Dzień dobry! Czasami bywa tak, że idę na zakupy na Stary Kleparz szukać inspiracji do ugotowania czegoś smacznego. Tak też było tym razem - zauważyłam piękne, rumiane
Pora coś zjeśćJakiś czas temu, dostałam od mamuni WIADRO dojrzałych truskawek z domowego ogródka. Troszkę mnie to przeraziło, gdyż miejsca w zamrażarce jak zwykle nie miałam, a wiadomo
karmelowyWracając z wycieczki zatrzymaliśmy się w malowniczej osadzie Kluszkowce, a tam podczas gdy inny popijali kawę i rakije ja postanowiłam bliżej przyjrzeć się krzewom róży cukrowej
Apetyczna babeczkaNa moim blogu był już przepis na mleko kokosowe , więc teraz pora na owsiane. Robi sie je w zasadzie tak samo jak kokosowe, czy inne
Lubczyk i WaniliaSkładniki 1kg truskawek 600g cukru sok z 1 dużej cytryny Wykonanie Umyte osuszone i bez szypułek truskawki ,lekko miksujemy.Następnie dodajemy cukier,i zelfix 2:1.Wszystko
w mojej kuchniRabarbar jest pyszny ale niestety bardzo kwaśny, dlatego nigdy wcześniej nie zdecydowałam się na zrobienie konfitury z rabarbaru. W tym roku pomyślałam jednak, ze taka kwaśna
Mama GotujeOto moja druga wersja pasteryzacji botwinki na zimę. Tym razem dodałam koperku i czosnku, dzięki temu botwinka będzie miała aromatyczny smak. Składniki: 4 duże pęczki botwinki
Kuchnia domowa AniTen przepis powinien pojawić się na samym początku sezonu truskawkowego, a nie pod jego koniec (wnioskuję, że skoro truskawki są coraz droższe, to koniec jest bliski
wcinaj toTym razem konfitura truskawkowa według przepisu mojej mamy oraz druga wersja trochę zmodyfikowana przeze mnie. Wersja pierwsza ma tą zaletę, ze robi się ją naprawdę szybko
Mama GotujePrzepis na te tradycyjne, wielkopolskie szparagi znalazłam w „Polskich smakach“ i od razu mi się spodobał. W zeszłym roku zrobiłam je pierwszy raz i długo
Pyry na GazPyszny, aromatyczny dżem/konfitura, z truskawek i rabarbaru z miętą. Doskonały dodatek do mącznych potraw, ciast, deserów, naleśników, lub po prostu do pieczywa:) Uwielbiany
Takie tam pichcenieDżemu i konfitury z miętą robię już od dwóch lat, pewnie kolejne też będę robić. Lubię miętę i nic na to nie poradzę. Konfitury te moje
Blondynka GotujeDżem naturalny, zdrowy i utrzymany w temacie EKO. Trochę inny od klasycznych, w smaku smaczny. Nie jest bardzo słodki, a nasionka chrupią w zębach. Konsystencja jest
Blondynka Gotuje