jest niewdzięcznym tematem, zresztą trzeba jeszcze mieć czym je robić , zmysł artystyczny to połowa sukcesu. Dziś mam dla Was zamiast zupy i drugiego- jedno pyszne danie na cały obiad. Kocham ryby za to, że są takie proste do obróbki, smaczne i zdrowe, a jeśli tylko chcemy i nie ogranicza nas wyobraźnia, możemy zaszaleć ! Warto je włączyć
Wanilia i Kardamonoznacza, że nie można zaprosić do wspólnej zabawy i gotowania swoich młodszych pociech (oczywiście pod nadzorem dorosłego). Przepisy są proste w wykonaniu, bogate w zdrowe produkty. Wszystko zostało podzielone na rozdziały: Śniadanie Drugie śniadanie Obiad zupa Obiad drugie danie Podwieczorek Kolacja Na każdej stronie książki wesoło zachęcają nas do gotowania postaci z bajki Frozen: Anna, Elsa, renifer Sven
Zrób to smaczniesól Wykonanie: Ogórki obieramy i blendujemy na papkę, dodajemy je do wywaru z warzyw i gotujemy około 10 minut. Doprawiamy zupę solą i pieprzem. Podajemy z uprażonymi na suchej patelni płatkami quinoa i koperkiem. Prawda, że proste
Quinoa Raz!dość uniwersalna i nadaje się w zasadzie do wszystkiego - chleba, naleśników, ciast (szczególnie kruchych), biszkoptów, placków, bułek czy zagęszczania sosów i zup. Poniżej kilka linków do moich przepisów na bazie mąki kukurydzianej: Bezglutenowa tarta czekoladowa z orzechami Prosta kokosowa szarlotka sypana Zdrowy snikers bez cukru i mleka
Powiedz dietom nieminut i gotowa. Smaczna i nieskomplikowana. Z nutą maślaną i świeżo mielonym pieprzem. Zaraz po pomidorowej i rosole jest to zupa, która bywa najczęściej na naszym stole. I trudno się temu dziwić bo kiedy coś tak prostego jest tak pyszne nie może być inaczej. Często przygotowuję ją kiedy nie mam czasu ani/lub pomysłu na obiad. Tym bardziej
Pyry na Gazokres, w którym one królują na naszym stole. Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) Kremowa zupa szparagowa z serem Zupa szparagowa krem szparagi z sosem holenderskim W sezonie szparagowym proponuję inny sposób na ich wykorzystanie. Prosta wiosenna pizza ze szparagami, papryką i żółtym serem lazur to moja propozycja na wykorzystanie zielonych szparagów. To świetny pretekst aby zrobić niebanalną
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMacie czasami dosyć zwykłej i pospolitej zupy pomidorowej? A co powiecie na pomidorową w wersji włoskiej i dietetycznej, czemu nie? Smak Italii, wspomnienie wakacji zaserwowane na obiad. Oto kolejny prosty, szybki i zdrowy przepis. Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, około 5 porcji. Produkty 500 ml płynnego koncentratu pomidorowego, 2 szklanki wody, 2 duże garście pomidorków malinowych, 4 łodygi
Fit&Fast Kitchenbardzo co ugotować, brak innego mięsa lub za wiele składników albo po prostu pomysłu lub czasu to prosty gulasz jest najlepszym wyjściem z sytuacji. Wystarczy jakiekolwiek warzywo np. ziemniaki, kawałek mięsa i może powstać nam super pyszna, syta zupa. Składniki można do woli zmieniać, dodać np. paprykę świeżą, fasolkę zieloną mrożoną, groszek, puszkę fasoli albo cieciorki, soczewice, kapustę kiszoną
Bernika - moj kulinarny pamietnikmoim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Przepis ten dostałam od zawodowego żołnierza. Tą pyszną, pożywną grochówką częstowano rodziców przyjeżdżających do swoich synów na przysięgę. SKŁADNIKI: 2 szklanki(...)ogniu. 2. W tym czasie przesmażamy boczek i dodajemy do garnka z warzywami. 3, Drobno pokrojoną słoninę podsmażamy z kiełbasą. Nadmiar tłuszczu zlewamy, a mięso dodajemy do garnka. 4. Zupę gotujemy na małym ogniu ok. godziny, a gdy groch będzie prawie całkiem miękki, dodajemy obrane i pokrojone w średnią kostkę ziemniaki i ząbki czosnku. Gdy ziemniaki zmiękną, zupę przyprawiamy majerankiem
Pysznosci Babci Basijuż kiedyś pisałam, jest dość wybredny i jednocześnie jest moim największym i najbardziej surowym krytykiem kulinarnym. Ponieważ jednak zupa mu zasmakowała mogę ją bez skrupułów polecić każdemu:) Krem jest bardzo delikatny, lekko kwaskowy i tak jak wspomniałam prosty i szybki w przygotowaniu. Składniki : łyżka masła łyżka oliwy 1-2 szalotki 1-2 ząbki czosnku 500ml bulionu warzywnego 500g zielonych szparagów(...)zaczną mięknąć, dodać główki i gotować jeszcze przez kilka minut, co chwilę sprawdzając twardość szparagów, aby ich nie rozgotować, żeby nie straciły koloru. Wyłowić kilka główek szparagów do dekoracji. Zupę zdjąć z ognia, przestudzić i dokładnie zmiksować, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Natychmiast podawać przybrane główkami szparagów. Smacznego
Codzienne Gotowaniewiśnie i jagody, czyli zupa owocowa. Połączenie prawdziwego lata. Nieco cierpkie, z nutą wanilii i korzenną goździków. Cudownie orzeźwiająca, a przecież tak prosta. Pamiętana jeszcze z babcinej kuchni – ma zagorzałych zwolenników i hejterów, ale mało kto przechodzi obok niej obojętnie. Składniki: – 0,9-1 kg wiśni – ok. 0.5 kg jagód – 3l wody – kilka goździków(...)makaronem i dodatkiem śmietanki. Przechowywać w lodówce! Podobne przepisy Clam chowder czyli gulasz z małży z Nowej Anglii Prawdziwy żurek z białą kiełbasą i żeberkami Krem z pieczonej marchewki Zupa limonkowa z kurczakiem .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background
Pociąg Do KuchniZupa grzybowa to kolejne tradycyjne danie na Wigilijnym stole. Przepis na tą zupę jest od koleżanki mojej mamy z prac
KuchniaWeDwoje.plsami! Zobacz przepis Środa: Pieczony łosoś w glazurze Pieczony łosoś to rzecz prosta jak bułka z masłem. Wystarczy kawałek ryby, musztarda, miód i brokuł i danie gotowe. Przepis będzie dostępny w środę rano Czwartek: Kremowa fasolowa Energetyczna bomba do zrobienia w 15 minut. Elegancka, aksamitna zupa, na którą składa się fasola, seler, cebula i mleko kokosowe, polana ostrym(...)jakimiś dodatkami, np. do kopytek batatowych świetnie pasuje prosta sałatka ze szpinaku, skropiona dresingiem z cytryny. Do kurczaka adobo zrobiliśmy surówkę z czerwonej kapusty i pomarańczy (kapusta to produkt, który mamy w lodówce jeszcze z menu z poprzedniego tygodnia 5 patentów na dania z kurczaka (i bez) ). Zupę krem dobrze jest zjeść z pajdą ciemnego chleba, a łosoś zyska
Niedzielny kucharzMało pracochłonna za to przepyszna zupa z brokułami na bazie kości , to moja propozycja na dzisiejszy obiad , nie dość że dobrze smakuje to jeszcze jest bardzo prosta w przyrządzeniu . składniki na 6 porcji 1 średni brokuł kość wieprzowa lub udko drobiowe włoszczyzna ( marchewka, pietruszka, kawałek pora, kawałek selera ) cebula ząbek czosnku 3/4 szklanki mleka sól pieprz 3/4 szklanki mąki(...)litra , dodajemy oczyszczoną i pokrojoną włoszczyznę, cebulę, ząbek czosnku .Brokuła dzielimy na mniejsze różdżki dodajemy do gotującego się wywaru z kości i włoszczyzny, uważamy żeby go nie rozgotować. Zupę doprawiamy solą i pieprzem . W garnuszku mieszamy mąkę z jajkiem , wodą i szczyptą soli, na jednolite ciasto . Ciasto wlewamy powoli na gotującą się zupę i gotujemy do momentu jego wypłynięcia
Smakowite Dania