potrawka - 1752 przepisów (strona:43/117)

Orzechy nerkowca – słodko-słony skarb w kuchni 72

wykorzystać te egzotyczne skarby? Nerkowce wyróżniają się spośród innych orzechów delikatnym słodkawym smakiem. Są miękkie i doskonale komponują się szczególnie z daniami kuchni azjatyckiej. Dodaje się je do potrawek curry oraz innych ostrych specjałów. Nerkowce stanowią również dobry dodatek do dań na słodko. Sprawdzają się jako odżywcze urozmaicenie owsianek lub jaglanek. Doskonale smakują po uprażeniu jako składnik musli lub domowej

ProstePesto.pl
Marynata ziołowa do kurczaka 100

aromatu aniżeli świeże zioła. Ja dodatkowo wszystkie składniki marynaty miksuję jeszcze blenderem. Nie musicie tego robić, ale możecie. Lubisz dania z kurczaka? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Potrawkę z kurczaka ze szparagami. The post Marynata ziołowa do kurczaka appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Kurczak duszony z marchewką i papryką (orientalny) 108

Przyrządzenie tej potrawy zajmie Wam naprawdę niewiele czasu a smak zadowoli wszystkich miłośników kuchni chińskiej. Ja uwielbiam tę potrawkę, za prostotę i smak i bardzo często wracam do tego przepisu. Spróbujcie koniecznie Składniki: – 500g mięsa z kurczaka (u mnie filety z piersi) – 1 duża papryka (u mnie około 200g) – 1 duża marchew (u mnie około 150g

Smaki Armine
Udka z kurczaka z Tagliatelle 108

Udka z kurczaka z Tagliatelle Potrawka z delikatnego mięsa z udek w bardzo aromatycznym sosie, podana z   Taglitelle. Czas przygotowania 30 minut   5 porcji   Składniki na marynatę mięsa: ·        5 udek z kurczaka ·        6 łyżek sosu sojowego jasnego ·        Pieprz

Kulinarna Chwila
Schab z ryżem Jaśminowym białym BIO Polskie Młyny 102

Schab z ryżem Jaśminowym białym BIO Polskie Młyny Potrawka z delikatnego mięsa ze schabu w bardzo aromatycznym sosie, podana z ryżem Polskie Młyny. Ryż to cenne i bogate źródło składników odżywczych, delikatnym jaśminowym aromatem, doskonały jest do potraw tradycyjnych jak zarazem egzotycznych. Składniki na marynatę mięsa

Kulinarna Chwila
Surówka z młodej kapusty z sosem farmerskim 87

też z młodą. I tak, wyszło dokładnie to czego się spodziewałam. Wyszedł z tego przepyszny coleslaw, który pasuje prawie do wszystkiego. Z tego co pamiętam, zjedliśmy go chyba z potrawką z kurczaka z ryżem. Nie byłam do końca przekonana do takiego połączenia (z reguły łączymy ją z burakami), ale tak jak Wam napisałam wcześniej, coleslaw jest dobry do wszystkiego. Pasuje

Kardamonovy
Ciecierzyca z papryką i pomidorami 66

dodajemy odcedzoną i opłukaną pod bieżącą wodą cieciorkę oraz dodajemy suszone oregano i doprawiamy do smaku. Całość mieszamy z posiekaną natką z pietruszki. Mieszamy. Podajemy z ryżem, polecam basmati. Potrawka doskonale nadaje się do mrożenia. Na następny dzień smakuje jeszcze lepiej

Moja smaczna kuchnia
Ciecierzyca z papryką, pomidorami i ryżem basmati 73

dodajemy odcedzoną i opłukaną pod bieżącą wodą cieciorkę oraz dodajemy suszone oregano i doprawiamy do smaku. Całość mieszamy z posiekaną natką z pietruszki. Mieszamy. Podajemy z ryżem, polecam basmati. Potrawka doskonale nadaje się do mrożenia. Na następny dzień smakuje jeszcze lepiej. Podajemy z ryżem basmati

