również będzie to niespodzianka. Zaraz po szparagach botwinka jest chyba moją ulubioną wiosenną nowalijką. Najpierw chciałem pokazać Wam przepis na zupę botwinkową, którą uwielbiam, ale to jest tak popularne, że zmieniłem zdanie. Dziś przedstawię Wam prosty i pyszny sposób w jaki można zjeść botwinkę na śniadanie. To kolejny pomysł na paleo śniadanie i kolejna pozycja, aby urozmaicić nasze poranne posiłki
PaleoLifeczemu na blogu do tej pory nie zawitały amerykańskie naleśniki czyli pancakes. Tak naprawdę to bliżej im do naszych swojskich placków niż naleśników Nie zmienia to faktu, że są proste do zrobienia, szybkie i smakują każdemu same jak i z dodatkami. Pancakes charakteryzują się okrągłym kształtem i puszystosią. Zwykle serwuje się je w Stanach z syropem klonowym(...)patelnie i smarujemy ją małą ilością masła. Nakładamy na patelnię jednakowej wielkości placuszki. Smażymy na złoty kolor z obu stron Artykuł Puszyste i proste pancakes, pankejki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumnie wielkanocne menu jest proste, nieskomplikowane i składa się głównie z przekąsek jak śledzie, jajka i tort kanapkowy. W tym roku będziemy mieli gości, więc mam w planie obok potraw na zimno wprowadzić kilka dań na ciepło ale również prostych i szybkich w przygotowaniu. Na pewno ugotuję żurek z jajkiem . Zupa jako przystawka świetnie pasuje na rozpoczęcie
codojedzeniaotrzymała prestiżową rekomendację przewodnika Michelin. W zasadzie przebywając w Funchal, nic o tej zupie nie słyszeliśmy, jednak daliśmy jej szansę ;) Delikatna, z mocnym, czosnkowym akcentem i jajkiem po benedyktyńsku <3 W oryginalnym przepisie zupę robi się na bazie wody, oliwy i ziół. Tutaj w prosty sposób można zagospodarować rosół. Składniki 1,2 l rosołu drobiowo-wołowego 5 ząbków czosnku
R'n'G KitchenSezon dyniowy w pełni. Zupa dyniowa już była to teraz czas na ciasto. Polecam bardzo prosty przepis na sernik z aromatycznie przyprawioną dynią. Nam zasmakowało. Koniecznie wypróbujcie. Oczywiście pamiętajcie, żeby wszystkie składniki na sernik wyciągnąć wcześniej z lodówki, żeby nabrały temperatury pokojowej. Spód: 250 g herbatników kakaowych 50 g masła Masa: 1 kg twarogu sernikowego
Krokusowy Domżółty 15-20 dni 40-60 dni Surowe warzywa 5 dni 18-20 dni Świeże owoce 3-7 dni 8-25 dni Ugotowana zupa 2-3 dni 8-12 dni Pieczone mięso 2-3 dni 8-12 dni Artykuły spożywcze – zamrożone Trwałość artykułów niezapakowanych próżniowo Trwałość artykułów zapakowanych próżniowo Pieczywo 6-9 miesięcy 24-26 miesięcy Owoce 6-12 miesięcy(...)miesięcy Mięso 6 miesięcy 24-26 miesięcy Każdy produkt po zapakowaniu próżniowym należy podpisać. Osobiście najczęściej pakuję warzywa. Bardzo często przygotowuje w domu najróżniejsze zupy, sosy warzywne do ryżu itd. Dzięki pakowaniu próżniowemu mam w prosty sposób wszystko odpowiednio poporcjowane, a „nadwyżki” jedzenia się nie marnują. Tak jak widoczny na zdjęciu miks różnych warzyw. Zapakowany próżniowo może
Słodkie okruszkipozostałych w lodówce warzyw można przygotować przepyszne danie. Nie musi to być koniecznie zupa. Warto zrobić szybkie danie z ziołami. Oczywiście takie smażone warzywa mogą być podstawą kremowej zupy, wystarczy dodać bulion i całość zmiksować. Przygotowałam smaczne i naprawdę proste danie. To smażone na oleju rzepakowym warzywa takie jak ziemniaki, marchewka, cukinia z czosnkiem i pozostała
Moja smaczna kuchniaznaczenie :) I tak doszło do samych warsztatów, które odbyły się 14 kwietnia 2015 w podziemiach bardzo przyjemnej restauracji Dobra Karma w Katowicach. Założenie proste. Robimy pełny obiad wykorzystując głównie stary chleb. Przez pełny rozumiemy zupę, danie główne i deser. Deser był najmniej ambitnym przedsięwzięciem, zupa nieco bardziej, a danie główne miało już pewien stopień trudności. Uczestnicy zostali podzieleni
Kryzysowa Książka Kucharskajest to cierpienie zwierząt. Na szczęście jest możliwe uniknięcie każdej z tych bolączek wykorzystując wegański ser. W dzisiejszym wpisie będzie to wegański parmezan . Bardzo prosty w wykonaniu, smaczny i funkcjonalny. Idealnie nadaje się do makaronów, zup, pesto jak i do posypania po pizzy. Ja zakochałem się w nim przy okazji robienia zupy brokułowej. Jest delikatnie ostry w smaku
Blendmanpierwsze danie zupa. Ale jaka! Taka, że już nie trzeba robić drugiego dania, bo jest mocno sycąca i pyszna. Zapraszamy na harirę, zupę pochodzącą z Maroka. Przepis: Harira 2. Nuggetsy z kaszy jaglanej Proste i niezwykle smaczne nuggetsy jaglane w panierce z krakersów. Nadadzą się nie tylko na obiad, ale również na przekąskę (zarówno na ciepło
Bananowe Polehistorię. Wystrój karczmy pokazuje jak bogatą przeszłość tego regionu oraz jego wielokulturowość. W karczmie można zjeść potrawy typowe dla Warmii, oparte na prostych składnikach: mące, ziemniakach, jajach, grzybach, kapuście, rybach. Próbowaliśmy żuru warmińskiego, zupy z grzybów leśnych z łazankami, babki ziemniaczanej dzyndzałek, okonek warmińskich prosto z patelni. Nie są to dania dietetyczne lecz z cała pewnością warto ich spróbować
WYSPA SZCZĘSLIWAwegan jest to cierpienie zwierząt. Na szczęście jest możliwe uniknięcie każdej z tych bolączek wykorzystując wegański ser. W dzisiejszym wpisie będzie to parmezan. Bardzo prosty w wykonaniu, smaczny i funkcjonalny. Idealnie nadaje się do makaronów, zup, pesto jak i do posypania po pizzy. Ja zakochałem się w nim przy okazji robienia zupy brokułowej. Jest delikatnie ostry w smaku
Blendmangronie przyjaciół. [źródło: www.kulinarnagdynia.pl ] W ofercie promocyjnej zaserwowano mi lunch dnia. Na przystawkę zupa warzywna z boczkiem , pełna mięsa, warzyw i przypraw. Zupa bardzo dobrze doprawiona, pełna warzywnego aromatu, z wyczuwalnym smakiem boczku. Prosta rzecz, ale kunsztownie przyrządzona i wyjątkowo przyjemna do jedzenia :) Daniem głównym okazała sie p olędwiczka wieprzowa z polentą oraz puree z selera i cytryny
Grunt to przepis!Krokiet z farszem pieczarkowym Pyszny , to chyba najlepiej opisujący tą potrawę wyraz . Moja rodzinka kocha krokiety z każdym farszem , a szczególnie podane do zupy pomidorowej lub z kremu z zielonego groszku . Ta wersja , jest prosta i chyba najsmaczniejsza , bynajmniej dla mnie -no jeszcze szpinakowy mógłby ewentualnie po konkurować z pieczarkami . Polecam , dobre na każda porę roku i okazję Składniki
Ogrodnik w podróżyKremowa, gęsta, rozgrzewająca, sycąca, zdrowa, delikatna w smaku, prosta w przygotowaniu, przepyszna... Mogłabym tak w nieskończoność wymieniać zalety tej zupy. Dlatego po prostu radzę spróbować i przekonać się samemu
Milion Smaków