łyżeczka oliwy z oliwek łyżeczka octu balsamicznego różowa sól himalajska świeżo mielony kolorowy pieprz
Kuchenne zapiski Edytymomentu, aż skórka będzie czarna. Na talerzu układamy banany obrane ze skórki, następnie na nie kładziemy kurczaka z papryczką, cebulą i czosnkiem. Na koniec dekorujemy talerz odrobiną roszponki lub sałaty oraz pomidorków koktajlowych
Programista w kuchniPortulaka Koper Włoski Kasztany Mango Rabarbar Maliny Kiwi Orzechy Rzepa Melony Koper włoski Pasternak Rzodkiewka Morele Kukurydza Pietruszka Sałata Morwa Mirabelki Pomarańcze Seler Ogórek Morele Por Smardze Papryka Orzechy Roszponka Szczaw Pomidory Pigwa Seler Szczypiorek Porzeczka Scorzonera Szalotki Szparagi Śliwka Śliwka Topinambur Szpinak Wiśnia Winogrona Ziemniak Truskawki A jak mi idzie na razie Misja Lato? Udało mi się już
Ugotowane pozamiatanepoza tym co na zdjęciu, z reszty przygotowałam sałatkę w dużej salaterce i zjedliśmy ją na kolację. Sałatka z jajkiem, pomidorem, ziemniakami i kaparami Składniki: Mix sałat z roszponką rukola młode ziemniaki ugotowane ogórek kiszony kapary w oleju pomidory jajka gotowane oliwa z oliwek extra vergin Sposób przygotowania: Ugotowane młode ziemniaki kroimy na połówki lub ćwiartki (w zależności od wielkości
Kolorowy Przepisownikhummusach czyli sałatka. Zamówiliśmy Summer Superfood Salad – bardzo zdrową i smaczną sałatkę m. in. z komosą ryżową, awokado, szpinakiem i grillowaną kukurydzą. Była naprawdę dobra, ze świeżą roszponką i szpinakiem, ogromną ilością dodatków, dzięki czemu spokojnie można było się nią najeść. Kukurydza była tak dobra, że śmiało mogłaby się znaleźć również jako dodatek do żeberek. Gastropub szczyci się samoobsługową
Taste and Cookjest! Podrasowaliśmy ją nieco dodając szparagi i kurczaka teriyaki oraz zastępując fetę mozarellą. Pyszna, zdrowa, pożywna i lekka – idealna na upały Składniki: Świeże liście szpinaku baby Rukola Roszponka Mozarella Zielone oliwki Pomidor Ogórek Rzodkiewki Kiełki rzodkiewki Awokado Quinoa – komosa ryżowa Kurczak w sosie teriyaki z sezamem, olejem sezamowym i limonką Zielone szparagi Nasiona słonecznika i dyni Ufff
Taste and Cookokresie letnim i wiosennym kiedy to dbamy o linię, znacznie bardziej niż w okresie zimowym ;-) SKŁADNIKI: - 2 garście szpinaku - 2 garście jarmużu - 1 mała garść rukoli - 1 mała garść roszponki - 1 cienka laseczka pokrojonego selera naciowego - 1/3 papryczki chili zielonej - sok z 1 cytryny - 2 szklanki wody - 2 plastry świeżego ananasa aby koktajl był słodki *do smaku dodaję zawszę kilka
SMYKWKUCHNIKilka składników, jakieś połączenie w postaci dressingu i sałatka ląduje na talerzu. Polecam jako dodatek do obiadu ale jako sałatka na śniadanie do kanapek będzie znakomita. Wzmacniająca sałatka z roszponki i jabłka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieUwielbiam rukolę, mam nadzieję, że Wy też, a jak nie, to możecie ją zastąpić np. roszponką. W tej sałatce znajdziemy oprócz rukoli, ser camembert z ziołami prowansalskimi, pomidorki koktajlowe, jajka i słonecznik. Szybko i smacznie :-). Miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: 1 opakowanie rukoli 4 jajka około 10 pomidorków koktajlowych ser camembert z ziołami prowansalskimi 2 garście słoneczniku 1. Jajka gotujemy
kruche babeczkiwypróbujcie ten przepis :) SKŁADNIKI (na 4 porcje -1 porcja 260 kcal) 1 duża podwójna pierś kurczaka (400 g) 1/2 świeżego ananasa 1 mała czerwona cebula mieszanka sałat z roszponką duża garść rukoli 2 łyżki oliwy przyprawa do gyrosa cynamon PRZYGOTOWANIE Piersi myjemy, wycinamy błonki i kroimy wzdłuż na cieńsze kotlety. Doprawiamy obficie przyprawą do gyrosa i skrapiamy połową oliwy
Moje Kuchenne Rewelacjeząbek czosnku pęczek dymki mały pęczek zielonych szparagów (250-300g) 2 garście zielonego groszku (świeżego lub mrożonego) sok z cytryny sól, pieprz rukola lub inna ulubiona zielenina (roszponka, szpinak) oliwa i masło do smażenia Jak zrobić tartę z zielonymi warzywami Piekarnik nagrzać do 200 st C. Ciasto rozłożyć na papierze do pieczenia, nożem zrobić nacięcie dookoła ciasta, około
Codzienne Gotowaniedomowym. 1 pęczek szparagów białych 1 pierś z kurczaka 1 gałązka pomidorów koktajlowych pomidorki żółte i czerwone koktajlowe 1 kulka mozzarelli natka pietruszki przyprawa do kurczaka pesto: 100 g roszponki 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzechów włoskich 3 łyżki sera żółtego tartego 1/3 szklanki oliwy z oliwek sól, pieprz 1 bułka Do pojemnika wysokiego przekładam składniki pesto i miksuję blenderem
wesoła kuchniaczterech osób lub obiad dla dwóch. Tajska sałatka z wołowiną: 300 g stek (polędwica, rostbef lub antrykot) 1 łyżeczka oleju arachidowego lub kokosowego 2 małe sałatki rzymskie (lub opakowanie roszponki) 1 ogórek szklarniowy 1 marchewka 1 mała czerwona papryczka chilli 3 rzodkiewki 8 pomidorków koktajlowych 100 g groszku w strączkach (lub fasolki) pęczek świeżej kolendry zielone części z dwóch dymek
Poezja smakusałatki. Polecam wszystkim tym, którzy lubią jeść zdrowo i kolorowo. Zestaw sałatek na cały tydzień znajdziecie tutaj ;-) PRZEPIS NA DIETETYCZNĄ SAŁATKĘ Z KURCZAKIEM: składniki: - 2 garście mieszanki sałat z roszponką - 150g ugotowanej piersi z kurczaka - 2 garście pokrojonych pomidorków koktajlowych - łyżka marynowanego imbiru (różowy) - łyżeczka pesto - 2 łyżki kiełków jarmużu - 30 g cebulka marynowana - 2-4 krążki cebulki
SMYKWKUCHNI