puree - 3280 przepisów (strona:48/219)

Domowe puszyste pancakes 318

rodzina. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 3 łyżki miodu 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli himalajskiej 1 dojrzały banan zblendowany na puree lub rozgnieciony widelcem 1 opakowanie serka ricotta kilka kropel ekstraktu waniliowego szczypta cynamonu masło lub olej kokosowy do smażenia do podania: ulubione owoce, bakalie, syrop klonowy, miód, naturalne masło orzechowe(...)ubita śmietanka 36% lub ubite mleko kokosowe Sposób przygotowania: Do bananowego puree dodajemy mleko, ser ricotta, miód oraz ekstrakt waniliowy i delikatnie mieszamy aż do połączenia składników. W osobnej misce mieszamy suche składniki: mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cynamon oraz sól. Do suchej mieszanki dodajemy partiami mokre składniki, mieszając tylko do momentu połączenia składników. Odstawiamy ciasto na pół godziny

Menu Zdrowia
Zapiekanki a'la tacos 190

odmienę zwykłego obiadu. Jeśli chcesz podać ziemniaki i mięso w nieco innej formie takie zapiekanki są odpowiednim pomysłem.  Mięso, pieczarki i chrupiąca kukurydza ukryte pod puszystą kołderką z puree z ziemniaków. Pycha, polecam. Przy okazji chciałabym Wam polecić pyszne, soczyste i chrupiące warzywa od Bonduell . Ich rolnicy stosują płodozmian,aby zmniejszyć liczbę chorób i insektów, a także pozostawiają rośliny(...)dnie każdej kokilki układamy gruby plaster cebuli. Na nim układamy warstwę usmażonego mięsa, potem pieczarki oraz po łyżce kukurydzy z puszki. Na wierzch wyciskamy za pomocą rękawa cukierniczego warstwę puree z ziemniaków.  Kokilki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30-35 minut.  Podajemy na ciepło

Bon appetit mon amie
Najlepsza kanapka z kurczakiem 307

liście sałaty rzymska garść rukoli 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sos curry z mango 200 g creme fraiche lub gęstej kwaśnej śmietany 2 łyżeczki curry w proszku 50 g puree z mango lub 2-3 łyżki mango chutney ½ łyżeczki mielonego imbiru ¼ łyżeczki kajeńskiego pieprzu sól do smaku 1 łyżeczka winnego octu 1-2 łyżeczki cukru Przygotuj sos. W miseczce wymieszaj(...)creme fraiche, puree z mango lub mango chutney. Dodaj przyprawy, ocet, cukier,wymieszaj i dopraw solą. Przekrój ciabatę wzdłuż na pół. Na spodzie bułki ułóż kolejno sałatę i pokrojonego kurczaka. Następnie polej sosem i obłóż plastrami pomidora. Na koniec posyp pietruszką i przykryj drugą połówką bułki lekko dociskając. Przekrój na pół. The post Najlepsza kanapka z kurczakiem appeared first

codojedzenia
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami puree 533

Łatwe Przystępne Przepis na barszcz czerwony zabielany z soku z buraków, z dodatkiem ziemniaków puree. Składniki Zupa: 0,75l bulionu 0,5l soku z buraków włoszczyzna (2 średnie marchewki, pietruszka, kawałek selera, por) 2 małe ziemniaki do zupy 1 średnia cebulka i 2 ząbki czosnku 2 łyżki octu 1/3 szklanki śmietany 18% pęczek świeżej […] Artykuł Barszcz czerwony zabielany(...)ziemniakami puree pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
Puree z marchewki 228

Jeżeli znudziły się Wam gotowane ziemniaki to polecam zastąpić je - marchewkowym puree,  które swoim kolorem zachęca do jedzenia. Puree z marchewki jest lekko słodkie i delikatne w smaku. Szybkie do przygotowania oraz bardzo smaczne.  Składniki na 2-3 porcje: 4 średniej wielkości marchewki 0,5 szklanki mleka 1 szklanka wody 1 łyżka masła sól, biały pieprz Marchewki obrać

