przecier pomidorowy - 5508 przepisów (strona:117/368)

Burrito w kukurydzianej tortilli 171

łyżki oliwy 1 łyżeczka soli Farsz: 250 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego 1 duża cebula 3 duże ząbki czosnku 1 czerwona papryka puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 100 g przecieru pomidorowego 150 g sera żółtego sól, pieprz, ostra papryka, chili w proszku, kmin rzymski olej do smażenia Najpierw  robimy ciasto na tortille: mąki mieszamy ze sobą i dodajemy sól(...)folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 45-60 minut. W tym czasie zrobimy farsz: Cebulę drobno siekamy, czosnek wyciskamy i podsmażamy na patelni. Dodajemy mielone mięso i przecier pomidorowy. Solimy, pieprzymy, dodajemy szczyptę chili i po łyżeczce kminu rzymskiego i ostrej papryki. Dodajemy też pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Dolewamy troszkę wody, przykrywamy i dusimy około 5 minut. Dodajemy

Marder&Marder Manufacture
Spaghetti z pulpecikami (LOW FODMAP, gluten free, lactose free) 191

osób): 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej sól, pieprz do smaku Składniki na sos: 250 g przecieru pomidorowego 1 pomidor, pokrojony w kostkę 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii szczypta cukru sól, pieprz do smaku 3 łyżki oliwy z oliwek Dodatkowo: bezglutenowe(...)kładziemy bezpośrednio na patelni. Obsmażamy ze wszystkich stron, delikatnie obracając pulpeciki. 2. Do pulpecików dodajemy paprykę i pomidory. Doprawiamy oregano i bazylią, przykrywamy i dusimy 5 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Przykrywamy i dusimy 5 minut, a następnie zdejmujemy przykrywkę i gotujemy 10 minut, żeby sos trochę zgęstniał. W między czasie przygotowujemy makaron wg przepisu

My Culinary Art
Zupa gulasz z mielonym mięsem 113

papryka chili awokado 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka czerwonej fasolki 5 szt. pieczarek 2 -3 ziemniaki 1 cebula czerwona 2-3 ząbki czosnku 1-2 marchewki 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka soli 1/2 łyczki czarnego pieprzu -1/2 łyżeczka kolendry w ziarnach liście laurowe 1/2 łyżeczki kminu szczypta mielonego cynamonu słodka papryka - 2 łyżeczki 1 łyżka oleju Przygotowanie(...)dodajemy przyprawy, następnie dodajemy warzywa i pieczarki. Całość podsmażamy 5 minut mieszając. Wlewamy bulion oraz puszkę krojonych pomidorów. Dodajemy papryczkę chili ( świeżą lub suszoną). Gotujemy 30 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i fasolę w puszce. Jeszcze chwilkę gotujemy. Posypujemy natką lub kolendrą oraz kawałkiem awokado

AZgotuj!
Kapuśniak Flaminga 138

marchewki ·        1 młoda kapusta ·        1 papryka czerwona ·        200 g przecieru pomidorowego ·        1 łyżka mąki pszennej ·        Szczypta chili ·        Sól(...)oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę, obraną, pokrojoną w słupki marchew oraz pokrojoną w paseczki paprykę. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 4.    Warzywa łączymy z ziemniakami, dodajemy przecier pomidorowe, ewentualnie podlewamy woda jak jest za mało i doprawiamy chili. 5.    Pod koniec gotowania zupę zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody i łączymy z kotletami. Chwilę

Kulinarna Chwila
Doskonała Zupa 152

papryki żółta, czerwona ·        Sól ·        Olej do smażenia ·        Przecier pomidorowy ·        1 łyżka mąki pszennej ·        ½ szk. śmietany 18 % ·        Chili ·        Pieprz(...)ziemniaki są już prawie miękkie, dodajemy pieczarki z papryką. 9.    Wrzucamy kostkę rosołową. 10.     Następnie dodajemy mięso. 11.     Dokładamy przecier pomidorowy. 12.     Doprawiamy chili. 13.     Śmietanę rozrabiamy z mąką. 14.     Hartując wlewamy do zupy, 2 minuty gotujemy. 15.     Zupa gotowa

Kulinarna Chwila
Gulaszowy chłopski garnek z białą kapusta 172

kapusty i ziemniaków  to super pyszne i sycące danie  :)  Ok 700 gram łopatki wieprzowej 0k 400 g ziemniaków Pół główki kapusty białej 250 gram cebuli Łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka papryki słodkiej Pół łyżeczki kminku duży ząbek czosnku Sól i pieprz  Mięso kroimy na ok 2 centymetrową kostkę oprószamy solą i pieprzem. wkładamy do rondla(...)uzupełniamy płyn). Pod koniec duszenia mięsa dodajemy pokrojone również na ok. 2 cm. kostkę ziemniaki, i białą kapustę. .Całość dalej dusimy pod przykryciem do miękkości  Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i czosnek.  Zamieszać i gotujemy chwilkę

Andzia Pichci
Skrzydełka w sosie 238

mojego bloga to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Zdjęcia również mile widziane. Życzę smacznego i zapraszam na skrzydełka. 1 kg skrzydełek z kurczaka 1 cebula 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 średnie marchewki 1 kostka rosołowa 200 g słodkiej śmietany (dałam 30%) 2 łyzki posiekanego szczypiorku 2 łyzki masła klarowanego bazylia sól pieprz papryka słodka Skrzydełka umyć i osuszyć(...)pokrojoną w półplasterki i smażyć około 2 minuty. Wlać 3 szklanki gorącej wody, dodać paprykę słodką, kostkę rosołową i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodać przecier pomidorowy, bazylię i zagotować. Wlać śmietanę  wymieszać i już nie gotować. W razie potrzeby doprawić solą  i pieprzem. Posypać posiekanym szczypiorkiem

O kuchni z uczuciem
Przepis: Zupa meksykańska 171

mielonego wieprzowego 1 papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka pomidorów krojonych 1 szkl. groszku zielonego mrożonego (może być z puszki konserwowy) 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka natki pietruszki 1 łyżeczka ziół prowansalskich papryka w proszku sól i pieprz oliwa lub olej do podsmażenia Przygotowanie: Marchew, pietruszkę, seler ścieramy na tarce o grubych oczkach(...)garnka z włoszczyzną i zalewamy wodą, tak aby całość była przykryta i gotujemy aż wszystko będzie miękkie. Na ok. 7 min przed końcem gotowania dodajemy fasolę, pomidory, przeciśnięty czosnek, przecier pomidorowy i gotujemy. Na końcu zupę doprawiamy przyprawami i posypujemy natką pietruszki. Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Fit pizza na brokułowym spodzie 254

porcje: ciasto: 1 brokuł – 500 g 1 jajko 1/2 kulki mozzarelli 6-7 łyżek otrąb (u mnie orkiszowe) oregano czosnek w proszku sól pieprz sos: 300 ml przecieru pomidorowego 1-2 ząbki czosnku w zależności od wielkości sól pieprz bazylia oregano Dodatki: 30 g salami ½ kulki mozzarelli 1/3 czerwonej cebuli kilka marynowanych papryczek jalapeno Przygotowanie: Ciasto: Brokuły ugotować do miękkości(...)pieczenia. Skropić ją oliwą lub olejem. Masę wyłożyć na blachę formując placek. Piec w 230 stopniach ok. 20 minut aż spód będzie zwarty. Sos: Czosnek zeszklić.  Dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz, bazylię i oregano. Dusić do odparowania nadmiaru wody. Podpieczony spód posmarować sosem pomidorowym. Na wierzchu posypać startą mozzarellą, na którą układać ulubione dodatki. Ja położyłam plasterki salami, pokrojoną

Fabryka pomysłów
Kurczak Buffalo + surówka z buraczków na zimno 207

podudzi z kurczaka ok. 8 kawałków olej rzepakowy sól pieprz słodka papryka w proszku ostra papryka w proszku sos: 3 łyżki masła 1 ząbek czosnku 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka miodu 1 łyżeczka sosu tabasco (ja użyłam piri piri) 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1 łyżka ostrej papryki w proszku ½ łyżeczki soli Przygotowanie: Kawałki(...)minut w temperaturze 180 stopni. Sos: W rondelku rozpuścić masło, wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem. Smażyć ok. 1 minuty na wolnym ogniu. Zdjąć z ognia, dodać cukier, miód, sól, przecier pomidorowy, sos tabasco lub inny i papryki w proszku.   Wymieszać i wystudzić. Podawać do upieczonego kurczaka obtaczając (smarując) w nim mięso.  Sposób na surówkę z buraczków: składniki

