rogaliki - 2436 przepisów (strona:30/163)

Rogaliki z 2 składników. 54

Dzisiaj sprawdzony przepis na pyszne kruche rogaliki. Rogaliki, które przygotujecie z 2 składników. Ciasto to tylko mąka i serek mascarpone. Z podanej ilości wychodzi około 32 pysznych rogalików. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Rogaliki z 2 składników Porcje 32 Składniki Składniki na ciasto : 250 g serka mascarpone 200 g mąki tortowej Dodatkowo : marmolada 1 jajko(...)części. Każdą z nich po kolei wałkujemy na koło o średnicy około 22-23 cm. Dzielimy na 8 trójkątów. Na każdym z nich kładziemy niewielką ilość marmolady. Zawijamy rogaliki i smarujemy rozbełtanym jajkiem. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 20-25 minut, aż się ładnie zezłocą. Artykuł Rogaliki

To co lubię - gotuję i polecam
Kruche rogaliki z białą czekoladą i borówkami 52

Kruche rogaliki z białą czekoladą i borówkami Delikatne, maślane i ekstra kruche rogale, które w dodatku są bardzo szybkie i proste w przygotowaniu. Niebo w ustach!     Składniki: Ciasto: 400g mąki pszennej + maka do podsypania 3 łyżki cukru pudru 250g zimnego masła 5 żółtek Dodatkowo: ok 20dkg borówek 1 tabliczka białej czekolady cukier puder do posypania(...)lodówki *** *** Po tym czasie ciasto dzielimy na 4 części *** *** Każdą część rozwałkowujemy na kształt koła i dzielimy na 8 lub 12 trójkątów – w zależności jak duże chcemy uzyskać rogaliki *** *** Na szerszej części każdego trójkąta układamy pół kawałka czekolady oraz 2-3 borówki *** *** Ciasto z nadzieniem zawijamy zaczynając od szerszej części tworząc rogaliki *** *** Gotowe rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem

Blog z Apetytem
Rogale z szynką i serem 64

serem , to wypiek z ciasta drożdżowego , który rewelacyjnie sprawdza się podany na śniadanie , na kolację oraz jako przekąska . Te rogale śniadaniowe są mięciutkie, maślane i fantastyczne w smaku. Przygotowanie rogalików drożdżowych zaczynam od zrobienia ciasta, do którego to poza mlekiem, jajkami, mąką i masłem dodaję również jogurt grecki , który nadaje ciastu delikatnej konsystencji. Po połączeniu i kilkuminutowym wyrobieniu, ciasto odstawiam(...)drugiego wyrośnięcia. W międzyczasie przygotowuję nadzienie z szynki , sera oraz serka kremowego. Nadzienie urozmaicić można dodatkiem szczypiorku, czosnku czy natki pietruszki, jeśli macie ochotę na bardziej aromatyczne rogaliki. Pierwszą kulkę z ciasta drożdżowego wałkuję, pokrywam nadzieniem, na którym układam drugi placek z ciasta i kroję całość na części, które smaruję dwa razy jajkiem w 15-o minutowych odstępach. Na koniec

MeCooks
Rogaliki z szynką i serem 1144

wyszukiwanych przystawek w internecie. W dzisiejszych czasach większość z nas ma zaplanowany dzień co do minuty, a szukając przepisów lubi stawiać na prostotę i szybkość wykonania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rogaliki z szynką i serem to fenomenalna przekąska, którą można przygotować w ekspresowym tempie. Wystarczy zaledwie 4 podstawowe składniki! Są bardzo smaczne, łatwe i szybkie do zrobienia i idealnie sprawdzą się(...)każdą okazję. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA ROGALIKI Z SZYNKĄ I SEREM Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 12 plastrów ulubionej szynki 12 plastrów żółtego sera ketchup 1 roztrzepane jajko czarnuszka do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ciasto francuskie dzielimy na pół, wzdłuż dłuższego boku. Następnie otrzymane części dzielimy na małe trójkąty (takie jak na rogaliki). Każdy z trójkątów smarujemy ketchupem

Przepiski.pl
Kruche rogaliki na cieście z piwem. 53

trójkąty. Na każdy trójkąt nakładamy nadzienie, może to być twarda marmolada, powidło śliwkowe, gęsty dżem lub masa serowa lub makowa, w zależności co kto lubi. Zwijamy w kształt rogalika i układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Możemy układać dość ciasno, bo rogaliki nie wyrastają podczas pieczenia wiele. Przed pieczeniem możemy je pomalować roztrzepanym jajkiem, ale nie jest to konieczne(...)Pieczemy w 180 C przez około 25 minut. Wystudzone rogaliki możemy oprószyć cukrem pudrem, ale i bez niego są smaczne. Rogaliki te są kruche, przypominają rogaliki z ciasta półfrancuskiego. Z tej porcji wyszło mi 27 rogalików. Jeśli chcemy je przechować dłużej wkładamy je do woreczka foliowego i szczelnie zamykamy.       Życzę smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Rogaliki z białym makiem 64

Rogale marcińskie z białym makiem Rogaliki drożdżowe z białym makiem czyli rogale marcińskie. Rogaliki z białym makiem to historia, która przetrwała do dziś. Tradycyjne ciasto drożdżowe i delikatne nadzienie z białego maku i bakalii. Takie pyszne rogale drożdżowe można przygotować z białym makiem jak i z makiem niebieskim. Jak zrobić biały mak do rogali? Rogale z białym makiem wzorowane(...)rogale świętomarcińskie? Marcińskie rogale z białym makiem Biały mak mielony znakomicie się sprawdzi jako baza do nadzienia. Możesz przygotować rogale z ciasta francuskiego, rogale kruche jak i te najpopularniejsze rogaliki drożdżowe. Jeżeli nie masz czasu lub warunków, równie dobrze możesz przygotować rogaliki z białym makiem z puszki. Kiedyś był on dostępny tylko w sprzedaży wysyłkowej. Dziś biały mak w puszcze

Dieta moja pasja
Top 10 najlepszych ciast na Wielkanoc 95

czyli połączenie dwóch (moich ulubionych) ciast! Jest przepyszny, wilgotny, idealnie słodki, po prostu wspaniały. Co prawda wymaga trochę pracy, ale wykonanie idzie dość szybko i sprawnie. Polecam!   10. Rogaliki   Twarogowe rogaliki z marmoladą Przepis tutaj (KLIK) Delikatne, bardzo kruche rogaliki z ciasta serowego, którego struktura przypomina warstwowe ciasto francuskie. Do ich przygotowania nie używamy w ogóle cukru(...)upieczeniu rogaliki możemy posypać cukrem pudrem, jednak dzięki słodkiemu nadzieniu nie jest to konieczne. Rogaliki maślane Przepis tutaj (KLIK) Są miękkie, puszyste i delikatne, także na drugi dzień po upieczeniu. Mają rewelacyjnie maślany smak co sprawia, że rogaliki wprost rozpływają się w ustach. Koniecznie musicie je spróbować!     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE

Blog z Apetytem
Razowe rogaliki z jabłkami 81

mojprzepisna.pl | Razowe rogaliki z jabłkami Witam wszystkich, odpoczęliście trochę podczas długiego weekendu? My spędziliśmy weekend wyjazdowo tj. byliśmy w Lublinie aby odwiedzić moją mamę i przyjaciółkę. Na szczęście znalazłam trochę czasu aby przygotować jakieś drobne słodkości. Wszyscy pieką rogale Marcińskie, a ja się ich przestraszyłam i upiekłam rogaliki z jabłkami. Piekłam jeszcze babkę drożdżową z pesto więc jak widzicie(...)Postanowiłam zrobić coś drożdżowego, coś zdrowszego, z małą ilością cukru, z jabłkami i z dodatkiem mąki razowej i otrębów – chyba zdrowsze byłoby zjedzenie samego jabłka ;) W rogalikach nie ma jajek, masła, a mleko można zastąpić mlekiem roślinnym, więc przepis jak najbardziej nadaje się dla alergików. [:Listonic] Składniki na 12 małych rogalików: 100 gr mąki pszennej (u mnie

moj przepis na
Razowe rogaliki z jabłkami 76

mojprzepisna.pl | Razowe rogaliki z jabłkami Witam wszystkich, odpoczęliście trochę podczas długiego weekendu? My spędziliśmy weekend wyjazdowo tj. byliśmy w Lublinie aby odwiedzić moją mamę i przyjaciółkę. Na szczęście znalazłam trochę czasu aby przygotować jakieś drobne słodkości. Wszyscy pieką rogale Marcińskie, a ja się ich przestraszyłam i upiekłam rogaliki z jabłkami. Piekłam jeszcze babkę drożdżową z pesto więc jak widzicie(...)Postanowiłam zrobić coś drożdżowego, coś zdrowszego, z małą ilością cukru, z jabłkami i z dodatkiem mąki razowej i otrębów – chyba zdrowsze byłoby zjedzenie samego jabłka ;) W rogalikach nie ma jajek, masła, a mleko można zastąpić mlekiem roślinnym, więc przepis jak najbardziej nadaje się dla alergików. [:Listonic] Składniki na 12 małych rogalików: 100 gr mąki pszennej (u mnie

moj przepis na
Rogaliki na wodzie gazowanej. 107

Wczoraj rano przy kawce, przeglądałam Facebooka i natknęłam się  na bardzo ciekawe rogaliki. Do przygotowania ciasta wystarczy woda gazowana,  olej i mąka. Byłam tak ciekawa smaku, że poszłam do kuchni i zaczęłam działać :) Ciasto fajnie się zagniotło i dobrze się z nim pracowało. Rogaliki wyszły smaczne,  dlatego przepis podaję dalej. Oryginalny przepis znajdziecie u Asi na blogu(...)Składniki: 1/2 szklanki wody gazowanej 1/2 szklanki oleju 2 czubate szklanki mąki pszennej tortowej Dodatkowo: powidła, lub gęsty dżem (u mnie swojski dżem czereśniowy) cukier puder do posypania rogalików Wykonanie: Do miski wlać wodę gazowaną i olej. Dodać mąkę i wymieszać, a następnie  zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić  w lodówce przez pół

Agusiowe smakołyki
Kruche rogaliki z piwem 103

Pyszne, bardzo proste w przygotowaniu kruche, piwne rogaliki. Z nadzieniem z ulubionej marmolady smakują wyśmienicie. Idealne na święta i różne okazje jak i na co dzień. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 szklanki mąki pszennej ( składniki odmierzane szklanką o pojemności 250 ml) 1 szklanka piwa 250 gram margaryny lub masła ulubiona marmolada do nadziewania cukier puder do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Całość zagniatamy. zagniecione ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część rozwałkowujemy na kształt koła i dzielimy na 8 trójkątów,. na każdy trójkąt ciasta kładziemy porcję marmolady i zwijamy tworząc rogaliki., gotowe rogaliki układamy na blasze od piekarnika wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia. rogaliki wstawaimy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni grzanie (góra-dół) i pieczemy

Blog kulinarny S9.PL
SEROWE ROGALIKI Z 3 SKŁADNIKÓW NADZIEWANE MARMOLADĄ RÓŻANĄ 89

Pomysł na te rogaliki podesłała mi kiedyś koleżanka i tak się do nich zamierzałam a potem uciekło z głowy. Ostatnio sobie przypomniałam o przepisie i od razu postanowiłam je przygotować. Samo ciasto zrobione jest z mąki, masła i twarogu, natomiast nadzienie to już kwestia kto co lubi i na co ma ochotę. Rogaliki przygotowuje się ekspresowo, są kruche z zewnątrz(...)słodkim środkiem. Polecam ten przepis, jeśli macie ochotę na coś słodkiego. Przygotowanie rogalików to również doskonała opcja na zabawę w kuchni z dzieckiem :) Składniki: * 200 g mąki pszennej * 200 g masła zimnego * 200 g twarogu z wiaderka Na nadzienie użyłam marmoladę o smaku róży  Orzech . Wykonanie: Na stolnicę (lub do miski) wysypać mąkę, dodać zimne, pokrojone na kawałki

Zrób to smacznie
Kifli 157

wrzesień Amber zaproponowała wypiek węgierskich rogalików Kifli według przepisu Małgosi z Akacjowego bloga. Jak napisała Amber w zaproszeniu do piekarni, receptura, według której mieliśmy piec Kifli, sięga czasów, kiedy broniono Budy przed oblegającymi ją Turkami. I właśnie rogaliki w kształcie półksiężyca miały być symbolem zwycięstwa nad turecką inwazją. W dniu wypiekania rogaliki są chrupiące i bardzo kuszą(...)sięgnąć. Na zdjęciu jest połowa tych, które wypiekałam 😉 i które zastałam po powrocie z grzybobrania, w czasie którego rogaliki miały stygnąć 😉 B. - dziękuję za wyrobienie ciasta w Twoim "wariacie" 😊 Składniki (na 10 sztuk): 400 g mąki pszennej chlebowej typ 650 (użyłam 500 g + mąka do podsypania) 270 ml mleka + do posmarowania  30 g rozpuszczonego masła  1 łyżeczka cukru

Weekendy w domu i ogrodzie
Rogaliki o smaku lemon curd! Domowe pieczywo! 157

Domowe przepyszne rogaliki drożdżowe o smaku lemon curd. Jestem bardzo dumna z tego przepisu! Przepis na rogaliki drożdżowe powstawał dość długo w mojej głowie, pewnego wieczoru wpadłam na pomysł, który następnego dnia wcieliłam w życie. Wyszło mistrzostwo świata! Przepyszne puszyste rogaliki, pachną tak cudownie i tak również smakują. Wnętrze rogaliki smakuje, jak mój ulubiony krem lemon curd, dodatkowo rogaliki(...)skąpane w lukrze i posypane płatkami lub słupkami migdałowymi! Domowe wypieki to coś co kocham. Przepis na te rogaliki znajdziesz w moim najnowszym e-booku pt. "Domowe Pieczywo" teraz do 16 lipca możesz go zakupić w moim sklepie w promocyjnej cenie 19,99zł ! Więcej o e-booku przeczytasz w poście DOMOWE PIECZYWO POLECAM

SMYKWKUCHNI
CIASTO Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI bez pieczenia 138

ciasto z borówkami amerykańskimi Przepis na przepyszne ciasto z borówkami amerykańskimi bez pieczenia .  Na spodzie czekoladowo herbatnikowym, z ukrytymi mini rogalikami wypełnionymi białą czekoladą, przełożonymi musem borówkowym, delikatnym kremem mascarpone oraz udekorowane malinami, borówkami i truskawkami. Ciasto jest delikatne i aksamitne w smaku. Na zimno, idealnie się sprawdzi na gorące dni, a swym wyglądem i smakiem zachwyci niejednych łasuchów(...)nutella (4 łyżki) Krem borówkowy: borówki amerykańskie (250 g) jeżyny (125 g) cukier (200 g) śmietanka kremówka 36% (500 ml.) żelatyna sypka (4 łyżeczki) + gorąca woda (1/4 szkl.) mini rogaliki z nadzieniem białej czekolady (1 op =  9 szt.) Krem mascarpone: mascarpone (500 g) śmietanka kremówka 36% (200 ml.) cukier puder (3 łyżki) Dodatkowo: borówki amerykańskie (125 g) truskawki

RITA food channel

Proponowane wyszukiwania