Ugotować
Chleb gryczany 180

posta zapraszam: chleb Składniki:  1 i 3/4 mąki gryczanej,  3/4 puszki mleka kokosowego, 1/4 szklanki oliwy, 1/4 szklanki syropu klonowego, Orzechy, Sól, 1/2 łyżeczki sody,  Puree z 2 marchwi (mogą być 2 banany, albo dynia), Cynamon 5-6 łyżek wody.  Wykonanie: Mąkę, sodę, sól i cynamon wymieszać w misce. W drugiej misce wymieszać oliwę, mleko kokosowe(...)syrop klonowy, wodę oraz puree. Kiedy jedne i drugie składniki dobrze się połączą można je połączyć ze sobą.  Foremkę na chleb wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto. Wierzch obsypać orzechami. Ja wierzch chleba posmarowałam oliwą.  Wkładamy do piekarnika i pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.  Smacznego

Smaki Przyprawy i Kolory
Tłuczone ziemniaki z ogórkami konserwowymi i jajkami 228

Obrać. Pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe odcedzić z zalewy (zalewy nie wylewać!) i pokroić w drobną kostkę. Gorące, odcedzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub ugnieść tłuczkiem do ziemniaków na puree. Do gorącego puree z ziemniaków dodać majonez, musztardę, posiekany szczypiorek i koperek, łyżkę zalewy ze słoika z ogórkami oraz przyprawy (sól, pieprz, paprykę, pieprz cayenne). Dokładnie wymieszać. Do tłuczonych ziemniaków

Gospodyni Miejska
Wegetariańska zapiekanka pod kartofelkiem 215

marchewkę i cukinie, podsmażamy 10 minut. Dodajemy kukurydzę, fasolę, podsmażamy 10 minut.   W osobnym garnku gotujemy ziemniaki z łyżką soli himalajskiej, gdy będą już miękkie rozgniatamy je na puree dodając łyżkę masła i 30ml mleka. Warzywa przekładamy do blaszki na tartę i przykrywamy masą puree. Posypujemy oregano i papryką chilli. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni (góra

upichcona
Farotto z buraczkami z pianką chrzanową 367

orkisz płuczemy, następnie zalewamy zimną wodą, solimy i zagotowujemy. Gotujemy przez 15-20 minut, aż ziarna się ugotują, ale nie zaczną rozpadać. Buraki pieczemy i obieramy, następnie miksujemy na puree. Gdyby było zbyt gęste, można dodać odrobinę wody. 4 łyżki śmietany ucieramy z 2 łyżkami chrzanu, doprawiamy solą. W garnku na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną szalotkę. Dodajemy roztarty z solą(...)dodajemy wino. Do garnka dodajemy niecały litr wody (możemy użyć buliony warzywnego) i gotujemy do odparowania. Dodajemy drugą, taką samą porcję płynu. Gdy potrawa stanie się gęsta, dodajemy buraczane puree, ser i masło. Gdy składniki się połączą doprawiamy do smaku. Podajemy z chrzanową śmietaną i koperkiem. P.S. Orkisz można zamienić na płaskurkę lub pszenicę kamut. Dobrze sprawdzi się również tradycyjna

MarcinChef
Żurek dla wegetarian 191

smaczny żurek. Dla wegetarian i nie tylko. Przyrządzony na samodzielnie przygotowanym  zakwasie , doprawiony wędzoną papryką i świeżym chrzanem smakuje wybornie. Polecamy! Żurek dla wegetarian (i nie tylko) Z puree ziemniaczanym Składniki: 2 marchewki 2 pietruszki 1 mały seler 1 mały por 1 cebula 3 ząbki czosnku ½ l żurku ok. 1/5 l wody 2-3 listki laurowe 1 płaska łyżeczka(...)śmietanę przekładamy do garnuszka, wlewamy po 1 łyżce zupy (około 8 łyżek), mieszamy i wlewamy do żurku. Doprawiamy solą i mielonym pieprzem. Gotujemy 1 minutę. Na talerze nakładamy puree ziemniaczane, okraszamy cebulką i pozostałym koperkiem, wlewamy żurek. Smacznego! Autor: Mama

