potrawka - 1752 przepisów (strona:43/117)

Placki z cukinii 69

trzeba było do nich dodawać ogromu mąki dla zrównoważenia wody. Oto cały sekret! Cukinia jest fantastycznym warzywem, bardzo wszechstronnym. Zrobicie z niego zarówno zapiekanki, dodacie cukinię do potrawek typu leczo, zrobicie też z cukinii pyszny makaron który po lekkim przesmażeniu i dodaniu dodatków będzie stanowił całościowe danie. Idealnie! Z cukinii można też wyczarować ciasta, chlebki, marynować ją, robić z niej

nietylkopasta.pl
Kurczak z warzywami 252

Słowo kluczowe cukinia, fit obiad, kurczak, obiad dla rodziny, obiad na dwa dni, obiad z kurczakiem, papryka, pierś z kurczaka, pomidory, pomysł na letni obiad, pomysł na szybki obiad, potrawka z kurczaka, prosty obiad, rodzinny obiad, sos pomidorowy, szybki obiad, tani obiad Całkowity czas przygotowania 30 min. Porcje 4 porcje Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki 500 g piersi

Na-talerzu.pl
Orzechy nerkowca – słodko-słony skarb w kuchni 64

wykorzystać te egzotyczne skarby? Nerkowce wyróżniają się spośród innych orzechów delikatnym słodkawym smakiem. Są miękkie i doskonale komponują się szczególnie z daniami kuchni azjatyckiej. Dodaje się je do potrawek curry oraz innych ostrych specjałów. Nerkowce stanowią również dobry dodatek do dań na słodko. Sprawdzają się jako odżywcze urozmaicenie owsianek lub jaglanek. Doskonale smakują po uprażeniu jako składnik musli lub domowej

ProstePesto.pl
Marynata ziołowa do kurczaka 91

aromatu aniżeli świeże zioła. Ja dodatkowo wszystkie składniki marynaty miksuję jeszcze blenderem. Nie musicie tego robić, ale możecie. Lubisz dania z kurczaka? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Potrawkę z kurczaka ze szparagami. The post Marynata ziołowa do kurczaka appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Kurczak duszony z marchewką i papryką (orientalny) 97

Przyrządzenie tej potrawy zajmie Wam naprawdę niewiele czasu a smak zadowoli wszystkich miłośników kuchni chińskiej. Ja uwielbiam tę potrawkę, za prostotę i smak i bardzo często wracam do tego przepisu. Spróbujcie koniecznie Składniki: – 500g mięsa z kurczaka (u mnie filety z piersi) – 1 duża papryka (u mnie około 200g) – 1 duża marchew (u mnie około 150g

Smaki Armine
Udka z kurczaka z Tagliatelle 103

Udka z kurczaka z Tagliatelle Potrawka z delikatnego mięsa z udek w bardzo aromatycznym sosie, podana z   Taglitelle. Czas przygotowania 30 minut   5 porcji   Składniki na marynatę mięsa: ·        5 udek z kurczaka ·        6 łyżek sosu sojowego jasnego ·        Pieprz

Kulinarna Chwila
Schab z ryżem Jaśminowym białym BIO Polskie Młyny 93

Schab z ryżem Jaśminowym białym BIO Polskie Młyny Potrawka z delikatnego mięsa ze schabu w bardzo aromatycznym sosie, podana z ryżem Polskie Młyny. Ryż to cenne i bogate źródło składników odżywczych, delikatnym jaśminowym aromatem, doskonały jest do potraw tradycyjnych jak zarazem egzotycznych. Składniki na marynatę mięsa

Kulinarna Chwila
Surówka z młodej kapusty z sosem farmerskim 80

też z młodą. I tak, wyszło dokładnie to czego się spodziewałam. Wyszedł z tego przepyszny coleslaw, który pasuje prawie do wszystkiego. Z tego co pamiętam, zjedliśmy go chyba z potrawką z kurczaka z ryżem. Nie byłam do końca przekonana do takiego połączenia (z reguły łączymy ją z burakami), ale tak jak Wam napisałam wcześniej, coleslaw jest dobry do wszystkiego. Pasuje

