Bardzo lubię kremowe zupy i dlatego każdej jesieni gości na moim stole zupa krem z dyni . Tym razem w nieco bardziej odważnym połączeniu - z kwaśnym jabłkiem
babka w formieSamo zdrowie na przednówku. Buraki i korzeń pietruszki z dodatkiem imbiru i octu balsamicznego zmiksowane na pyszny krem. Zainspirowana przepisem Olgi tym razem podałam zupę z
babka w formiePyszna, delikatna w smaku zupa serowa z brokułami. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego 200
KuchniaWeDwoje.plŻurek na zakwasie pyszny i rozgrzewający Żurek na zakwasie oj pyszny, ja uwielbiam a Wy ? przepis na zurek Żurek to jedna z ukochanych zup
Kuchnia na wzgórzuFlaczki takie są świetną alternatywą dla ludzi którzy nie lubią tradycyjnych wołowych flaczków. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a smakiem zainteresują każdego. Bardzo dobry pomysł na zupę dla dzieci poprzez połączenie kurczaka i warzyw. Gotując je w domu unosi się cudowny aromat :) Składniki: 1kg udek, pałek z kurczaka lub po prostu cały kurczak seler 5 marchewek
Niezły Młynektakimi daniami żebym nie musiała całymi godzinami stać przy kuchni. Na deser podczas wieczoru wigilijnego albo w czasie świąt podam na pewno zupę migdałową. Wszyscy uwielbiamy migdały więc na pewno będzie mile widziana. Poza tym jest prosta i szybka do przygotowania. Szczególnie kiedy mam pod ręką blender kielichowy , w którym można dokładnie zblendować migdały. Jeśli jeszcze nigdy nie jedliście(...)takiej zupy to koniecznie musicie jej spróbować! Kremowa zupa migdałowa jest pysznym daniem i można podać ją także na wigilijny stół ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaTaki domowy żurek do najedzenia. Bez kombinowania. Szybki , prosty , bardzo smaczny. U mnie nie ma problemów z jego ugotowaniem bo wszystkie składniki z reguły mam w
Buniabaje w kuchniJesień w pełni i nie jest to niestety polska złota jesień. Za oknem szaleje wiatr i deszcz, a temperatura spada bezlitośnie. Jest jednak bardzo prosty sposób, aby nie dać się jesieni i rozgrzać się mocną zupą cebulową po francusku. Wegańska zupa cebulowa Przepis na 4-5 porcji Potrzebujemy: 7 średniej wielkości cebuli 250 ml białego wytrawnego wina 2 łyżki płatków
Bananowe PoleTradycyjna francuska zupa cebulowa, niezastąpiona w czasie zimowych przeziębień. Wyrafinowane danie z prostych składników. Składniki: 1 kg cebuli 1,5 l bulionu warzywnego oliwa z oliwek 50 g masła 1 łyżka mąki sól i pieprz bagietka 100 g sera ementaler Przygotowanie: W garnku rozgrzać oliwę z oliwek, do oliwy dodać masło. Na gorący tłuszcz wrzucić pokrojone cebule. Dusić przez(...)kolor, bardzo często mieszając. Następnie dodać mąkę i cały czas mieszać przez mniej więcej 3-4 minuty. Całość zalać 1,5 l bulionu warzywnego, zamieszać. Od momentu zagotowania się zupy zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez mniej więcej 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Bagietkę pokroić i posypać
Piąty grzech głównyDzisiaj zapraszam na bardzo prosty sos z kurek. Taki sos idealnie pasuje do makaronu, ale również kaszy czy ryżu ale też wszelkiego rodzaju placków – ziemniaczane, cukiniowe… mniam. Ja się przyznam bez bicia, że kiedyś nie przepadałam za sosem kurkowym. Był mdły, bez smaku. Może miałam inny smak wtedy, a może ten jest po prostu lepszy? Tak czy siak(...)Dusimy jeszcze ok 5 min, do rozpuszczenia sera. Podajemy z natką lub koperkiem 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/sosy/sos-kurkowy-makaronem-prosty-sos-kurek/ MieszamWGarnku Artykuł Sos kurkowy z makaronem, prosty sos z kurek pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuZupa botwinkowa, to zupa sezonowa. Właśnie teraz jest na nią pora. Niezwykle prosta w wykonaniu, zdrowa i przede wszystkim smaczna! Moc koperku to zapach przełomu wiosna/lato. Ten przepis jest przepisem mojej babci, taką botwinkę pamiętam i od babci z ogródka botwinę mam. Składniki spory pęk botwiny (młode buraczki z liśćmi) ząbek czosnku pęczek koperku i trochę natki pietruszki
Z Kuchni Do Kuchnibulion, który jest podstawowym składnikiem kuchni japońskiej. Dashi to wywar z suszonych płatków ryby bonito (katsuobushi) oraz wodorostów konbu. Używa się go jako baza różnych zup np. miso-shiru lub ramen. Jest bardzo prosty i szybki do przygotowania i nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych Składniki: 1 l zimnej wody + 1/2 szklanki 20 g konbu 30 g katsuobushi (bonito) Składniki: Konbu
Oryginalny smakwoli. I to wszystko, podajemy posypane natką, tak jak przy zwykłym makaronie. Takie kluseczki gotowane na wodzie, są fajnym dodatkiem do innych zup, sosów, a także jako dodatek do drugiego dania. Prosta potrawa, nawet banalnie prosta, a daje tyle możliwości
Dieta moja pasjaGazpacho jest wyśmienitą hiszpańską zupą, którą tradycyjnie podaje się na zimno. Jest bardzo prosta w wykonaniu i nie wymaga od nas dużego wysiłku. Doskonała kompozycja świeżych składników tworzy idealne połączenie, któremu nie można się oprzeć. Danie świetnie sprawdza się w upalne dni, ponieważ chłodzi i jest bardzo lekkostrawna. Składniki (4 porcje): 500 g pomidorów 1 ogórek 2 papryki
Menu Zdrowia