świetnie się tu sprawdza ale jak nie macie do niego dostępu to możecie użyć zwykłe wstążki. Ale myślę, że nie powinno być problemu z jego nabyciem. Makaron ryżowy w potrawce
Ewa w kuchniwielu domach a najczęściej w niedzielę. Pozostaje potem mięso, nad którym głowimy się, co z niego zrobić. Ja czasami piekę pasztet zamiast lepić pierogi, pyzy czy gotować potrawkę. Składniki: * 1,5 kg mieszanego mięsa z rosołu (drobiowe, wołowe) * 3 ugotowane marchewki * 2 ugotowane pietruszki * 30 dkg surowej wątróbki drobiowej * 2 - 3 bułki * 2 cebule * 4 ząbki czosnku
Pieprzyć z FantazjąIndyk w śmietanie – bardzo proste do przygotowania a przepyszne danie, które możemy zjeść z kaszą czy ryżem, z makaronem albo z ziemniakami. Do przygotowania tej potrawki możemy wykorzystać zarówno indyka surowego jak i gotowanego (np rosołu) czy pieczonego jeśli nam zostaną – takie porcje staną się nowym pysznym daniem. PRZEPIS NA INDYKA W ŚMIETANIE Składniki na indyka w śmietanie
Dorota SmakujeZazwyczaj po niedzielnym rosole, poniedziałkowo następują dwa dania. Zupa pomidorowa lub potrawka z kurczaka. Tym razem z tego drugiego dania, postanowiliśmy zrobić zupę. A co! Składniki: 500 g mięsa drobiowego z rosołu 2 marchewki 1 łyżeczka masła 1 mała puszka groszku 1,5 litra rosołu drobiowego 3 łyżki ryżu 3 łyżki śmietany 1 łyżka mąki sól, pieprz Przygotowanie: Ugotowane mięso
R'n'G KitchenWariacja na temat sałatki jarzynowej. Sałatka ta nie miała być początkowe sałatką, ale wyszło smacznie więc nie mam jej tego za złe ;p W zamyśle miała wyjść potrawka z ziemniakami, marchewką, ciecierzycą z sosem pomidorowym… Ale kiedy miałam już obrane i pokrojone ziemniaki i marchewkę i przyszło do zalania ich passatą pomidorową, okazało się, że pamięć mnie zawiodła
HealthyCreationsGORĄCE Prawie każdy kto lubi jeść, wie co to jest chili con carne – pyszne danie kuchni meksykańskiej. Zupełnie nieznana jest u nas natomiast bardzo podobna, jeśli nie lepsza, potrawka – picadillo – niezwykle popularna w Ameryce Łacińskiej i na Filipinach. Picadillo to genialne połączenie smaków pikantnych i słodkich, mięsa i owoców z dodatkiem tak nieoczywistych przypraw jak cynamon. Trochę przypomina musakę
Niedzielny kucharzroli głównej: Wielkanocne jaja z nadzieniem orzechowym Sałatka świąteczna z jajem Jaja z czerwonej marynaty Jajka w szynce Świąteczne jaja w skorupce Jaja nadziewane dorszem Śledziowe jajeczka Wielkanocna potrawka Jajko z sardynką Serowa zupa Wielkanocna z jajem i kiełbasą Mam nadzieje, że znalazłyście kilka jajecznych inspiracji na ciekawe i smaczne potrawy wielkanocne. Przy okazji rozważań świątecznych zachęcam do zatrzymania tych
Tradycyjna Kuchniagroszkiem i pokrojoną w paski marynowaną papryką do rondla z warzywami, dolewamy przecieru pomidorowego, wodę, dodajemy keczup, delikatnie solimy i pieprzymy. Upieczone mięso kroimy w grubą kostkę dodajemy do potrawki i wszystko razem dusimy pod przykryciem 5 minut. Wykładamy na talerze i posypujemy dowolną zieleniną. W moim przypadku był to szczypiorek
Kulinarne przemysleniaOstatnio częściej wrzucam przepisy na dania słodkie więc dziś zrobię wyjątek i wrzucę Wam przepis na potrawkę z warzywami i indykiem. Można zjeść samą bez niczego albo z ziemniakami czy kaszami. Szybkie i smaczne a to idealne danie dla zabieganych. Składniki; 30 dag filetu z indyka 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 pomidory 2 ząbki
Radość kipiąca uśmiechem.wymieszane z 3 minuty. Wlać rosół, sok pomidorowy i zagotować, gotować z 5 minut, podawać z ryżem, ziemniakami - idealne danie na wykorzystanie mięsa kurczaka czy kury rosołowej z rosołu, potrawka smakuje doskonale na obiad i na kolację.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępatelnia. Do tego danie jest szybkie i smaczne. Jedyny minus? Dania z pieczarkami i ryżem nie są zbyt zachęcające kolorystycznie. Ale np jako piątkowe danie bez mięsa, taka potrawka spisze się bardzo fajnie. 500 g pieczarek 2 cebule 2-3 ząbki czosnku 2-3 łyżki masła 200 g ryżu 1 l bulionu warzywnego 1/2 puszki kukurydzy 1 cukinia
Smaki Na Talerzuobecnie kalarepa po niemiecku to kohlrabi. Oberiba występuje w dwóch wersjach. Na Dolnym i Górnym Śląsku popularna jest w postaci zupy, natomiast na Opolszczyźnie króluje oberiba na gęsto – potrawka z kalarepy. Oberiba jest przykładem dania, które bazuje na tym co dała ziemia. Jest potrawą tzw. kuchni ubogiej – prostej, ale pełnej smaku. Oberiby nigdy nie jadłam. Obawiałam się trochę
wiecejwarzyw.plSmaczna potrawka z dyni i pietruszki. Można ją zjeść samodzielnie lub podać jako dodatek do mięsa. 2 porcje lub 4, jako dodatek do mięsa: 300 g dyni piżmowej 1 większa pietruszka 1 mała cebula 120 g konserwowej ciecierzycy (pół puszki) 100 g ziarna kamut lub kaszy lub ryżu 100 g mleka kokosowego ok. 4-6 brukselek opcjonalnie: kilka różyczek brokuła
KucharzycaPieczone pałki z kurczaka z cytryną i ziemniakami to może być nie tylko weekendowa propozycja na rodzinny obiad. Możecie zrobić ją każdego innego dnia, spakować w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ćwiartki kurczaka? Jeśli tak to dobrze trafiliście... ! 😁😁😁 Zrobienie pasztetu to doskonały pomysł, aby wykorzystać gotowane mięso z zupy. Przeważnie z takiego mięsa robimy potrawkę, ale po jakimś czasie już nam się nudzi i zjedlibyśmy coś innego. A upieczenie pasztetu jest doskonałą alternatywą. Składniki: gotowane mięso z kurczaka lub indyka 2 marchewki pietruszka kawałek pora
Dieta Rozdzielna i Zdrowie