Pieczarki z kalafiorem 161bardzo lubiane. Duet ten pojawił się już na blogu przy okazji publikacji TEJ sałatki, a dziś kolejna odsłona, w wersji bardziej „na ciepło”, bez majonezu Ja taką potrawkę szykuję zwykle z myślą o piątkowej kolacji na ciepło, ale myślę, że sprawdzi się też na obiad, jako dodatek do jakiegoś mięsiwa. 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1/2 większego
Smaki Na Talerzu
Sałatka z kurczaka i cieciorki 100Często zostaje z rosołu mięso, najczęściej z kurczaka, i nie wiadomo, jak je wykorzystać. Można ugotować potrawkę, pasztet lub po prostu zjeść, bo mięso gotowane jest zdrowe. Ale można też zrobić sałatkę. Bardzo popularny w mojej rodzinie jest kurczak z rodzynkami. Dzisiejsza propozycja to bardzo udany recykling gotowanych udek kurczaka z rosołu. Mięso z kurczaka, cieciorka z orzechowym posmakiem
To co kocham
Gorące dania – dieta dr Dąbrowskiej 97Mój organizm domagał się ciepłych, rozgrzewających posiłków. Dlatego też lepiej zaplanować tę dietę podczas cieplejszej pory roku. A jeśli zimą, to przygotować sobie dania na ciepło, zupy, potrawki, gulasze, musy, kremy. Moje propozycje ciepłych potraw: Krem z dyni Składniki: -3 łyżki pasty curry zielonego -3 marchewki, 1 pietruszka, 1 por -1/2 małej dyni Hokkaido -sól, pieprz do smaku
To co kocham
Chili con carne z kurczakiem 106znalazł. Do tego czarny ryż, może jogurt, awokado, zobaczymy. Zwrócę Wam jeszcze uwagę na dwie rzeczy, jedną z nich jest konsystencja chili. Ono zachowuje się trochę jak nasza polska potrawka, po którymś zagotowaniu z kolei mięso się rozpada. Jedna i druga potrawa jest zrobiona z gotowanego kurczaka, więc nie ma opcji, żeby mięso zachowywało się inaczej. Jeżeli więc nie jesteście
Kardamonovy
Wszystko, co warto wiedzieć przed zakupem garnka żeliwnego 120bardzo chrupiącą skórkę i mocny aromat. W celu przygotowania tego wypieku zainwestuj w jeden z garnków żeliwnych emaliowanych. Zachęcamy cię do przygotowywania różnych posiłków w garnku żeliwnym. Zupy, potrawki, mięsa czy zapiekanki będą wspaniale smakować, a przy tym to naczynie utrzyma ich ciepło przez wyjątkowo długi czas. W dodatku te potrawy będą zawierać w sobie więcej substancji odżywczych niż
Kuchnia MagdaLeny
Wszystko, co warto wiedzieć przed zakupem garnka żeliwnego 120bardzo chrupiącą skórkę i mocny aromat. W celu przygotowania tego wypieku zainwestuj w jeden z garnków żeliwnych emaliowanych. Zachęcamy cię do przygotowywania różnych posiłków w garnku żeliwnym. Zupy, potrawki, mięsa czy zapiekanki będą wspaniale smakować, a przy tym to naczynie utrzyma ich ciepło przez wyjątkowo długi czas. W dodatku te potrawy będą zawierać w sobie więcej substancji odżywczych niż
Kuchnia MagdaLeny
Żołądki z Indyka 126Smaczna potrawka o żołądków indyka z warzywami w aromatycznym sosem. czytaj przepis
Kulinarna Chwila
Sekrety pysznego i zdrowego rosołu – poznaj sprawdzony przepis 140sałatki jarzynowej, wystarczy dodać groszek konserwowy, ziemniaki i doprawić ją majonezem. Jeśli jednak nie zjesz całego mięsa, możesz wykorzystać przepisy na kurczaka , aby przygotować: pierogi z pysznym farszem, potrawkę, knedle, pasztet, a nawet kotlety. Artykuł powstał we współpracy z: https://zagrodowy.pl/ Artykuł Sekrety pysznego i zdrowego rosołu – poznaj sprawdzony przepis pochodzi z serwisu Rozdomowiona
Rozdomowiona
Pasztet do kanapek 101wersja "mazidła" na kanapki z cyklu wiem co jem i gotuję, nie marnuję. Zawsze jest problem co zrobić z mięsem i warzywami po niedzielnym rosole. Ileż to człowiek tej potrawki będzie jadł! No ile! A, że jestem "mazidłożercą", to na mojej drodze nic nie mogło stanąć. No, prawie nic. Ślęczłem przy piekarniku, niczym pies przy kości, pilnowałem...na szczęście upilnowałem
R'n'G Kitchen
Schab w sosie z pieczarkami i ogórkiem 164ulubionych pomysłów na schab, jest schab duszony w sosie pieczarkowym. Do sosu dodaję ogórki konserwowe, a całość podaję razem z kaszą. Można powiedzieć, że to taki prosty gulasz czy potrawka ze schabu. Przygotowanie takiego obiadu nie jest skomplikowane, choć wymaga nieco czasu. Dzięki długiemu duszeniu mięso po prostu rozpływa się w ustach. na 3 porcje: 400 g schabu 1 cebula
Smaki Na Talerzu
Węgierskie leczo oryginał znad Dunaju 110Potrawka z krojonej białej papryki z dodatkiem słoniny, cebuli, pomidorów, kiełbasy oraz mielonej słodkiej papryki. WĘGIERSKIE LECZO SKŁADNIKI 5-7 sztuk białej, podłużnej papryki; 50 gramów wędzonej słoniny (najlepiej z mangalicy); 4 pomidory; mała słodka, czerwona papryka; 1 mała, ostra papryka; duża cebula; 150 gramów kiełbasy (np. dobra parówkowa lub typu podwawelskiej, czy śląskiej); słodka, mielona... Artykuł Węgierskie leczo oryginał
Kuchnia Tomka
Węgierskie leczo oryginał znad Dunaju 130Potrawka z krojonej białej papryki z dodatkiem słoniny, cebuli, pomidorów, kiełbasy oraz mielonej słodkiej papryki. WĘGIERSKIE LECZO SKŁADNIKI 5-7 sztuk białej, podłużnej papryki; 50 gramów wędzonej słoniny (najlepiej z mangalicy); 4 pomidory; mała słodka, czerwona papryka; 1 mała, ostra papryka; duża cebula; 150 gramów kiełbasy (np. dobra parówkowa lub typu podwawelskiej, czy śląskiej); słodka, mielona... Artykuł Węgierskie leczo oryginał
Kuchnia Tomka
Potrawka z kurczaka 101Już dawno chodziła za mną taka potrawka. Całe wieki jej nie robiłam, a przecież jest taka pyszna i szybka do zrobienia. Polecam nie zwlekać i zabierać się do pracy :-) Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 szklanka mrożonej marchewki z groszkiem sól, pieprz mąka bulion / rosół / woda do podlania śmietanka 30% (u mnie 1/3 szklanki) siekany koperek olej
Kuchnia domowa Ani
Kurczak z brokułami w sosie koperkowym – pomysł na obiad 96danie, które można podać na obiad dla całej rodziny. W towarzystwie gotowanych ziemniaków, makaronu czy kaszy oraz ulubionej surówki będzie stanowić sycący posiłek, który skusi nawet największego niejadka. Taka potrawka z kurczaka jest stosunkowo lekka i stanowi świetny sposób na przemycenie warzyw do codziennej diety. Można je również odgrzać na drugi dzień, będzie smakować równie dobrze. Jak przygotować kurczaka
e-PrzepisyKulinarne
Gulasz ze schabu i kiełbasy 114kategorii mięso, łatwo można się domyśleć, że zdecydowanie bliżej mi do mięsa drobiowego niż wieprzowego czy wołowego. Jeśli jednak miałabym być szczera, bardzo lubię wszelkiego rodzaju gulasze i potrawki. Do przygotowania gulaszu zwykle sięgam po łopatkę czy karkówkę, ale gulasz na schabie również bardzo lubię. Zwłaszcza taki odgrzewany, na drugi dzień. Gulasz ze schabu i kiełbasy to jeden z tych
Smaki Na Talerzu