gracką.Aromatyczny, grecki ser idealnie współgra z delikatnym smakiem buraka. SKŁADNIKI: 1 litr bulionu warzywnego pęczek młodej botwinki ok 0,5 kg młodych, małych ziemniaków pęczek koperku pól paczki oryginalnej fety. 1/2 łyżki oliwy/oleju śmietana (opcjonalnie) sól (w razie potrzeby) pieprz ocet ( do smaku) cukier (do smaku) PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, przygotować bulion. Botwinkę dokładnie umyć, obrać
Kopystką po garacholiwek i czosnek. Obecnie spotyka się wersje rozszerzone o parmezan,papryczki pepperoni lub natkę pietruszki.Ja, do swojego przepisu dodałam kilka kaparków, oraz pomidorki koktajlowe. SKŁADNIKI: Paczka spaghetti (dobrego gatunku) kilka łyżek oliwy z oliwek 4-5 dużych ząbków czosnku parmezan (świeżo starty) małe kapary z zalewy (wg uznania) kilka pomidorków koktajlowych PRZYGOTOWANIE : Makaron gotujemy wg. przepisu
Kopystką po garachpomidorów pelati-zimą/ latem 1 kg dojrzałych,lub z tego przepisu https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/09/pulpa-pomidorowa.html 1 łyżka ricotty Opcjonalnie ocet balsamiczny Cukier Sól Pieprz Bazylia Parmezan Oliwa z oliwek Paczka Spaghetti Oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE: Na patelnię z grubym dnem wlewamy oliwę, dodajemy cebulę w kostkę, chwilkę później czosnek w plasterkach. Smażymy 2-3 minuty, dodajemy pomidory plus odrobina cukru
Kopystką po garachObiad w 15 minut. Przepis dla zabieganych, zapracowanych lub tych,którym zwyczajnie nie chce się gotować-w danym dniu. SKŁADNIKI:(2-3 porcje) Makaron penne Paczka świeżego szpinaku 2 dość spore ząbki czosnku 1/2 małej cebuli Kawałek sera gorgonzola (u mnie-niestety-tym razem z Biedronki. Dałam 1/3 opakowania) Śmietana 12% -ok.100 ml. Ew. sól Pieprz Gałka muszkatołowa Odrobina masła
Kopystką po garachbyło pierwsze paczki,które zrobiłam. Przyznam się-troszkę poległam ale i tak były dobre-zwłaszcza ciepłe. SKŁADNIKI: 4 szklanki mąki tortowej 1/2 kg sera z wiaderka Łyżka cukru waniliowego Ok. 3/4 szkl. cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany 3 jajka 2 łyżki wódki Łyżeczka sody oczyszczonej Łyżeczka proszku do pieczenia Duża ilość oleju do smażenia (ok 1,5 litra) Cukier puder
Kopystką po garachcoś takiego ! Ciasto jest pyszne, zdrowe i do tego nie trzeba go piec po prostu słodycz idealna, koniecznie wypróbujcie :):) Składniki : Spód: 1 szklanka daktyli ( ok jedna mała paczka) 1 szklanka zmielonych płatków owsianych (lub mąki owsianej lub płatków błyskawicznych) ok 3-4 łyżek mąki migdałowej (opcjonalnie) 1/4 szklanki kakao szczypta soli 1/2 szklanki dmuchanego ryżu Nadzienie
zdrowa vege kuchniatłuszczu innego niż zwykle, bo tym razem dodałam rozpuszczone, płynne masło finuu :) Smakowały świetnie, tak maślano ;) Masło mogę smakować dzięki streectom i nowej kampanii z finuu w roli głównej :) Paczka dotarła do mnie jakieś dwa tygodnie temu, doskonale zapakowana, w termicznym opakowaniu i wkładem chłodzącym a w środku osiem opakowań masła - cztery klasyczne i cztery solone :) Solonego używamy głównie
Domowa cukiernia EwyMiękkie miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy resztę składników, poza płatkami i żurawiną. Chwilę razem miksujemy. Ja dałam same białka, takowe miałam zamrożone, to taka pozostałość po pieczonych pączkach. Kto chce może użyć dwóch całych jajek, chyba że małe to trzech. Do zmiksowanej masy dodajemy płatki i żurawinę, już nie miksujemy, mieszamy łyżką. Tak płatki jak i otręby
Dieta moja pasjaOprócz tego olej lniany ma swoje właściwości w kosmetyce: nawilża skórę, wzmacnia włosy, opóźnia powstanie zmarszczek :) Dlatego też warto włączyć olej lniany do swojego jadłospisu. Składniki: * 1 paczka mix sałat * solidna garść szpinaku * kilka pomidorków koktajlowych * pół ogórka * kilka rzodkiewek * 3 łyżki oleju lnianego * 1 łyżka soku z cytryny * sól do smaku Wykonanie: Mix sałat i szpinak dokładnie
Zrób to smacznieZrobienie bez jest świetnym sposobem na wykorzystanie białek, które pozostały z innych wypieków, np. pączków czy faworków . Na bezy możemy użyć świeżych lub mrożonych białek. Czytaj dalej
Przepisy Kulinarneobiadu , ale to już zapraszam do wypróbowania dla Państwa . Składniki 1 szt kapusty lodowej 15 sztuk kolorowych pomidorków mini 1 zielony świeży ogórek 1 paczka sera fety 5 łyżeczek oleju sól pieprz ziołowy pieprz biały łyżka balsamico Wykonanie Do wysokiej miski rozrywam naszą sałatę , następnie pomidorki kroję na połówki
Mój Smakplus, ponieważ z łatwością mieszczą się do plecaka czy torby, aby "pochrupać" sobie w czasie przerwy w pracy czy szkole. Moja 7- letnia córka po zjedzeniu ze mną pierwsze paczki poprosiła o jeszcze co mnie bardzo zaskoczyło, gdyż nie przepada za tego typu przekąskami. Więc jeśli chodzi o piramidki POPCROP jestem na TAK, chociaż.... znalazłam jeden ich minus- zbyt szybko
Zrób to smaczniełyżeczki proszku do pieczenia Składniki masy: 500 g serka waniliowego 1 kostka masła 2 łyżki cukru pudru 1/2 opakowania mleka w proszku 2 łyżki żelatyny 1 1/2 paczki biszkoptów okrągłych Poncz: 7 łyżek cappuccino 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki żelatyny Sposób przygotowania: Białka ubić na sztywna pianę, do ubitych dodawać powoli cukier, następnie po jednym żółtku. Na koniec mąkę
Cukiernia Pychotkiwiosny ziemią. Po pierwszym przedwiosennym spacerze wróciłam z lasu z garścią pięknych sosnowych igieł. Pachniały zimowym chłodem i budzącym się lasem. W domu odkopałam w zamrażalce jedną z ostatnich paczek mrożonych śliwek, o których myślałam już dobre kilka dni! Połączyłam kwaskowate owoce z aromatycznymi igłami sosny i chwilę potem delektowałam się jednym z najpyszniejszych deserów ostatnich dni :D Gorące owoce
Kuchnia w Słońcu Skąpanamałym ogniu 8-10 minut, co jakiś czas mieszając. PODANIE Zupę podajemy z makaronem – pasuje tu zarówno gryczana soba, makaron błyskawiczny wonton (identyczny jak w zupkach chińskich z paczki), makaron ryżowy czy z tapioki, a także świeży, paczkowany makaron do ramenu. Porcję makaronu na talerzu zalewamy gorącą zupą, posypujemy posiekaną kolendrą i szczypiorem, podprażonym jasnym sezamem i orzeszkami. Skrapiamy
Karo in the Kitchen