Krem z kalafiora z kurkami to zupa, która już dawno weszła na stałe do naszego menu. Przepis to mała modyfikacja receptury Gordona Ramsay’a, którą poznałam na Kwestii Smaku i która gości u nas co roku od kilku lat. Zupa jest bardzo delikatna, kremowa, a leśne kurki nadają jej eleganckiego wyglądu i wykwintnego smaku. Świetnie nadaje się zarówno jako
Poezja smakuroladę. Następnie pokroiłam ją w paski. W ten sposób powstały zakręcone ślimaki, które upiekłam w piekarniku. Wyszły bardzo smaczne i puszyste. Z podanego przepisu wyjdzie Wam około 25 dosyć sporych bułeczek. Post Bułeczki drożdżowe z budyniem i rodzynkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeciacho. Wysiłek jest naprawdę minimalny. Chociaż do prawdziwej kremówki jej daleko, to warto pokusić się o takie szybkie ciacho do kawy :) Obiecuję, że w przyszłości na blogu pojawi się przepis na oryginalną kremówkę ;) Składniki Ciasto francuskie 2 […] The post Szybka i prosta kremówka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojemrożonego szpinaku 1 łyżka oleju 1 cebula 100 ml śmietany kremówki świeżo starty parmezan sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, czosnek i cebulę drobno siekamy. 2. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę, smażymy do zeszklenia. Dodajemy czosnek i kurczaka, smażymy na małym ogniu
My Culinary ArtWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne placuszki z serem ricotta i bananami. Idealne na podwieczorek lub śniadanie dla całej rodziny. Posmakują szczególnie dzieciom Przepis znalazłam tutaj . Post Placki z ricottą i bananami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujelodówki. Następnego dnia rano wystarczy wstawić foremki z ciastem do piekarnika i bułeczki na śniadanie gotowe. Polecam Wam ten prosty i smaczny przepis. Post Pyszne bułeczki na śniadanie pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujePasta alla carbonara to słynne danie kuchni włoskiej. Makaron górnika jest niezwykle popularnym daniem także w Polsce, ale bardzo się różni od wersji rodem z Włoch. Oryginalny przepis zawiera sos z samych żółtek albo całych jaj, oczywiście na boczku, z dodatkiem parmezanu lub pecorino i pieprzu. Najpopularniejsza polska wersja to już sos na bazie śmietany z jajkami a są też
Smaczna Pyzaznowu przepis Pani Anny Starmach z książki "Pyszne 25" :) Pomysł na przystawkę, kolację, lub - tak jak u mnie- na śniadanie. Minipizze można również podawać na zimno. Składniki (dla dwóch osób): 2 placki tortilli 100 ml pomidorowej passaty 1 kulka mozzarelli 2 plasterki żółtego sera 2 plastry szynki gotowanej 2 pieczarki 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki bazylii sól, pieprz
My Culinary ArtWhen it starts to caramelise, add mango and stir about 4 minutes. Stir Your porridge and put it into the bowls. Serve with mango. Enjoy Your meal! Ten przepis znajdziecie na stronie FOOD.COM Zapraszam do polubienia mnie na FACEBOOK'U. Będzie mi miło, jeśli pozostawisz komentarz
Tajskie smakistudencką i zalewamy gorącą masą. Wstawiamy do lodówki na trzy godziny. Gotowe! :) Już niedługo przygotuję czekoladę gorzką oraz mleczną, zapraszam do odwiedzania mojego bloga :) Jeśli spodobał Ci się ten przepis, proszę, pozostaw komentarz - będzie mi bardzo miło
My Culinary ArtPyszna sałatka z wędzonym kurczakiemi grzankami. SKŁADNIKIMix sałat z sałatą rzymską i marchewką30 dag wędzonego kurczaka2 pomidory50 g twardego sera żółtego5 kromek chleba tostowego z ziarnamioliwa
Moje Kuchenne RewelacjePyszna sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i jajkiem SKŁADNIKI 5 jajek puszka tuńczyka w oleju puszka kukurydzy cebula dymka + szczypior 2 ogórki konserwowe lub kiszone
Moje Kuchenne RewelacjeKurczak z pieczarkami - proste i pyszne danie- wersja mocno przyprawiona papryką w zdrowym towarzystwie brokuła :) SKŁADNIKI 500g piersi z kurczaka 2 małe cebule 500-600g
Moje Kuchenne Rewelacjekotleciki z dwoma małymi gniecionymi ziemniakami (ponieważ ziemniaki są zdrowe i o wiele mniej tuczące niż makaron lub ryż!), odrobiną buraczków i sałatą polaną jogurtem naturalnym ze szczyptą pieprzu. Przepis na na buraczki znajdziecie TUTAJ
My Culinary Art