posiekany czosnek i papryczkę chili, mielone mięso i koncentrat pomidorowy, zasmażyć. Dodać ketchup z cukinii, krojone pomidory z puszki i bulion. Potrawę zagotować, zmniejszyć ogień i gotować około 35 minut. Około 10 minut przed końcem duszenia dodać czerwoną fasolę osączoną z zalewy. Przyprawić solą, pieprzem czarnym i cayenne oraz ostrą papryką. Potrawę podawać z ryżem. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychmięsa grillowanego. Składniki: 1 opakowanie mix sałat 1 słoik złotej cebulki marynowanej Ole! 250 gram pomidorów koktajlowych Pół papryki czerwonej Pół papryki pomarańczowej Pęczek szczypiorku 1 opakowanie sosu sałatkowego paprykowego Sposób przygotowania: Sałatę myjemy i osuszamy, cebulkę marynowaną odsączamy z zalewy, pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie
Bajeczna Kuchniapół talarki. Cebulę pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać oliwę , dodać mięso , pieczarki , cebulę , pomidory i przyprawy. Smażyć na małym ogniu około 10 minut. Do dużej miski przełożyć makaron , dodać przestudzone i usmażone mięso z pieczarkami. Z fasoli odlać zalewę i również dodać do reszty składników. Mozzarellę pokroić w kostkę i dodać razem ze startym żółtym
Sama słodycz i szczypta chilimusztarda. SKŁADNIKI 2 pomidory, dojrzałe ale twardsze (350g) 2 brzoskwinie, j.w. (300-350g) 1 ostra papryczka, np. pepperoni (10-15g) ½ dużej czerwonej papryki (100-150g) 2 średnie ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 2 szalotki lub pół średniej czerwonej cebuli 1 łyżeczka soku z limonki garść listków natki pietruszki albo kolendry ZALEWA 2 łyżki octu spirytusowego
Karo in the Kitchenpółplasterki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie al dente i odcedzić. Na patelni rozgrzać masło dodać cebule i lekko zrumienić. Dodać czosnek, marchewki i całość podsmażać około 4-5 minut od czasu do czasu mieszając. Dodać kiełbasę i dalej podsmażać kolejne 5-8 minut. Zalać bulionem dodać suszone pomidory, ketchup i resztę przypraw. Gotować
Ala piecze i gotujeBezy bez jajek?!? Kiedyś myślałam, że to niemożliwe. Bezy z zalewy z grochu? Z tej ciecierzycy, z której robię hummus? Przecież to nie może dobrze
Pora na pora i pomidorasól do smaku Sos pomidorowy 1 duża puszka pomidorów ( 560 g ) 1 średnia cebula 1 łyżka oleju 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii 1 łyżka octu z czerwonego wina szczypta cynamonu 1 łyżeczka cukru szczypta soli oraz: 8 płatów makaronu Lasagne 1 średnia cukinia 1 duża kulka mozzarelli odsączona z zalewy forma do zapiekania 19 x 24 cm Wykonanie(...)ocet i cukier. Gotować 20 minut często mieszając. Przyprawić oregano i solą, jeśli trzeba. Sos pomidorowy: Do garnka wlać łyżkę oleju. Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać pomidory, a gdy trochę zmiękną zgnieść je tłuczkiem do ziemniaków. Dodać ocet winny, szczyptę cynamonu i cukier. Gotować bez przykrycia 20 minut, aż spora część płynu odparuje. Na końcu dodać bazylię
Posadzone i zjedzonechoć nie było w przepisie) 2 pomidory, umyte, obrane, pozbawione szypułek, pokrojone w grube talarki ( użyłam 1 duży) 200 g sera mozzarella, pokrojonego w plastry (użyłam tylko 1 kulkę 120 g) WYKONANIE: Ugotuj ziemniaki bez soli do miękkości. W międzyczasie kukurydzę odsącz z zalewy, dodaj czosnek oraz mleko i zmiksuj blenderem na gładką(...)ułóż puree, na to połóż filety z kurczaka, lekko dociśnij je do masy i na każdym filecie ułóż grubo krojone talarki pomidora i mozzarelli. Zapiekankę wsadź do piekarnika nagrzanego do 180 stopni c z termoobiegiem i zapiecz przez 10 minut . (Ja piekłam najpierw 10 minut bez termoobiegu
Słodko-Słony Świat Ilonycukru. Tuńczyka odsączam z zalewy na sitku. Jedną trzecią tuńczyka przekładam do pojemnika wysokiego, dodaję musztardę Dijon, sól, pieprz, sok z cytryny, przeciśnięty czosnek, oliwę i miksuje blenderem. Na końcu dodaję jogurt grecki mieszam łyżką i już nie miksuję. Na talerzu układam różyczki brokuła, dodaję makaron, połówki jajek, oliwki, pomidorki koktajlowe pokrojone i suszone pomidory, kawałki tuńczyka.. Sałatkę
wesoła kuchniałyżki majonezu pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Mięso kurczaka pokroić na mniejsze kawałki. Pomidory umyć, przekroić na pół, łyżeczką wydrążyć ziarenka i sok, a następnie pokroić w drobną kostkę. Soczewicę wyłożyć z puszki na sitko, aby odsączyć ją z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z majonezem, przyprawić do smaku pieprzem i solą. Całego majonezu
Kuchcik gotujeOliwki kupowane na targu na Sycylii są wielkości naszej węgierki i są różnie przyprawiane. Te w zalewach, kupowane u nas w marketach..po prostu wołają o.... Sałatka we Włoszech i na Sycylii szczególnie, ma być prosta i szybka. Oto moja -mix sałat -pomidor koktajlowy -jajo na twardo-dla odważnych. O ile sięgam pamięcią to na Sycylii jakoś nie przepadają
Z Kuchni Do KuchniOliwki kupowane na targu na Sycylii są wielkości naszej węgierki i są różnie przyprawiane. Te w zalewach, kupowane u nas w marketach..po prostu wołają o.... Sałatka we Włoszech i na Sycylii szczególnie, ma być prosta i szybka. Oto moja -mix sałat -pomidor koktajlowy -jajo na twardo-dla odważnych. O ile sięgam pamięcią to na Sycylii jakoś nie przepadają
Z Kuchni Do Kuchnitego makaronu. SKŁADNIKI 1 puszka dobrych sardynek w oliwie, u mnie Calvo pikantne 1 duży malinowy pomidor, 350g pół dużego bakłażana, 200g 4 ząbki czosnku 10cm kawałek czerstwej, podsuszonej bagietki lub mocno czerstwa pszenna bułka 10 listków świeżej bazylii łyżka kaparów z zalewy 2 łyżki startego sera Grana Padano olej roślinny suszone oregano sól
Karo in the Kitchenprzygotowania:Brokuł podzielić na różyczki. Ugotować w lekko osolonej wodzie lub na parze. Odcedzić. Wystudzić.Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Dodać do brokuła. Wymieszać.Jaja ugotować na twardo. Wystudzić. Obrać. Pokroić w kostkę. Dodać do sałatki. Wymieszać.Fetę odsączyć z zalewy. Pokroić w kostkę. Dodać do sałatki. Wymieszać.Ziarna słonecznika uprażyć na złoty kolor na suchej, rozgrzanej patelni
Gospodyni Miejskareguły ryby w sosie warzywnym z pomidorami tzw. rybę po grecku robię z filetów oprószonych mąką i tak smażonych. Masa moich znajomych smaży rybę panierowaną w jajku i bułce tartej i taką zalewa sosem. muszę przyznać, że mi taka też smakuje. Postanowiłam dopasować proporcje składników do swojej wersji. Zrobiłam. Wszystkim smakowało. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchni