jogurt wymieszać z posiekaną miętą i posiekanym szczypiorkiem. Doprawić odrobiną soli i pieprzu. Przygotowanie – tortillę podgrzać w mikrofali, kilka sekund. Na tortillę nałożyć ciepłe mięsko, sałatkę z awokado, roszponkę lub inną sałatę i polać sosem. Zawinąć i podawać. Pychotka smacznego
Kuchnia PokoleńWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 100 g roszponki, 180 g fety lub sera sałatkowego, 10 większych suszonych pomidorów + 1,5 łyżki oleju z nich, duża garść płatków migdałów. Przygotowanie: Sałatę myję, osuszam. Fetę kroję w kostkę, pomidory siekam. Płatki migdałów prażę na suchej patelni. Wszystkie składniki sałatki przekładam
JejKuchniapół i owoce morza. Gotować aż krewetki nabiorą lekko czerwonego koloru. Trwa to około 3-4 minut. Awokado wydrążyć, pokroić na małe kawałeczki i wrzucić na patelnię. Dodać roszponkę, delikatnie zamieszać. Podawać z pieczywem lub indyjskim chlebkiem. Smacznego
Kuchnia Pokoleńobawiajcie się więc nowych smaków i koniecznie dajcie znać, czy sałatka przypadła Wam do gustu. Składniki na 2 porcje: główka sałaty masłowej/ pół sałaty główki sałaty lodowej/ 100 g roszponki 300 g polędwicy wieprzowej 2-4 garście kaszy jaglanej/gryczanej duży pomidor malinowy średni (80g) ugotowany burak kilka plastrów sera pleśniowego typu „brie”/ ok. 100g sera typu feta kiełki
Pyszny Duetdwóch kawałkach, więc piekło się 4,5 godziny. Wyjmij mięso na deskę do krojenia i podziel widelcem wzdłuż włókien. Sos zmiksuj. Mięso polane sosem można podać w bułce z roszponką, czerwoną cebulą, coleslaw i pomidorem. Ja dodałam również natkę pietruszki. Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Pulled pork z bułce z coleslaw
codojedzeniajajkiem – mini tarty ze szparagami – krem z białych szparagów – spaghetti carbonara ze szparagami Przygotowanie : 5 minut Ilość porcji: 1 Składniki: – garść sałat typu rukola, musztardowiec, roszponka lub inne podobne – 50 g sera gorgonzola – pół gruszki – garść orzechów włoskich lub orzechów pekan – 1,5 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżka syropu klonowego Przygotowanie
nietylkopasta.plindyka podany ze świeżymi truskawkami tworzy idealne danie na upalne dni. Składniki: 300g świeżych truskawek 250g fileta z indyka 120g sera pleśniowego camembert 1 opakowanie mix sałat z roszponką zioła prowansalskie papryka ostra sól świeżo zmielony pieprz oliwa Sos: 30 ml oliwy 3 łyżeczki miodu 3 łyżeczki musztardy francuskiej 2 ząbki czosnku sok z 1/2 cytryny Wykonanie: 1. Indyka pokroić
Szalona Kuchnia Ewelinyziemi”. Do przygotowania takich rzodkiewek zainspirowała mnie wizyta w restauracji Kanapa . Podczas otwarcia ogródka letniego i prezentacji letniego menu, podano nam rzodkiewki nadziane serkiem, z jajkiem przepiórczym, roszponką i obsypane ziemią z pumpernikla. Tu rzodkiewki nadziałam pastą jajeczną z anchois, ale można nadziać je na przykład masą serową . pęczek rzodkiewek, 3 jajka ugotowane na twardo, 6 – 8 filecików anchois
królestwo garówSkładniki : • 2 garście rukoli lub roszponki • 4 jajka ugotowane na twardo • pęczek rzodkiewek • 3 łyżki kiełków rzodkiewki • sól • pieprz • oliwa z oliwek Przygotowanie : Rukolę/roszponkę myjemy i osuszamy. Jajka obieramy, rzodkiewki myjemy i kroimy w ćwiartki. Doprawiamy całość solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i posypujemy umytymi kiełkami
KUCHNIA POLSKAWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: opakowanie mieszanki sałat (u mnie z roszponką) - 140 g, większy pomidor, 2 większe ogórki małosolne, opakowanie mozzarelli z dodatkiem bazylii Zott, 2 łyżki oleju rzepakowego. Przygotowanie: Sałatę myję i osuszam. Mozzarellę osączam z zalewy, razem z pomidorem i ogórkiem kroję w niedużą kostkę
JejKuchniapłaska łyżka suszonego oregano, szczypta soli, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, suszona papryczka chili świeżo mielona do smaku, ponad to: 2 garście mix-u sałatkowego (czerwona sałata, roszponka, sałata rzymska, sałatą fryzowana zielona), 1 marchew, 6 physalis, 2 łyżki nasion granatu, 2 łyżki sezamu czarnego, olej rzepakowy, suszona papryczka chili świeżo mielona do smaku, czosnek suszony świeżo mielony
Moniki Smakołykigrilla: szaszłyki z sosem tzatziki, pomidorkami koktajlowymi i sałatą skropioną sokiem z cytryny szaszłyki z pieczonymi, młodymi ziemniakami i surówką z sałaty, pomidorami i fetą szaszłyki z kremowym serkiem, roszponką, czerwoną cebulą i cayenne
Moja Książka Kucharskasmakowała bo zniknęła ze stołu w pierwszej kolejności. Podoba mi się te połączenie wizualnie i smakowo, na pewno zagości na moim stole jeszcze nie raz. Składniki: mix sałat (roszponka, rukola,sałata lodowa, sałata rzymska) mozzarella truskawki granat płatki migdałowe dressing: 4 łyżki oliwy z oliwek, 4 łyżki octu balsamicznego, 1 łyżka miodu, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz
Mam apetyt na ...wodna, endywia, lollo rosso, łagodny smak: sałata masłowa, sałata rzymska, sałata lodowa, batawia, sałata dębolistna, kolorowe lub nietypowe liście: radicchio, rukiew wodna, lollo rosso, rukola, endywia, sałata dębolistna, szpinak, roszponka. Moim zdaniem w sałatach najważniejszym składnikiem jest dressing. To on decyduje o smaku i zachęca do jedzenia sałaty. Dzięki niemu bez przymusu jadamy te zdrowe listki. Przygotuj dressing
Codziennik Kuchennywersji fit . S K ŁA DNIKI : 3 jajka 1,5 łyżki płatków owsianych górskich 1 łyżka mleka sól, pieprz 1 łyżka oleju do smażenia Dodatki: garść roszponki, mały pomidor malinowy, kilka oliwek czarnych, kilka plasterków ogórka, sos winegret lub na słodko z dżemem, owocami i cukrem pudrem. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Oddzielić białka od żółtek, jedno i drugie ubić
pieprzny smaczek