potrawka - 1752 przepisów (strona:40/117)

Jak oszczędzać czas i pieniądze w kuchni? 56

smakowych nic tak naprawdę im nie brakuje. Sugerujemy zatem raz w tygodniu przygotować obiad z resztek wspomnianych warzyw oraz pozostałych produktów. Fantastycznie wkomponują się one jako część gulaszu, warzywnej potrawki lub też zapiekanki. W ten sposób oszczędzisz na kolejnych wydatkach na artykuły spożywcze i zyskasz jednocześnie pyszne danie. Jeżeli to możliwe przygotuj wszystko wcześniej Jeżeli masz już w głowie wybrany

codojedzenia
Potrawka z dorsza 95

dorsza 100 g mrożonego groszku 150 g mrożonych brokułów 1/2 pora 1/2 papryki 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka pasty curry przyprawa do ryb sól, … Czytaj dalej Potrawka z dorsza

czarrna od kuchni
Królik duszony w winie z suszonymi śliwkami i barszcz z królika 64

Idealne danie na świąteczny stół przy obiedzie z bliskimi. Królik od dawien kojarzył mi się ze świętami wielkanocnymi. Na naszym stole królował barszczyk i potrawka czy właśnie królik w winie. Polecam gorąco. Królik duszony w winie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Hawajska Potrawka 116

Hawajska Potrawka Dziś na obiad polecam, bardzo proste w przygotowaniu a zarazem smaczne, soczyste mięso z polędwiczek wieprzowych w aromatycznym sosie z dodatkiem papryk. Danie rozpływa się w ustach, idealnie do tego pasują kopytka, ryż lub kluski śląskie. czytaj

Kulinarna Chwila
Szybka potrawka z kurczaka 117

pora 1 puszka marchewki z groszkiem 1 łyżka mąki pszennej przyprawa do kurczaka sól, pieprz słodka i ostra papryka Przygotowanie: Fileta z kurczaka pokroić … Czytaj dalej Szybka potrawka z kurczaka

czarrna od kuchni
Makaron curry z krewetkami 120

Orientalna potrawka z owocami morza Składniki 200 g krewetek 300 g makaronu curry do dań z woka 1/2 cukinii kawałek pora 1 marchewka 2 ząbków czosnku kilka grzybów mun garść … Czytaj dalej Makaron curry z krewetkami

czarrna od kuchni
Jak przechowywać żywność? 51

barwę, będą też łatwiejsze w obróbce po rozmrożeniu. Nie blanszuj dyni, cebuli, pieczarek. Mieszanki warzywne (np. włoszczyznę na zupę) porcjuj i wkładaj do woreczków. Gotowe dania Zupy, sosy, potrawki, leczo, pierogi… Najlepiej mrozić je od razu po przygotowaniu i wystudzeniu. Będą najsmaczniejsze. Jeśli masz niewiele miejsca, pakuj produkty w torebki strunowe. W zamrażalniku najpierw ułóż je płasko na tacy

ProstePesto.pl