Moja Mama Gotuje
Smażona wątróbka cielęca 245

minucie na stronę, a potem już nieco spokojniej po 2 kolejne minuty na stronę. Po usmażeniu wyjmujemy z patelni i pozwalamy przez kilka minut „odpocząć”. Przed podaniem przygotowujemy puree ziemniaczane. Ubijamy je bardzo starannie na gładką masę dodając z międzyczasie kilka łyżeczek śmietany, łyżkę masła oraz płaską łyżeczkę gałki muszkatołowej. Wątróbkę podajemy z sosem z szalotek i puree ziemniaczanym. Kulinarna

Kulinarna Pokusa
Bezglutenowe i wegańskie- GOFRY MARCHEWKOWE! 143

bezglutenowe babeczki do koszyczka.. jednak poczas przygotowania ciasta zorientowałam się, że jedyne co z tego wyjdzie to poważny zakalec. Zatem spróbowałam z goframi. I udały się. Na bazie puree z marchewki, masła orzechowego, mixu mąk bezglutenowych i wody. Ze szczyptą soli i cukru. Proste i smaczne. Przepis stuprocentowo autorski.  Składniki (na 8 gofrów): 1 marchew ugotowana na parze(...)zblendowana na puree 1 łyżka masła orzechowego  2/3 szklanki mixu mąk bezglutenowych  szczypta soli  szczypta cukru  2-3 łyżki ciepłej wody  Wszystkie składniki mieszam do uzyskania gładkiej, jednolitej masy o konsystencji śmietany. Nagrzewam maszynę do pieczenia gofrów i nakładam pierwszą porcję. Piekę około 3-4 minuty, studzę upieczone gofry na kratce i nakładam kolejną porcję

Mango Papaja
Sernik dyniowy z polewą kajmakową 189

herbatników czekoladowych 100 g masła 20 g mielonych orzechów Masa serowa : 5 jaj 170 g trzcinowego cukru 1 kg dwukrotnie zmielonego twarogu 250 g mascarpone 300 g puree z dyni opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego łyżeczka skórki startej z cytryny Polewa: puszka gotowego kajmaku 3 łyżki mleka albo kremówki    Sposób przygotowania: Spod: Herbatniki pokruszyć(...)roztopionym masłem i orzechami. Masą wylepić wyłożoną papierem do pieczenia tortownice. Wstawić na 3 godziny do lodówki. Masa: Żółtka z zmiksować z cukrem. Dodać twaróg, a następnie mascarpone , puree z dyni (dynie obrać, pokroić na mniejsze kawałki i na małym ogniu gotować z małą ilością wody, uważając ,aby się nie przypaliła),proszek budyniowy, ekstrakt waniliowy i skórkę z cytryny. Dobrze

Różne smaki w kuchni
Domowe puszyste pancakes 256

rodzina. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 3 łyżki miodu 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli himalajskiej 1 dojrzały banan zblendowany na puree lub rozgnieciony widelcem 1 opakowanie serka ricotta kilka kropel ekstraktu waniliowego szczypta cynamonu masło lub olej kokosowy do smażenia do podania: ulubione owoce, bakalie, syrop klonowy, miód, naturalne masło orzechowe(...)ubita śmietanka 36% lub ubite mleko kokosowe Sposób przygotowania: Do bananowego puree dodajemy mleko, ser ricotta, miód oraz ekstrakt waniliowy i delikatnie mieszamy aż do połączenia składników. W osobnej misce mieszamy suche składniki: mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cynamon oraz sól. Do suchej mieszanki dodajemy partiami mokre składniki, mieszając tylko do momentu połączenia składników. Odstawiamy ciasto na pół godziny

Menu Zdrowia
Ciasto dyniowe z bakaliami 181

pszennej 2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli szklanka cukru szklanka oleju 4 duże jajka 425 g dyniowego puree 100 g rodzynek 50 g orzechów włoskich, posiekanych na kawałki 50 g migdałów, posiekanych na kawałki Formę 40x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać(...)kardamon, proszek, sól. Jajka ubić w oddzielnej misce przy użyciu miksera, dodać cukier i ubijać na puszystą, jasną masę. Dodać olej i miksować ok. 3-5 min. Dodać dyniowe puree, zmiksować raz jeszcze. Dodać suche składniki i wyrobić mikserem ciasto (krótko, tylko do połączenia składników). Dorzucić rodzynki i orzechy, wymieszać łyżką. Przełożyć do przygotowanej formy i piec przez

Słodkie inspiracje

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję