nadzieję robionych:) przepisów z roku poprzedniego. Jeżeli coś przegapiliście -to można nadrobić. Podsumowania z poprzednich lat znajdziecie tu ( 2018 , 2017 , 2016 i 2015 ) potrawka z cukinii z kurczakiem w śmietanie 2. zupa z czerwonej soczewicy z pomidorami i mleczkiem kokosowym 3. sałatka z młodych ziemniaków, rzodkiewek i marynowanego ogórka 4. ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi
Cooking for Emilypaluszki z kurczaka + pieczone ziemniaki Pomidorowa sałatka z fetą i sosem czosnkowym Ziemniaki z roszponką, jajkiem, boczkiem i pieczarkami Omlet ze szparagami i szynką parmeńską Langosze Placki ziemniaczane z potrawką drobiowo-pieczarkową Schab serowo-koperkowy Sałatka z tortellini i ananasem Przekładane ciasto kawowe z orzechami Tych smakowitych przepisów było dużo, dużo więcej, ale musiałabym tu zrobić drugą taką listę
Smaki Na TalerzuPiersi nie trzeba długo dręczyć podczas smażenia. To dość delikatne mięsko. Podałam z korniszonem własnej roboty. Całość jakoś znikła z talerzy. O to mi chodziło. Smacznego! Lidka Artykuł Potrawka z kurczaka pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąwielu domach a najczęściej w niedzielę. Pozostaje potem mięso, nad którym głowimy się, co z niego zrobić. Ja czasami piekę pasztet zamiast lepić pierogi, pyzy czy gotować potrawkę. Składniki: * 1,5 kg mieszanego mięsa z rosołu (drobiowe, wołowe) * 3 ugotowane marchewki * 2 ugotowane pietruszki * 30 dkg surowej wątróbki drobiowej * 2 – 3 bułki * 2 cebule * 4 ząbki
Pieprzyć z Fantazjądostarczać organizmowi bogatej i urozmaiconej dawki witamin oraz minerałów, które zawierają warzywa i owoce właśnie. Aby te obiady nie były nudne i nie ograniczały się do warzyw z wody, potrawek warzywnych czy kotlecików i placków, staramy się, aby każdorazowo wymyślić coś zupełnie innego. Tak więc dziś - propozycja idealna, ponieważ uwielbiamy suszone pomidory i czosnek - makaron warzywny z suszonymi pomidorami. Lekkie
W kuchni Karmel-itkigarnka, dodajemy włoszczyznę, por z pietruszką, grzyby. Gotujemy przez godzinę, na małym ogniu. W tym czasie mięso oddzielamy od kości. Zwierzaczki były uradowane, bo część dostały, część przeznaczyliśmy na potrawkę, pozostałe ponownie dodaliśmy do zupy. Włoszczyznę wyjmujemy, marchewki kroimy w talarki. Grzyby w drobną kostkę. Do wywary wrzucamy ziemniaki i kaszę, gotujemy na średnim ogniu przez 20 minut
R'n'G Kitchenziołowym serkiem, który przygotowałam samodzielnie w domu. Całość dopełniło lekkie, odświeżające pesto z natki pietruszki. Jeśli jednak zależy Wam na czasie możecie zrezygnować z dodatków. Przygotowanie samej potrawki zajmie niewiele czasu, a smak będzie równie przekonujący! DAHL Z CZERWONEJ SOCZEWICY I BURAKA Z DOMOWYM SERKIEM I PESTO Z PIETRUSZKI Dahl 100 g czerwonej soczewicy Duży burak Pół łyżeczki ziaren gorczyc
HealthyCreationsmięso z gotowania krupniku, część nasze „wariatki” zjadły, resztę przeznaczyliśmy na potrawkę. Składniki: 500 g ugotowanego mięsa drobiowego z kurczaka (już bez kości) 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka groszku z marchewką 1 łyżeczka mielonej papryki 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka cukru 100 ml soku pomidorowego 3 łyżki startego sera bursztyn sól, pieprz Przygotowanie: Ugotowane mięso oddzielamy
R'n'G KitchenMoja propozycja na gęś inaczej. Można wykorzystać kawałki mięsa po które nie za bardzo każdy sięga. Jak piekę w całości to zawsze dużo zostaje nikomu się
Kuchnia Pokoleńpuszki, koncentrat, papryki, suszoną bazylię, papryki w proszku i gotować około 15-20 minut. Po tym czasie dodać ciecierzycę, posiekaną natkę z pietruszki, doprawić solą, pieprzem i zagotować. 3. Potrawkę podawać z pieczywem i świeżą natką z pietruszki
Szalona Kuchnia Ewelinyponiedziałek pewnie wielu z Was boryka się z pytaniem "Co zrobić z mięsa rosołowego?" Pomysłów na przetworzenie mięsa z rosołu jest mnóstwo, można zrobić z niego potrawkę , paszteciki , zupę mulligatawny , zapiekankę (pie), a nawet sałatkę ! Dziś natomiast mam dla Was przepis na ragu z mięsa rosołowego , czyli mięso duszone w sosie pomidorowym. Tak przygotowane mięso rosołowe jest niezwykle smaczne
Codzienne GotowanieOsobiście serka topionego nie jem nigdy na kanapkach, ale zdarza mi się kupić go i wykorzystać do dań obiadowych (zobacz przepis na porową zupę , zupę-krem z cukini i, potrawkę z indyka z cukinią w serowym sosie , pyszne piersi kurczaka z papryką i porem , serowo-czosnkowe bułeczki , schab serowo-koperkowy , czy popularny na blogu makaron ze szpinakiem ) Tym razem serek
Smaki Na TalerzuZima to nie najlepszy czas na sałatki bo najchętniej jednak zjadamy rozgrzewające zupy i pożywne zapiekanki i potrawki. Ale z drugiej strony są noworoczne postanowienia więc min. diety i zdrowsze jedzenie. Moje rozwiązanie to sałatki z kaszą, które można jeść też na ciepło, no i przede wszystkim kasze zapełniają brzuchy i nie chce się po nich jeść. Moja propozycja
Smaczny zeszytchyba raczej można powiedzieć a' la meksykańskie:) Mam swój sposób na tego typu dania - czerwona fasola, kmin, chilli, mięso, pomidory, ser żółty - tak nadziewam tortille, naleśniki, robię zapiekanki, zupy, potrawki etc. Do tego też opcjonalnie guacamole albo kwaśna śmietana. Tym razem zrobiłam zapiekane naleśniki, właśnie z farszem mięsno-fasolowym, posypane serem żółtym. A do nich salsa pomidorowa z natką pietruszki
Smaczny zeszytrozmieszać, gotować jeszcze 5 minut, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ugotowanym makaronem i posypane parmezanem i bazylią. Jeżeli spodobał Ci się ten przepis, sprawdź także przepis na potrawkę z ciecierzycą, kiełbasą i jarmużem albo zupę pomidorową z ciecierzycą i chorizo
Smaczny zeszyt