Moja smaczna kuchnia
Za co kochamy naleśniki i najlepsze przepisy na naleśniki 95

dżem i ser biały. Wśród naleśników na słodko możemy spotkać się także z nadzieniem z nutelli, owoców, jogurtów, serków itd. Wśród nadzień wytrawnych i mięsnych spotykamy nadzienie ze szpinaku, potrawki z kurczaka, po meksykańsku itd. Sprawdzone przepisy na naleśniki: Perfekcyjne naleśniki cienkie z chrupiącym brzegiem Prawdziwe amerykańskie pancakes Sprawdzone przepisy na naleśniki na słodko Naleśniki na słodko z dżemem Naleśniki

ProstePesto.pl
Wątróbka z gruszkami 87

wątróbce pisałam już przy okazji przepisu na potrawkę z gęsiej wątróbki . Na blogu znajdziecie także przepis na pyszną wątróbkę smażoną z karmelizowanym jabłkiem - tym razem była to wątróbka kurza przygotowana bardziej na słodko. Dzisiaj pociągnę temat wątróbki z owocami. Trzeci przepis i trzecia wątróbka - tym razem indycza z dodatkiem smażonych gruszek. Wątróbka z gruszkami - przepis na 4 porcje Do przygotowania

Z notatnika dietetyka
Jak ugotować fasolę czerwoną w szybkowarze 102

posiadacie szybkowar bardzo polecam wam ugotowanie w nim fasoli czerwonej. Największym atutem tego rodzaju gotowania jest czas. Fasola to składnik wielu popularnych dań. Można przygotować z niej pasty, sałatki, potrawki i gulasze, zupy. Fasolę najczęściej kupujemy w formie suszonej oraz w gotowej już ugotowanej w słoiku lub puszce. Poniżej przedstawiam Wam podstawowy sposób gotowania fasoli suszonej. Możecie ugotować więcej

Dorota Smakuje
Jak ugotować ciecierzycę w szybkowarze 127

ciecierzycy. Największym atutem tego rodzaju gotowania jest czas. Ciecierzyca zwana też cieciorką czy groszkiem włoskim to składnik wielu popularnych dań. Można przygotować z niej hummusy i pasty, sałatki, potrawki i gulasze, zupy. Ciecierzycę najczęściej kupujemy w formie suszonej oraz w gotowej już ugotowanej w słoiku lub puszce. Poniżej przedstawiam Wam podstawowy sposób gotowania soczewicy suszonej. Możecie ugotować więcej i zamrozić

Dorota Smakuje
Top 5 najlepszych na świecie dań z kurczaka 87

Kurczak w chrupiącej panierce, w orientalnej marynacie do kurczaka, w cieście, czy w potrawce… jadany jest na całym globie. Chyba w każdej znanej nam kulturze uniwersalne mięso drobiowe stanowi podstawę przynajmniej jednego popularnego dania. Mało jest kwestii co do, których wszyscy ludzie są zgodni, ale uwielbienie do kurczaka ma zdecydowanie cechy ponadnarodowe. A kto robi to najlepiej? Wybraliśmy 5 oryginalnych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Danie jednogarnkowe z kurczakiem i brokułami 70

ogień i pod przykryciem gotować przez 20 minut. Po 5 minutach smażenia dodać podzielonego na różyczki brokuła. A 3 minuty przed końcem smażenie dodać pokrojonego pomidora. Na koniec przyprawić potrawkę solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki. Krok po kroku: 1. Doprawić kawałki mięsa 2. Zeszklić cebulkę 3. Podsmażyć mięso 4. Dodać ryż i bulion 5. Doprawić i smażyć

KuchniaWeDwoje.pl
Surówka z kalarepy 92

Kalarepa to warzywo kapustowate o miękkim środku, idealne do spożycia na surowo w formie surówki lub gotowane w formie potrawki warzywnej bądź zupy. Na blogu znajdziecie kilka przepisów na dania z kalarepy, zarówno gotowanej jak i surowej. Tym razem chcę Was zachęcić do zrobienia zdrowej surówki z kalarepy z dodatkiem jabłka . Surówkę z kalarepy i jabłka zrobicie bardzo szybko, gdyż

MeCooks

Proponowane wyszukiwania