Fabryka pomysłów
W paprykowym świecie - faszerowana papryka 186

mięsa (wołowe, wołowo-wieprzowe lub z indyka) 1 duża cebula pokrojona w drobną kostkę 1 całe jajo 2-3 łyżki stołowe bułki tartej olej do podsmażenia cebuli 1 litr przecieru pomidorowego sól, pieprz, cukier i sos sojowy do smaku ewentualnie 4 plasterki kie łbasy chorizio Przygotowanie  Odciać ogonki papryki i wyjąć ze środka białe części wraz z nasionami. Ogonki(...)posiekane chili i jeszcze raz wyrobić Napełnić papryki farszem, ugniatając go w środku papryk małą łyżeczką. Zakryć ogonkami i ewentualnie plasterkiem chorizio i ułożyć pionowo w rondlu.  Dodać przecier pomidorowy (jeśli jest zbyt gęsty podlać odrobiną wody lub bulionu mięsnego), tak aby zakrywał całkowicie papryki. Gotować na niewielkim ogniu około godziny. Wam życzymy smacznego,  Ani serdecznie dziękujemy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
RoloPizza 101

łyżeczka soli 2 łyżki oleju 2 łyżki bazylii suszonej Farsz 1 cebula 1 łyżka masła 450 g pieczarek 500 g mielonego mięsa (użyłam wołowego) 3 ząbki czosnku 3 łyżki przecieru pomidorowego Papryka ostra, papryka słodka , bazylia, sól i pieprz do smaku 400 g startego żółtego sera (użyłam goudy) Odrobina oleju Przygotowanie: ciasto W misce robimy rozczyn - drożdże, cukier(...)maśle, dodajemy pieczarki pokrojone w paski i delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do ostygnięcia.  2. Na tej samej patelni na oleju podsmażamy mięso, dodajemy sprasowany czosnek oraz przecier pomidorowy. Wszystko doprawiamy, solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką oraz bazylią, tak aby powstał gęsty sos przypominający w smaku boloński.  Ciasto dzielimy na dwie równe części i rozwałkowujemy

Niezły Młynek
Przepis #158 Włoski bigos 160

porcje jednak możecie je dobrowolnie zwiększyć w zależności od potrzeb. Składniki - 200 g kapusty kiszonej - 350 g  makaronu - 200 g pieczarek - 0,5 czerwonej cebuli - 2 łyżki przecieru pomidorowego - 100 g czerwonej świeżej papryki - 150 g ogórka konserwowego - 150 g wędzonej kiełbasy - 1  łyżka oleju - przyprawy: sól, pieprz, czosnek, wędzona słodka papryka Wykonanie  Makaron gotujemy według przepisu(...)oczyszczamy i kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli i smażymy. Następnie dodajemy do kapusty. Kiełbasę oraz ogórki kroimy w pół plasterki i dorzucamy do reszty składników. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy. Całość mieszamy i przyprawiamy do smaku. Wrzucamy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy.  Bigos smakuje naprawdę rewelacyjnie. Z pewnością zaskoczycie nim domowników lub gości. Nie jest także zbyt tłusty

Health-Fit-Life
PULPETY Z GRZYBAMI LEŚNYMI 181

łyżki ketchupu 8 leśnych grzybów 4 garście szpinaku 1 cebula 1 papryka pokrojona w kostkę 1 łyżka masła Olej do smażenia Bułka tarta do panierki Sos 500 ml przecieru pomidorowego 250 ml pomidorów z puszki 4 garście szpinaku Sól i pieprz do smaku 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej Woda ok 1 szklanki PRZYGOTOWANIE(...)Mieszam dokładnie. Formuję pulpeciki a następnie obtaczam w bułce tartej. Na rozgrzanej patelni wylewam olej, obsmażam ze wszystkich stron. Pulpety przekładam do garnka o grubym dnie. Dolewam wodę i przecier pomidorowy, pomidory z puszki oraz dodaję szpinak. Duszę na małym ogniu ok 15 min. Podaję z ulubionymi kaszami czy ziemniakami

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania