minut Składniki: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 czubata szklanka maki 1 łyżka oleju 3 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 puszka kajmaku 200 g masła 2 paczki krakersów posiekane orzechy włoskie 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 4 łyżki śmietanki 30%, albo mleka Sposób przygotowania: Białka należy oddzielić od żółtek i zmiksować
Różne smaki w kuchnikościoła. Było w nim całe wielkie pęto wiejskiej kiełbasy, pół porządnej szynki, jakieś 10 jajek zafarbowanych w łupinach cebuli i obowiązkowo czekoladowe lizaki w kształcie zająca, które dostałam w paczce z zagranicy. Koszyk był przykryty wykrochmaloną białą serwetką, którą mama zrobiła na szydełku. Tak było to kiedyś proste i odświętne. Nie było w tym żadnej komercji, koszyczków z supermarketów
bistro mamaskładników przygotujecie jedną mniejszą babkę oraz 1 babeczkę, którą możecie włożyć do świątecznego koszyczka. Moją babeczkę od razu zjadły dzieci Babkę nadziałam moją ulubioną pomarańczową skórką, którą otrzymałam w paczce od firmy Helio . Dziękujemy Helio, że tak osłodziła nam Święta A Was zapraszam na pyszną cytrynową babkę z pomarańczową skórką. Składniki: (na 1 małą papierową keksówkę + 1 babeczkę
Słodkie okruszkipieczenia Krem: 1 puszka brzoskwiń 1/2 szkl. cukru pudru 300 g masła 5 żółtek 2 op. budyniu śmietanowego z cukrem ( użyłam bez cukru ) 2 łyżki cukru Ponadto: 2 małe paczki delicji pomarańczowych 2 op. galaretki brzoskwiniowe spirytus do nasączenia ( dodałam rumu ) tłuszcz do blaszki papier pergaminowy Sposób przygotowania: Ciasto : Białka ubijamy na sztywna masę. Ciągle ubijając dodajemy cukier
Różne smaki w kuchniSłońce jest już tak ciepłe, że drzewa i krzewy zwariowały, obsypując się milionem pączków! I oby trwało to jak najdłużej, choćby do samego lata! Ta aura daje tak dużo energii do działania, tak bardzo nakręca i inspiruje - że brakuje mi ostatnio czasu na sen! Ale godzę się na to, z uśmiechem wystawiając twarz do słońca. Zapewne znacie ten smak świeżego
Spektrum Smakumleka 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy 1 szkl. cukru 30 dag masła roślinnego ( użyłam masło zambrowskie ) 20 dag wiórków kokosowych 2 duże paczki krakersów Wykonanie : W 1/2 szkl. mleka mieszamy żółtka z mąką pszenną i ziemniaczaną. Pozostałe 2 szkl. mleka należy zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy zmiksowane żółtka z mąką
Różne smaki w kuchniczekaliśmy aż całą noc , aby się nim poczęstować ;) Jest wiele przepisów tego ciasta , ja oparłam się na przepisie klik Wymiary blaszki: 24 x 28 Składniki : - 3 paczki herbatników ( użyłam pełnoziarnistych Bonitki ) - puszki masy kajmakowej - 400 g śmietany kremówki - 3 łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 1 łyzka żelatyny + 1/3 szkl. wrzątku - 100 g czekolady - 2 budynie
Różne smaki w kuchniblaszce i lekko spłaszczamy . Jeśli chcemy nadziać konfiturą to zagrzewamy 2 szklanki marmolady np. morelowej , dolewamy do niej 3 łyżki rumu i za pomocą szprycy do nadziewania pączków, wbijamy końcówkę w upieczone pierniczki ( ja niestety takiej szprycy jeszcze nie posiadam , więc upiekłam bez nadzienia) Pieczemy w temp. 180 C 15 minut
Różne smaki w kuchniminut Składniki: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 czubata szklanka mąki 1 łyżka oleju 3 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 puszka kajmaku 200 g masła 2 paczki krakersów posiekane orzechy włoskie 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 4 łyżki śmietanki 30%, albo mleka Sposób przygotowania: Białka należy oddzielić od żółtek i zmiksować
Różne smaki w kuchnitrwa, zatem zapomnijmy o kaloriach i zajadajmy się taka pychotka jaka jest Migdałowiec według przepisu siostry Anastazji. Proste w wykonaniu, polecam nawet poczatkujacym . Wymiary blaszki: 32x22 Składniki : 2 paczki słonych krakersów 100 g płatków migdałowych 250 g masła 3/4 szklanki cukru 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej puszka kajmaku
Różne smaki w kuchnitłusty czwartek obowiązki nie pozwoliły na przygotowanie tłustych rarytasów,to postanowiłam , że w weekend o czymś pomyślę. Miały być pączki, ale przeglądając zeszyt z przepisami, wpadły mi w oko waniliowe oponki, które smażyłam po raz pierwszy. Bardzo szybkie przygotowanie mnie przekonało, że to właśnie one zagoszczą u mnie w domku :) Składniki : 80 g masła 1/2 szklanki cukru torebka cukru waniliowego
Różne smaki w kuchnipewno znacie te chrupiące pyszności od Crispy Natural . Ja znam, mój syn często dostaje w szkole. Bardzo lubi, paczka znika w expresowym tempie. Crispy Natural to polskie warzywa i owoce (oprócz ananasa i brzoskwini) produkowane bez dodatku cukru (zawierają naturalny cukier występujący w owocach), są one suszone, nie są smażone i są naturalne. Charakteryzują się: wysoką zawartością
kruche babeczkiZbliżają się święta. Mam dla Was propozycję na pyszne ciasto. Cóż to będzie? Stefanka na herbatnikach. Bez pieczenia! A jakie to proste? Zaraz się przekonacie. Potrzebne składniki: 4 paczki herbatników maślanych (około 100 sztuk) Krem nr.1: 400 ml mleka 5 łyżek stołowych cukru 1 budyń o smaku toffi 100 g mlecznej czekolady 150 g miękkiego masła Krem
Niuniokiciasto rosło szybko i mocno dżem z ciemnych winogron, konfiturę niskosłodzoną z czereśni (użyłam swoje przetwory, są u mnie w przepisach) wymieszać z dużym kisielem lub 1,5 paczki zwykłego bez cukru obrane jabłka ze skórki zetrzeć do nadzienia na tarce grubsze oczka, wszystko wymieszać ciasto wyjąć na deskę podsypaną mąką, krótko wyrobić, podzielić na części, ręką ciasto rozciągnąć, nałożyć
W Mojej Kuchni Lubię