kuchni tajskiej jest równowaga między pięcioma smakami: gorzkim, kwaśnym, ostrym, słonym i słodkim, które powinny być idealnie wyważone. To kuchnia dość prosta i szybka, chyba dlatego tak często gości u mnie na talerzu. PRZEPIS NA ZUPĘ KOKOSOWĄ Z RYBNYMI PULPECIKAMI SKŁADNIKI: - opakowanie makarony chow mein (zamiennie ryżowy) - 3 ząbki czosnku - 2 -3 plastry imbiru - kolendra natka - limonka - chili
SMYKWKUCHNIwodzionkę – regionalną zalewajkę na smalcu ze skwarkami, grzankami i czosnkiem, która otrzymała wyróżnienie na I Festiwalu Pszczyńskich Maszkietów – Chochla 2008. Zupa jest przepyszna, aż chce się jej jeszcze. A na drugie specjał chłopski – tak proste, tak zwykłe danie, że…czuję, że właśnie na taki talerz miałam ochotę. Smażone ziemniaki z boczkiem, cebulką i ziołami
Raj dla PodniebieniaTakie zastosowanie natki świetnie się sprawdza. Warto sobie uświadomić, że to zielone bogactwo ma o wiele więcej zastosowań niż tylko zupa. A w połączeniu z grzybami i pieprzem to już w ogóle światowe klimaty. Proste zestawienie też może zaskoczyć bogactwem smaku
Dieta moja pasjamogę się nimi najeść. Są fantastyczne i mega zdrowe! Te małe nasionka można namoczyć w wodzie, mleku, mleku kokosowym, dodać do jogurtu, zupy czy ciasta i zawsze będzie pysznie. Tym razem wykorzystałam je do zrobienia tego prostego i smakowitego deseru. Smakowało nieziemsko - polecam ogromnie! <3 Pudding chia: 300 ml mleka kokosowego (ja użyłam domowego) ok. 80 g nasion chia
Cooking Monsterpieczemy jeszcze ok 30 min. W połowie pieczenia chlebek obracamy, aby obie strony się zrumieniły. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/prosty-chleb-pszenny-chrupiaca-skorka/ BosowKuchni Artykuł Prosty chleb pszenny z chrupiącą skórką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuwszystkie inne drobiowe wnętrzności ;-) Z żołądkami jest taki problem, że długo się gotują, ale warto poczekać :-) O zagęszczaniu sosu czy zupy chlebem czytałam kiedyś w starej książce kucharskiej, która należała do mojej babci. Sposób prosty, a smak ciekawy :-) Warunek: chleb powinien być prawdziwy - tzn. z mąki razowej, a nie barwiony karmelem! No i najlepiej jeśli jest bez dodatku ziaren
Czary - gary w kuchnicheddar i moimi suszonymi pomidorkami. Podałam je właśnie ze wspomnianą zupą. To było pyszne połączenie. Takie tartaletki to świetna przekąska, dodatek do zupy, ale też idealna kolacja. Polecam Wam ten przepis. Nie wymaga dużo pracy, jest prosty w wykonaniu, a co najważniejsze szybko się go robi. Spróbujcie i Wy. TARTALETKI Z SEREM RICOTTA, CHEDDAR I SUSZONYMI POMIDORAMI
Zakątek rozkoszy kulinarnychWeekend w ogrodzie. Proste przyjemności i jeszcze prostsze zachciewajki. Zostały mi trzy kolby po ostatnim gotowaniu kukurydzianej zupy. Bardzo szybkie gotowanie. Jeszcze szybsze nadziewanie. I powolne grillowanie, choć można było dłużej, by na… Czytaj dalej
Mam To Na Widelcucukier. Wszystko dokładnie zmiksować i dokładnie przesączyć przez drobne sitko. Dobrze schłodzić, zamieszać przed podaniem. Brazylijska lemoniada z limonki – pyszna, prosta i bardzo szybka. Podobne przepisy Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Zupa limonkowa z kurczakiem Babka limonkowa Lemoniada arbuzowa .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height
Pociąg Do Kuchnizastosowanie w kuchni. Kluski z płatków owsianych można podawać jako dodatek do różnych dań np. z mlekiem jako zupę mleczną, z jogurtem, owocami lub warzywami. Ja prezentuję wersję z podsmażanymi warzywami. Niezwykle proste w wykonaniu a jakże smaczne i niedrogie danie.SKŁADNIKI2 szklanki płatków owsianych500 ml mleka2 jajka3-4 łyżki mąki2 marchwie3 łodygi selera naciowego2
Złote przepisydobrze wymieszałam - następnym razem dam więcej warzyw). Wsypujemy połowę drobno poszatkowanego koperku. I doprawiamy ewentualnie do smaku. Doprowadzamy do wrzenia. Ciepłą zupę miksujemy blenderem, tak aby uzyskała kremową konsystencję.Podajemy z jajkiem posypane koperkiem.Prawda, że proste? A jak smakuję... Mniam mniam
Miksturownikgotowego ciasta francuskiego, na czarną godzinę :-). Można przygotować z niego szybkie, wytrawne tarty z cebulą, które swoim smakiem i zapachem przypominają pyszną zupę cebulową. Aby dopełnić dzieła, wystarczy je podać z białym winem.Prawda, że to bardzo prosty, szybki, ale smaczny pomysł na przekąskę? Czy to dla Ciebie, czy to dla znajomych na karnawałowym przyjęciu.Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej
Pora coś zjeśćrozpoczęcie dyniowego sezonu i za każdym razem cieszy się gdy przyrządzam z niej coś dobrego.Tym razem przepis jest bardzo prosty i nie zawiera żadnych niezwykłych składników. Ma za to fajny dodatek w postaci chipsów serowych, które w połączeniu z zupą dają ciekawy efekt. zapraszam i życzę smacznego.Zupa z dyni z chipsami serowymiskładniki:1 kg miąższu z dyni1 cebula120 g sera
Przysmaki KarolkiKolejny odgrzebany przepis, tym razem z"Oliwii", wspaniała, sycąca i bardzo smaczna zupa z żółtego sera. Nigdy takiej nie robiłam, a tu proszę taki frykasik, że, aż miło:) Prosty przepis, szybkie wykonanie i ten smak, to zalety, którym nikt się nie oprze:) Składniki: 20 dag żółtego sera (np:ementaler) 1 szklanka śmietany 3 szklanki wywaru warzywnego (może być(...)ogrzewam, przez cały czas mieszając, aż ser się rozpuści. Doprawiam solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny.Bułkę kroję w drobna kostkę i rumienię na suchej patelni. Zupę nalewam w talerze dodaję grzanki, posypuję natką pietruszki i gotowe. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchen