Indyjski sos miętowy robiłam już jakiś czas temu do obiadu i zakochałam się w nim ❤ Gdy otrzymałam paczkę przypraw od Evita-smak orientu , a w niej przyprawę garam masala, od razu pomyślałam o tym sosie. Tym razem postanowiłam dodać go do sałatki...i to był bardzo dobry pomysł bo dzięki temu sałatka stała się orzeźwiająca. Pomysł na sałatę był bardzo
Kuchnia MagdaLenySkładniki: 1/2 paczki makaronu penne giganti, ale można wykorzystać też każdy inny 🙂 250 g zmielonej szynki wieprzowej 300 g szpinaku mrożonego w brykiecie 1 duża cebula 1 słoik krojonych … Czytaj dalej Penne giganti w sosie pomidorowym
czarrna od kuchniPasta idealnie nadaje się jako smarowidło do pieczywa, a ja ją uwielbiam nawet podjadać prosto z miseczki - jak też ostatnio z piramidkami Popcrop . Oczywiście jeśli zostanie kilka sztuk w paczce, bo razem z mężem uwielbiamy takie chrupiące przekąski. I zresztą nasi goście też. Więcej o piramidkach napisałam tu - klik . Polecam pastę oraz piramidki! 3 jajka około 180g pieczarek marynowanych
Di gotujeminut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Kisiel cytrynowy: 1,5 szklanki wody 1 szklanka cukru 3 cytryny 2 łyżki masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej + 1/3 szklanki wody + 1 paczka herbatników Do rondelka przelać wodę, dodać cukier, sok i skórkę z cytryn, startą na drobnych oczkach oraz masło, zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/3 szklanki wody, dodać do gotującego się płynu
Domowa cukiernia Ewyhiszpan i katalończyk. Znane jest też, zresztą w Ameryce Łacińskiej, południowo-zachodnich stanach USA, we Francji, Portugalii i Turcji. Jeśli miałabym do czegoś porównać to danie, to byłby nasz pączek tylko bez cukru w środku i delikatnie słony. Churosy czesto zjada się na śniadanie oraz tradycyjnie rano, w pierwszy dzień nowego roku. Generalnie trzeba powiedzieć że W Hiszpanii
Lubczyk i Wanilialekarstwem na zły humor??? Dla nie których czekolada, zakupy, a dla innych spacer lub dobra książka. Mi, w poprawie humoru zdecydowanie pomagają wszelkiego rodzaju słodkości ! Ciasta, ciasteczka, czekolada, wafelki, pączki itd....mogłabym się w nich utopić. Zakupy oczywiście też poprawiają mi humorek, ale myślę że są na drugim miejscu :-) Dzisiaj mam dla Was przepis na serniczka kajmakowego, na kruchym
kulinarne odsłony patiKoledzy mojego Męża zgodnie twierdzą, że jest rozpieszczany, przysłowiowy pączek w maśle . Wszystko na czas, porządek, ład, harmonia, z kuchni codziennie inny kuszący zapach... Prawda jest taka, że kiedy jest się szczęśliwym to tym szczęściem chcesz się dzielić, dawać. Każdemu. A co dopiero mówić o najbliższych. Mają szczęście i tyle. Bo w kuchni nigdy nie jestem zmęczona:) i ciągle
Zasmakuj Kuchnimomentu, aż zrobi nam się budyń. Odstawiamy, studzimy, budyń może być letni. 2. Masło ucieramy mikserem, dodajemy stopniowo ostudzony budyń, na końcu wiórka kokosowe. Dodatkowo: biszkopty okrągłe (z całej paczki zostało mi 4 sztuki) 1/2 opakowania gorzkiej czekolady 2 łyżki mleka 1 łyżka masła Czekoladę, mleko i masło dajemy do miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przełożenie ciasta: blat
kruche babeczkipiec w piekarniku nagrzanym do 220'C około 13-15 minut. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem i nadziewać nią zimne ptysie końcówką podłużną, okrągłą jak do nadziewania pączków. Można polać rozpuszczoną czekoladą albo posypać cukrem pudrem. Z podanych proporcji wychodzi około 45- 50 ptysi
Zrób to smacznieMakaron ze szpinakiem i brokułami Gdzieś w czeluść zamrażarki, kilka tygodni temu cisnąłem paczkę szpinaku, kupioną spontanicznie. Od tamtego momentu nie miałem z nią styczności… aż do dziś. Chciałem, a raczej musiałem zrobić sobie coś na szybko do jedzenia, a że na kanapki z masłem orzechowym nie mogłem już patrzeć, wyciągnąłem ręce do zamrażarki z nadzieją, że znajdzie się
Blendmanbiszkopty. TYP 500: (mąka wrocławska, poznańska) idealna do ciast kleistych, np. do klusek i pierogów. Zagęszcza zupy i sosy. TYP 550: (mąka luksusowa) dobra do wyrobów smażonych, np. pączków, a także do makaronów. mąka gryczana, źródło: badapak.pl TYP 750-850: (mąka chlebowa) dobra na ciasto na chleb lub pizzę. TYP 1850: (mąka graham) ciemna i gruba. Idealna do ciast dietetycznych
Gotuję TestujęDzisiaj przepis na deser, który we wstępnej fazie miał być szarlotką, ale szarlotką nie został. Zalegające w szafce masło orzechowe i paczka daktyli sprawiły, że powstało przepyszne ciasto, którego smak w pierwszym skojarzeniu przywodzi na myśl słony karmel. CIASTO (klik) : można dodać dodatkowo jeszcze 1 łyżeczkę cukru pudru WYPEŁNIENIE TARTY: 4 łyżki masła orzechowa 15 daktyli 4 jabłka
Kuchnia od dwojgawygląda Wasz cheat meal? U mnie ostatnio to np. paczka orzechów nerkowca i masło migdałowe. Nudaaaaaaa ale pizze, burgery lub ciastka już tak mnie nie ciągną. Ale to wszystko zmieniło się w ten weekend! W weekend, w którym postanowiłem zrobić dla dzieci zdrowe słodycze (dla dzieci ??….jasne!!) Tym razem nie napiszę – jak to na tym blogu bywa
PaleoLifemiękkiego masła 1 szklanka cukru 4 jajka (u mnie wiejskie) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 krążki ananasa z puszki Dodatkowo: cukier puder do oprószenia sernika Przygotowanie: Przygotowujemy spód sernika. Paczkę krakersów (150 g) rozdrabniamy w misie blendera. Następnie mieszamy je szybko z rozpuszczoną margaryną (lub masłem). Krakersami wykładamy spód wcześniej wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną tortownicy, ugniatamy ręką
Słodkie okruszkiKalafior pochodzi z rodziny kapustnych. Wywodzi się z Cypru, dlatego początkowo nazywany był kapustą cypryjską. Częścią jadalną są pączki kwiatowe - różyczki. Na rynku możemy kupić różne odmiany, najbardziej cenny biały lub o kremowym zabarwieniu, ale można też nabyć fioletowy, żółty i zielony. Najbardziej popularne danie to kalafior z bułka tartą. Proponujemy w takiej wersji. Składniki 1 nieduży kalafior oliwa sól
R'n'G Kitchen