Kardamonovy
Ciecierzyca z papryką i pomidorami 58

dodajemy odcedzoną i opłukaną pod bieżącą wodą cieciorkę oraz dodajemy suszone oregano i doprawiamy do smaku. Całość mieszamy z posiekaną natką z pietruszki. Mieszamy. Podajemy z ryżem, polecam basmati. Potrawka doskonale nadaje się do mrożenia. Na następny dzień smakuje jeszcze lepiej

Moja smaczna kuchnia
Ciecierzyca z papryką, pomidorami i ryżem basmati 66

dodajemy odcedzoną i opłukaną pod bieżącą wodą cieciorkę oraz dodajemy suszone oregano i doprawiamy do smaku. Całość mieszamy z posiekaną natką z pietruszki. Mieszamy. Podajemy z ryżem, polecam basmati. Potrawka doskonale nadaje się do mrożenia. Na następny dzień smakuje jeszcze lepiej. Podajemy z ryżem basmati

Moja smaczna kuchnia
Za co kochamy naleśniki i najlepsze przepisy na naleśniki 86

dżem i ser biały. Wśród naleśników na słodko możemy spotkać się także z nadzieniem z nutelli, owoców, jogurtów, serków itd. Wśród nadzień wytrawnych i mięsnych spotykamy nadzienie ze szpinaku, potrawki z kurczaka, po meksykańsku itd. Sprawdzone przepisy na naleśniki: Perfekcyjne naleśniki cienkie z chrupiącym brzegiem Prawdziwe amerykańskie pancakes Sprawdzone przepisy na naleśniki na słodko Naleśniki na słodko z dżemem Naleśniki

ProstePesto.pl
Wątróbka z gruszkami 82

wątróbce pisałam już przy okazji przepisu na potrawkę z gęsiej wątróbki . Na blogu znajdziecie także przepis na pyszną wątróbkę smażoną z karmelizowanym jabłkiem - tym razem była to wątróbka kurza przygotowana bardziej na słodko. Dzisiaj pociągnę temat wątróbki z owocami. Trzeci przepis i trzecia wątróbka - tym razem indycza z dodatkiem smażonych gruszek. Wątróbka z gruszkami - przepis na 4 porcje Do przygotowania

Z notatnika dietetyka
Jak ugotować fasolę czerwoną w szybkowarze 89

posiadacie szybkowar bardzo polecam wam ugotowanie w nim fasoli czerwonej. Największym atutem tego rodzaju gotowania jest czas. Fasola to składnik wielu popularnych dań. Można przygotować z niej pasty, sałatki, potrawki i gulasze, zupy. Fasolę najczęściej kupujemy w formie suszonej oraz w gotowej już ugotowanej w słoiku lub puszce. Poniżej przedstawiam Wam podstawowy sposób gotowania fasoli suszonej. Możecie ugotować więcej

Dorota Smakuje
Jak ugotować ciecierzycę w szybkowarze 117

ciecierzycy. Największym atutem tego rodzaju gotowania jest czas. Ciecierzyca zwana też cieciorką czy groszkiem włoskim to składnik wielu popularnych dań. Można przygotować z niej hummusy i pasty, sałatki, potrawki i gulasze, zupy. Ciecierzycę najczęściej kupujemy w formie suszonej oraz w gotowej już ugotowanej w słoiku lub puszce. Poniżej przedstawiam Wam podstawowy sposób gotowania soczewicy suszonej. Możecie ugotować więcej i zamrozić

Dorota Smakuje
Top 5 najlepszych na świecie dań z kurczaka 75

Kurczak w chrupiącej panierce, w orientalnej marynacie do kurczaka, w cieście, czy w potrawce… jadany jest na całym globie. Chyba w każdej znanej nam kulturze uniwersalne mięso drobiowe stanowi podstawę przynajmniej jednego popularnego dania. Mało jest kwestii co do, których wszyscy ludzie są zgodni, ale uwielbienie do kurczaka ma zdecydowanie cechy ponadnarodowe. A kto robi to najlepiej? Wybraliśmy 5 oryginalnych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!